Donderdag ben ik OPEN

Donderdag ben ik OPEN

Extra verlofdagen worden door mij gewoon vergeten. Ik denk er gewoon niet aan, want ik ben het gewoon om iedere dag te werken en bezig te zijn, maar nu heeft mijn vrouw er op gewezen.

Daarom dat ik speciaal voor die mensen die op zaterdag niet kunnen; nu donderdag open te doen. Zelfs op zondag is het tegenwoordig aan de drukke kant, wat ik natuurlijk alleen maar kan toejuichen.

Er was een mooi gezelschap en ik heb even enkele koi gebowld om aan de mensen te laten zien, en natuurlijk om proberen te verkopen. Ik was van plan om nu zaterdag iets speciaal te doen met de koi die ik dadelijk laat zien, maar toen ik de koi in de bowl zag en er nog even over nadacht, ben ik voorlopig van mening veranderd.

Ik laat het dan ook even berusten en als de tijd rijp is kom ik er wel op terug. Ik heb een zware week voor de boeg, dat is voor mij al duidelijk, en moet mijn energie nu even daarin steken. Er komen enkele zware transporten aan en ik moet zorgen dat alles in orde is, maar daarover later meer.

Ik ga je toch enkele filmpjes laten zien van de bowls die ik gisteren gefilmd heb, en ik begin met een sanke van Momotaro en een kohaku van Takigawa

Beide hebben de winter netjes doorstaan en ik zal eens proberen om body te kweken op deze sanke. De kohaku daarentegen behoort tot de groep die minder gewaardeerd wordt, maar waarvan ik nu kan zien dat ze meer potentie heeft dan ik verwacht had. De mogelijke grootte kan je er nu veel beter in lezen….

Deze bowl bevat een showa van Momotaro en een kohaku van Okawa. Prijstechnisch zeker de moeite waard en de kwaliteit is meer dan voldoende. Een stel degelijke vijvervissen die nog best wat in hun mars hebben.

2 sanke van Momotaro. Wil je een grote koi, dan is dit een aanrader. Koi die 80 cm in de genen hebben en betaalbaar zijn is een luxe die je niet makkelijk tegenkomt, en iedereen weet dat ik het woord 80 cm niet zo makkelijk in de mond neem. Onbemind, maar toch zo mooi….Showtechnisch hebben ze geen waarde, of zal ik ze eens meenemen naar een show ?

Wie weet, want als je ziet hoe en wat de jury tegenwoordig als maatstaf neemt, dan sluit ik niets uit...Oeps dat mag ik niet zeggen vermoedelijk, maar als ik zie wat er in Duitsland Senior tategoi is geworden, dan moet ik toch even slikken. Als je dan ziet dat de prachtsanke van Floor nog geen prijs heeft gewonnen, tja,dan weet ik het ook niet meer....

Een bowl met van alles. Enkele tancho van Sakai, een Showa van Ueno, een Showa van Sekiguchi en een kohaku van Taniguchi. Zeg het zelf maar….

Tot slot een tosai van Taniguchi die het waard is om veel tijd in te steken. Ik heb een klant in Zwitserland die een goede sandan kohaku zoekt.

Dit is geen rasechte sandan kohaku, maar heeft alles in huis om een hoogwaardige koi met veel body massa te worden. En als je een oogje dichtnijpt zie je een sandan kohaku. Ik heb er een extra filmpje van gemaakt en wie de kwaliteit er niet van kan lezen, tja….wat moet je dan nog zeggen. Niet goedkoop, dat moet ik er wel bij vermelden.

Als allerlaatste nog een filmpje van een een Showa van Momotaro die ik aangekocht heb in november verleden jaar. Een Showa waar ik een zwak voor heb, onvoorspelbaar maar toch met alle ingrediënten aanwezig om iedereen te verbazen, zeker als je weet waar ze naartoe gaat. Ik verwacht dan ook binnen enkele jaren een koi terug te zien die ver over de 70 cm komt, en waarvan het sumi bepalend is voor de koi.

Body, backbone, staartaanzet en uitstraling behoren tot haar kenmerken. Het kindaigehalte dat er nu is, zal vermoedelijk overschaduwt worden door het sumi, maar dat deze Showa een goede toekomst tegemoet gaat staat als een paal boven water.

Er zwemt nog een Showa van mij rond bij deze klant, en misschien krijg ik daar wel eens een degelijke update van. Ik zeg misschien, want het is me al zo dikwijls beloofd dat ik er aan begin te twijfelen…maar ja, je weet nooit….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240