Het zal je kojo maar zijn...

Het zal je kojo maar zijn...

Een groot moment voor de eigenaars van de superkojo, die niet alleen de 1ste prijs in size 8 Kawarimono haalde, maar ook nog de 1ste prijs all varieties.

Eerlijk gezegd had ik dit zelf ook niet verwacht, want ik had haar eigenlijk speciaal meegenomen om de prijs "most unique koi" proberen in de wacht te slepen. Hier zie je een filmpje van gisteren

Toch een kleine overwinning voor mij, en ook een binnenpretje, want menigeen lachte me uit met deze koi. Ze behoorde niet tot de standaard grootheden, en dat deed menigeen de wenkbrauwen fronsen. De mijne echter niet, want in principe had ik deze koi gekocht voor mezelf, omdat ik niet verwachtte dat deze zo snel zou verkocht worden.

Maar wat een karakter had deze koi toen ik haar in Japan in de bowl zette, jongens toch, wat een liefdevolle verschijning was dit. De jongens die bij mij waren fronsten ook hun wenkbrauwen, maar ik ben niet zo makkelijk te beïnvloeden, ik heb wel degelijk een eigen mening, dus mee naar huis die handel.

Ze mocht verkocht worden, maar het moest niet. Een koi van 85 cm met die uitstraling en dit voor een schappelijk prijsje ? Zet ze maar voor me klaar, ik breng ze wel mee.

Ondanks het feit dat het transport in een doos van 70 kg gebeurd, wat een serieus prijskaartje met zich meebrengt, kon ik ze prijstechnisch niet te duur aanbieden, en Jos en Lizette maakten dankbaar gebruik van het aanbod. In dit geval was het Lizette die haar zinnen op deze koi had gezet....

Hetgeen ik bijzonder op prijs stel, is het filmpje en de mail die ik achteraf mocht ontvangen:

Hallo Luc, de kojo zwemt rond of hij al jaren bij ons is . In het andere filmpje dat Lisette gedeeld heeft op facebook zit ze 2 minuten in de vijver en is als eerste bij het voer .Overigens al de vissen op 3 na komen van interkoi !!! Gr Jos en Lisette ...

als dit niet mooi is....

Om even de background van deze koi te schetsen, het is een mix van een kohaku en een karashigoi, en is gekweekt door Takigawa San. Nogmaals, dit is één van de weinige kwekers die nog op een normale manier kweken en op een normale manier met hun vissen omgaan. Ik heb er nu nog 3 bijzonder mooie kohaku en 2 jumbo karashigoi van Takigawa zitten, en ze zijn alle drie de moeite om te bekijken. Mensen die van degelijk opgekweekte vissen houden, benut nog even je kans, want ik weet nu al dat ik er van deze kweker, voor deze prijzen, niet veel meer kan kopen in de toekomst.

Ik was op de juiste plaats, op het juiste moment, want normaal moet ik altijd even slikken als ik zijn betere koi wil aankopen. Het is een enorm voordeel voor mij geweest, en ik begrijp nog altijd niet dat ik zoveel koi van hem heb kunnen aankopen aan die voordelige prijzen. Het is en blijft voor mij een groot raadsel.

Rob en Tara zijn klanten die ik enorm kan waarderen. Zij kwamen met mij in contact via facebook en waren in principe op zoek naar een karashigoi, maar ik kon ze overtuigen om toch even naar mijn koi te komen kijken, zonder verplichting evenwel.

Het mooie van Rob en Tara was hun eerlijkheid, en gaven spontaan hun budget ter beschikking. Als je dit doet, dan krijg je van mij bepaalde voordelen, want dan zet ik een x-aantal koi in de bowl die je voor die prijs kan kopen. Het maakt het verkopen van koi stukken eenvoudiger en bovendien ben ik dan ook geneigd om ook de duurdere en betere koi voor deze prijs in de bowl te plaatsen. Ik ben dan veel toleranter, want ik moet het eeuwige gevecht niet aangaan.

Hun keuze viel op deze kohaku van Taniguchi. De keuze was eigenlijk al vlug gemaakt. Bovendien is dit een kohaku die er best mag zijn. Het zijn die koi die al lange tijd in Arendonk vertoeven en in principe is dat een voordeel. Waarom een voordeel zul je je afvragen. Wel het is heel eenvoudig. Als ze reeds geruime tijd in Arendonk rondzwemmen zijn ze al beter gehard tegen onze weersomstandigheden die niet echt optimaal zijn voor koi.

Ze hebben al een winter meegemaakt, kennen de kwakkelende zomers, ontwikkelen niet zo goed als ze zouden ontwikkelen bij iemand thuis. Hierdoor blijft de kans groot dat het vervolg van de ontwikkeling indien de koi in een goede omgeving komt, plotseling veel sneller kan gaan.

