Deze zag ik nu eens niet graag weggaan

Deze zag ik nu eens niet graag weggaan

Het gebeurd niet dikwijls dat ik een klik heb met een koi, maar deze zag ik niet zo graag weggaan.

Hoe het komt weet ik niet, maar deze kohaku heeft me altijd bekoord, en heeft me nauw aan het hart gelegen. Dat is één van de uitzonderingen…

Ik heb een filmpje gemaakt van toen ik ze aankocht tot nu, en er een filmpje bijgevoegd van de moeder van dienst, namelijk Hakubotan. Je kan het filmpje hier bekijken en ik wil er toch nog even bij vermelden dat ik toen een groot aantal koi heb gekocht van dezelfde moeder die bijna allemaal goed terecht zijn gekomen. Ik dacht dat ik er nog 2 van heb rondzwemmen en die mogen nog altijd gezien worden.

Ik zie trouwens alle koi graag en zal er altijd wel goed voor zorgen, maar de ene doet me meer dan de andere, en ik denk dat deze bovenaan mijn lijstje stond. Ze verhuisd nu richting Almere waar ze de rest van haar dagen hopelijk in goede gezondheid zal slijten…

Ik had de kohaku ook mee naar de show genomen, maar daar haalde ze geen prijs. Is dat erg ? Natuurlijk niet, het blijft een lot uit de loterij en het kan goed zijn dat ze volgende keer wel in de prijzen valt, en bovendien….wat zou het….

Ik heb deze koi altijd bewonderd voor 2 dingen, namelijk de body die ze ontwikkelde op 2 jaar tijd van tosai 37 cm naar sansai van 66 cm en het bijzonder sterke hi dat aanwezig was. Het shiroji was iets minder, maar dat kon voor mij de pret niet bederven.

Bovendien wat af en toe wel eens vergeten wordt, is het karakter van een koi dat meetelt, en deze was ondanks de omstandigheden die nooit optimaal zijn, een bijzonder aangenaam karakter met goede eetlust, dominante aanwezigheid zonder vervelend te zijn, en hij liet zich altijd van zijn beste kant zien. Normaal geef ik namen aan koi die ik bijzonder vind, maar in dit geval is dit niet gebeurd omdat ik ze altijd lepelkohaku heb genoemd.

Misschien is het een mooie gelegenheid om zaterdag de showkikkers nog eens even te bewonderen ! Ze zitten allemaal nog lekker samen in de middelste binnenvijver. Hier zullen ze nog tot eind volgende week verblijven om nadien buiten gezet te worden.

Dan nog een update van enkele koi:

Kohaku Momotaro 1503025

Showa Momotaro 1503034

Showa Momotaro 1503041

Meer afbeeldingen

Deze zag ik nu eens niet graag weggaan: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240