Deze wil ik toch even laten zien

Deze wil ik toch even laten zien

Er zijn soms van die koi die je bijblijven, en die indruk op je maken...

Je voelt dat er meer inzit, en als ze dan positief evolueren, dan geeft dit een bijzonder plezierig gevoel. Opgelet, er zijn er ook die minder goed evolueren, zelfs koi waarvan je het nooit van had verwacht.

Ik weet niet of jullie het er mee eens zijn, maar deze koi blijft zich flink verbeteren, tenminste in mijn koivisie. Links zie je de koi bij aankoop, rechts de koi zoals ze nu is. Ze is enkele centimeter gegroeid, maar dat is niet het belangrijkste.

Laat me eerst en vooral zeggen dat deze foto's niet getruceerd zijn. De foto's zijn niet breder gemaakt om de koi er beter uit te laten zien. De foto's aan de rechterzijde heb ik een tweetal dagen genomen, alsook het filmpje dat ik heb gemaakt.

filmpje bij aankoop oktober 2013

filmpje van nu 10 juli 2014

Dit is een dochter van Seven Star, een oyakoi die me eigenlijk al veel plezier geschonken heeft. Meerdere afstammelingen hiervan schenken me veel voldoening. Of dit nu toeval is of niet, wie zal het zeggen, maar soms wordt je aangetrokken door oyakoi die een bepaalde indruk op je nalaten.

Nu moet je wel begrijpen dat dit geen sanke is uit het hogere gamma van Sakai FF, want die zijn gewoonlijk niet om te betalen. Neen, het is in mijn ogen een betaalbare sanke met veel progressie en waarvan je het einde van haar latijn nog niet gezien hebt.

Wat mij vooral aangenaam verrast, is de bijzondere mooie evolutie van de body. Ondanks het feit dat ze toch maar bij mij zit, een plaats waar ontwikkeling slechts 50% bedraagt of zelfs minder dan als ze thuis in haar eigen omgeving zit, waar ze kan genieten van volledige rust, is het vooral de body die me bekoort.

Het hoofd is breed geworden, terwijl het lichaam het hoofd volledig volgt tot een sigaarvormig geheel zonder inval. De mooie grote vinnen ondersteunen dit lichaam en geven de koi een bijzondere meerwaarde. Let vooral op de kracht die de body uitspuwt, en dan nog maar te zwijgen over het indrukwekkende staartgedeelte. Wat ik vooral gehoopt had, is de ontwikkeling van het sumi op het voorhoofd. Het ongeordende van het hi bij aankoop, werd door mij weggewuifd als onbelangrijk en mijn voorspelling was dan ook dat het sumi deze wanorde zou overlappen.

Net zoals ik voorspelde dat het wit van de benigoi zou verdwijnen en rood zou worden, gaat het kata sumi van deze sanke ook de wanorde van het hi overlappen bij deze sanke. Op dit moment ontstaat er zelfs een atarachi sumi patroon met een uitdagende vorm, dat een plezierige indruk op mij achterlaat. Ik hou wel van die speciallekes.

Nu zul je misschien nog steeds problemen hebben met het sumi dat verder verdeelt is op het lichaam, maar hier ga ik me ook sterk in maken, en zeggen dat dit ook nog verder zal optimaliseren. Wat krijg je dan ?

Een sanke met de potentie om jumbo te worden, een stappenpatroon dat modern en gewenst is, geflankeerd door een sumi bezetting die je je duimen en vingers laat aflikken. Als deze sanke nog groter en breder wordt, dan zal het patroon nog beter gedragen worden door de witte ondergrond, een shiroji dat er niet om liegt, want het is gewoon spierwit.

Uiteindelijk, als je de koi goed begeleid, heb je eind volgend jaar een sanke van ± 70 cm met een spierwitte body, een stappenpatroon waar iedereen verzot op is, en beschilderd met atarashi sumi van hoge kwaliteit, waarbij je een zonnebril moet opzetten, en dit voor een prijs waar je bij Sakai FF op een veiling nog geen betere tosai voor koopt.

Zo, ik heb mijn zegje gedaan, en nu mogen jullie gerust je eigen mening verkondigen...

Meer afbeeldingen

Deze wil ik toch even laten zien: afbeelding 1
Deze wil ik toch even laten zien: afbeelding 2
Deze wil ik toch even laten zien: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240