Weeral een zaterdag voorbij

Weeral een zaterdag voorbij

De koi die pas aangekomen zijn doen het bijzonder goed, en de kwaliteit van de koi liegt er ook niet om.

Het is gewoon een plezier om deze tosai te zien rondzwemmen, en de kracht straalt er vanaf. Jos kwam om zijn maruten sanke te zien die hij aangekocht had van de speciale actie die ik een tijdje geleden terug lanceerde, waar je kon bieden op een serie koi die na de veiling nog werden aangeboden.

De sanke is daar eentje van, de tancho Showa is een koi uit de veiling, en eentje met een stevige body….

De Showa die zowat het meeste succes had, was deze showa die ook tot de "bied-reeks" behoorde, maar deze was voor Kristof bestemd.

Mijn klant uit Noorwegen had me echter gevraagd om een update te geven van zijn koi die hier nog rondzwemmen. De eerste bowl is een bowl met shiro utsuri die interessant aan het ontwikkelen zijn. De kleinere en vrij witte shiro ontwikkelt onderhuids een prachtige menware, en ik hoop echt dat deze te voorschijn zal komen, wat ik eigenlijk niet betwijfel.

In deze bowl dezelfde koi maar daar heb ik nog de shiro bijgezet die ik nog heb rondzwemmen. De maten zijn vrij goed, en misschien neem ik ze wel mee naar de Euregio show.

Een bowl met Showa en sanke kan nooit geen kwaad, want ik blijf nu eenmaal gosanke minded…3 hiervan vertrekken binnenkort ook naar Noorwegen, maar eentje is nog van mij, en dat is een mooie hoor…

Wat ik tegenwoordig veel over de vloer krijg zijn klanten die info over de vijvers komen vragen. Ik ben echter geen vijverbouwer, maar dat heeft als voordeel dat ik enkel goede raad kan geven, of tenminste wat ik goede raad vind.

Ik leg hun alles zoveel mogelijk uit, maar verwijs telkens naar de mannen van Zenkoi die de vijvers aanleggen zoals ik ze graag heb. Natuurlijk komen ze ook naar de koi kijken, want je weet nooit of het toekomstige klanten kunnen worden.

Speciaal voor hen heb ik deze2 koi van Momotaro gebowld. Tegelijkertijd kon ik ze even nakijken en het één en ander uitleggen. Ik hoop dat ze er wat van opgestoken hebben.

Tenslotte kreeg ik nog een mooie afsluiter in de vorm van de verkoop van enkele vijvervissen. Soms krijg je mensen die pas beginnen met een vijver en dan komen dit soort vissen in the picture. Degelijke koi voor heel weinig geld. Ik ben er blij mee dat ze een plaats gevonden hebben en zij zijn er blij mee dat ze een goede koi voor weinig geld hebben kunnen kopen.

Dit brengt mij trouwens op het idee om een nieuwe wedstrijd te organiseren volgende week en de week erop. Hier zal ik morgen een artikel over schrijven want ik heb er kopers voor nodig, anders werkt het systeem niet. Het zal een dag worden dat ik de “Lucky draw dagen” zal noemen, maar morgen meer daarover.

Wat ik nog vergeten ben is te zeggen dat de mensen mij vroegen hoeveel water ik iedere dag ververs.... Geen idee was mijn antwoord, maar waarom samen eens niet meten. Zo gezegd zo gedaan....

Dan maar een emmer genomen, een slang bevestigt aan de kraan van de toevoer van water en dan maar de tijd opnemen. Dit filmpje duurt 3 minuten want dat is de tijd die nodig is om de emmer te vullen.

Na meting met een maatbeker kwam ik op 11 liter gedurende 3 minuten, wat voor deze vijver neerkomt op een dikke 5 kuub per dag. Nu is het wel zo dat dit een vijver is met bijzonder veel verversing, maar dat de meeste vijvers iets minder verversing krijgen. Dit is namelijk de groene vijver die verwarmd wordt voor de tosai van Ueno.

Zo, dat was het voor vandaag. Ik ben vandaag open van 10.00 tot 12.00 uur, de koffie staat klaar…

Meer afbeeldingen

Weeral een zaterdag voorbij: afbeelding 1
Weeral een zaterdag voorbij: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240