Het zal je tancho maar wezen

Het zal je tancho maar wezen

Ondanks het feit dat de verkoop van de tancho bijzonder slecht is, blijf ik het toch bijzonder goede tosai vinden.

En ik die dacht een goede slag te slaan door goede tot hele goede tancho aan te kopen, mis poes, een kapitale fout. Dus laat ik ze gewoon doorgroeien, want vandaag of morgen is er toch iemand die een tancho zoekt.

Als ze dan nog goed ontwikkelen en tegelijkertijd groeien, is het ook nog plezierig om ernaar te kijken. Ze zitten nu in de kleine buitenvijver, en ik vind het mooi om die rode bollen te zien rondzwemmen. Nu nog de temperatuur wat hoger en het feest kan verder gaan.

Peter liet zich echter niet onbetuigd en kwam toch snel een tancho uitkiezen. Er werden er enkele geselecteerd en daaruit werd de keuze gemaakt. Hij is dolgelukkig met zijn tancho, en zijn vrouw ditmaal ook, want ondanks het feit dat ze niet zoveel van koi houdt, was een tancho één van haar favorieten. Op deze manier zijn alle partijen tevreden.

Eén van de mooiste koi die gisteren ook richting de kust in België zijn gegaan, is toch wel deze bijzondere jumbo tosai van Sakai FF. "Het kleintje" werd deze gedoopt, alhoewel "het neuzeke" ook een toepasselijke naam zou zijn geweest.

Op deze koi ben ik altijd verliefd geweest voor de korte tijd dat deze bij mijn mocht vertoeven. Met een gezegende lengte van 45 cm en dan nog tosai, is dit toch wel een echte jumbo tosai te noemen. Praatte men enkele jaren geleden over jumbo tosai als ze 28 cm waren op 9-10 maanden, dan is er toch een merkwaardige evolutie waar te nemen.

De jumbo tosai die zowel van de week als vandaag zijn weggegaan tikken aardig boven de 40 cm en dat is toch enorm groot. Of deze evolutie goed is of niet, laat ik in het midden, maar imposant is het in ieder geval.

Tenslotte heb ik alle koi op hun vaste stek gebracht, en heb ik de doorgroeivijver in orde gebracht. Hier zitten voor 90% enkel female koi en ik heb de temperatuur naar een gezegende 22° gebracht. Hier zullen ze de rest van het jaar verblijven, tenzij ze een koper hebben gevonden.

Update volgende 3 koi

Showa Momotaro 1503039

Kohaku Momotaro 1503024

Sanke Momotaro SA V13 10127

Meer afbeeldingen

Het zal je tancho maar wezen: afbeelding 1
Het zal je tancho maar wezen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240