NIeuw systeem mudpond

NIeuw systeem mudpond

Ik was nog vergeten om foto's te laten zien van mijn eerdere japanreis dit jaar aangaande een nieuw systeem voor de mupdond bodems.

Bij het domein van Momotaro liggen er een aantal mudponds vlak bij de serres die uiteraard gebruikt worden voor het laten doorgroeien van koi in de zomer.

In maart dit jaar zag ik dat de bodem bedekt was met een soort keien en vroeg me verbaasd af wat de bedoeling was. Blijkbaar was dit gesteente een soort samenstelling van de Montmorilloniet, of gelijkwaardige klei die nu op de bodem is gelegd. Het was blijkbaar voor de eerste keer dat dit gebeurde, en we zullen later zien wat de resultaten zullen zijn. Een foto die ik toen genomen heb van Daisuke met zijn 2 kinderen sluit de rij.

Na maanden gesukkel is de temperatuur eindelijk wat naar boven gegaan. De koi weten niet wat er aan de hand is.

Ik ben op dit ogenblik alle koi aan het bekijken en te voorzien van een nieuwe prijstag. Het is een degelijke collectie, en vermits er niet veel nieuws te melden is, zal ik de 3 volgende die aan de beurt zijn even op een rijtje zetten.

Een heel plezierige showa om te zien zwemmen is deze Momotaro showa 1503036. Goede stevige body, speciaal patroon, motoguru aan beide kanten, en onvoorspelbaar sumi.

Of dit nog ooit volledig sumi zal worden kan gezegd worden, maar of het zo ook is betwijfel ik eerlijk gezegd. Ik vind dit echer helemaal niet erg !

Deze Momotaro showa 1503037 is iets meer voorspelbaar. Een dankbare showa die in principe alles heeft wat een showa kan verlangen. Alle 3 de kleuren zijn goed vertegenwoordigt. Ik zie niet in waarom deze niet naar een gezegende lengte van 70 cm zou kunnen doorgroeien, en dan zou je toch wel eens een dijk van en showa kunnen hebben.

Tenslotte heb ik nog een Tancho van Momotaro 1503047 in deze selectie zitten. Ik heb bijzonder goede ervaringen met tancho van Momotaro, en ik denk met dit exemplaar niet veel verkeerd te kunnen doen. De tancho is goed, misschien niet 100% in het midden, maar wat dan nog….Ik heb al heel wat andere tancho gezien die een tancho hebben om mee te schreeuwen…

Nog even melden dat ik morgen open ben van 10.00 tot 12.00 uur…

Meer afbeeldingen

NIeuw systeem mudpond: afbeelding 1
NIeuw systeem mudpond: afbeelding 2
NIeuw systeem mudpond: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240