Deze koi is niet groot voor zijn leeftijd, ziet er nog heel degelijk uit, maar het is mogelijk dat ze nu plots een boost krijgt omdat ze een tehuis en de nodige rust gevonden heeft. De grootte speelt in principe geen rol, maar haar afstamming is uit een jumbo ouderpaar. Hierdoor bestaat de kans dat ze toch nog 60-65 cm kan worden. Ik hoop dat ze dit dan ook zal waarmaken. De toekomst zal het uitwijzen.

Guus en Leo zijn karpervissers. Leo kwam zijn sanke ophalen, maar hadden ook nog een zwak voor enkele koi die in de promotievijver werden aangeboden. Bijzonder veel aandacht schonken ze aan deze 2 koi, een shiro van Momotaro, of een showa zonder rood, want dit is geen doorgekweekte shiro, en de oshiba shigure van Katsumi. Vooral de shiro liet sterretjes twinkelen in de ogen van Leo, en ja, dat heb je met karpervissers, die moeten body zien....

Het kuit ontsiert een beetje de bouw van de shiro, maar wat een bulldog...Ik hoop dat ze nog zal paaien, zodat ze weer in haar goede shape zal geraken, maar ik wil de natuur niet forceren. Vroeg of laat zal het toch gebeuren denk ik dan maar...en het zou mooi zijn als er weer eens een setje eitjes kan meegenomen worden door mensen die er een zwak voor hebben om zelf visjes te kweken. Ik hoor trouwens niet veel meer over mijn kweek van verleden jaar....

Tenslotte ging deze sanke richting Alphen aan de Rijn. Deze mannelijke sanke behoort tot de aankopen die ik in april had gedaan bij Momotaro, en waarvan er ondertussen al een heel deel zijn verkocht.

Ik kan me ook niet van de indruk ontdoen dat dit een prachtkoi is. Ik kan er bijzonder weinig aan afkeuren. Smaken zijn persoonlijk, maar ik denk dat de smaken van de meesten hier toch dezelfde mening hebben, want deze sanke heb ik wel 10 keer kunnen verkopen. Als de interesse zo hoog is, verhoogd dit de waarde van een koi, maar Leo was zo slim om deze te kopen toen ik nog in Japan was, en dat is steeds een verstandige beslissing.

Maar dit was niet de laatste die naar huis ging hoor ? Neen, inderdaad, er stond er nog eentje op het programma. Mijn presentatie van deze sanke van gisteren heeft zijn vruchten afgeworpen, en ik ben er blij om. Ik weet waar hij naartoe gaat, en ik weet hoe deze er volgend jaar uit zal zien. Vermoedelijk is 70 of 70+ haalbaar, en ik maak me sterk dat de metamorfose nog galanter gaat zijn, als de metamorfose die ze al ondergaan heeft.

Ik maak me bijzonder sterk dat deze koi het laatste van haar tong nog niet heeft laten zien, en zal deze van heel kortbij blijven opvolgen. Ik zal ze op het einde van dit seizoen zeker nog eens gaan bezoeken, maar zal er geen verslag van uitbrengen. (wel bijhouden) en ik zal zeker een update geven volgend jaar. Mijn bloed begint te koken als ik dit soort koi zie, en of je ze nu mooi vind of niet, dat heeft er niets mee te maken. Het is vooral de evolutie die hier een hoofdrol speelt.

Zoals je kan zien, was dit weer een heuglijke zaterdag. Mijn koibestand vermindert gestaag en ik heb nog bijzonder mooie koi rondzwemmen. Kijk maar even naar deze geweldenaars. Die zijn toch om je vingers van af te likken, of zeg ik nu iets verkeerd.

Behoort dit niet tot je natte dromen 01 ?

Behoort dit niet tot je natte dromen 02 ?

Guus moest toch even naar adem happen bij dit soort koi. Hij moest toegeven dat dit mooier was dan zijn spiegelkarpers. Ik ga nog alle moeite van de wereld doen om deze te verkopen, want mijn 1ste japanreis staat al op stapel. Het zal van 27 september tot 3 oktober worden, met de veiling van Sakai FF en de veiling van Momotaro op mijn lijstje.

Ik ga mij weer focussen op de opensales mogelijkheden, en minder op de veilingvissen. De reden ? Heel eenvoudig, de veilingvissen zijn te duur en er zitten meestal hele goede vissen tussen de opensales als je geluk hebt. De veilingvissen pik ik er nadien wel tussenuit als de kans zich voordoet, maar daar heb ik een speciale neus voor ontwikkeld. Ik weet wat ik doe, want mijn ervaring laat me de juiste keuzes maken.

Ik kan misschien wel niets van koi kennen, maar ik koop wel de koi in, die jullie ook graag hebben en ik presenteer die in grote hoeveelheden. Het wordt weer spannend.

Meer afbeeldingen

Het zal je kojo maar zijn...: afbeelding 1
Het zal je kojo maar zijn...: afbeelding 2
Het zal je kojo maar zijn...: afbeelding 3
Het zal je kojo maar zijn...: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240