Wel klein, maar toch fijn

Wel klein, maar toch fijn

Gisteren kreeg ik op de valreep nog een filmpje aan met een update van 2 showa uit de Taniguchi reeks van maart 2014.

Met andere woorden zijn ze nu sansai, en zoals bekend zijn Sekiguchi Showa nu niet dadelijk Showa die heel groot worden. Er zullen er vermoedelijk wel zijn die mooi uit de kluiten gewassen zijn, maar je moet het niet vergelijken met de kanonnen van Momotaro of Sakai FF.

Bekijk het filmpje en je kan stellen dat het nette Showa zijn. Maten werden er niet doorgegeven, maar als ik de meetbak bekijk denk ik dat ik er niet veel naast ben als de grootste om en bij de 50 cm is en de kleinere om en bij de 45 cm.

Toch begerenswaardige Showa, waar ik eigenlijk de bal mee heb misgeslagen wat betreft de verkoop. Ik heb er nog enkele van zitten, en je mag zeggen wat je wil, ze zien er allen nog heel degelijk uit. Laat ze maar rustig hun gangetje gaan en vandaag of morgen zal er wel iemand opdagen die zo verstandig is om toch dit soort koi te kiezen.

Zoals je kan zien heb ik ook 8 nieuwe tosai in het koiaanbod gezet, ditmaal van de laatste veiling van Dainichi. Deze werden op verzoek door een bevriende concullega aangekocht en zullen in de loop van mei geleverd worden.

Een mooie voetnoot, misschien voor de insiders, is dat Futashi Mano reeds vooraf de bedenking gaf dat de SH-V16-4155 en SH-V16-4131 hoge ogen zouden scoren.

Bijzonder fraaie koi zijn de 2 kohaku, en ik denk dat de liefhebbers van tosai op dit ogenblik zeker hun ding kunnen doen bij Interkoi. Hetzij met de verfijnde Ueno, hetzij met de spectaculaire Momotaro, en binnnenkort ook nog eens met de dankbare Dainichi tosai.

Laat het ons zo stellen: de 3 grootste kwekers van Japan verenigd met bijzonder goed materiaal bij Interkoi….wat wil je nog meer.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137