Een vruchtbare zaterdag

Een vruchtbare zaterdag

Het is fijn als je op een zaterdag beloont wordt voor al je inspanningen.

Mensen vergeten wel eens, of weten toch niet hoeveel werk er in zit om telkens al je koi te updaten, te zorgen dat er altijd uptodate filmpjes op de site staan. Deze filmpjes te koppelen en te verbinden met voorgaande filmpjes om een goed inzicht te krijgen van hoe een koi ontwikkelt, wanneer deze aangekocht werd, om te zorgen dat er iedere dag een nieuwsitem op de site staat, en noem maar op.

Geloof me het is een fulltime job, ik besteed er ontzettend veel tijd aan, en hoe langer ik het doe, hoe fanatieker ik alles bij wil houden om de juiste informatie zoveel mogelijk door te geven. Als je werk dan op prijs gesteld wordt, en dat kan in principe alleen maar door goede verkopen te realiseren bij tevreden mensen, dan pas is de voldoening compleet.

Gisteren was één van die zaterdagen dat je beloond wordt. Mijn vriend Kurt kwam zijn showa ophalen. Een sandan showa mag je deze noemen, 56 cm als nisai, stevig hi en een interessant sumipatroon voor de toekomst, wat wil je nog meer. Altijd goed geschoten met een koi zoals deze.

Hij heeft echter een zwak voor Taniguchi San, en daarom heb ik alle overblijvende sanke van verleden jaar nog even gebowld. Het blijven interessante tosai van 31-37 cm die nog volop de moeite zijn om verder te ontwikkelen tot waardige koi. Wie slim is koopt dit volledige setje, en je zult verbaasd staan over de kwaliteit volgend jaar...

Toen hij echter nog een glimp opving van de kohaku van Momotaro die meegedaan heeft aan de show, maar helaas een kleine transportbeschadiging had opgelopen op een strategische plaats, was het hek helemaal van de dam, en moest ik deze ook inpakken. Een kohaku met karakter, dat staat als een paal boven water en die kleine transportbeschadiging kon de pret niet drukken. Mee naar Duitsland als ze dit soort koi hier niet willen….

Tussendoor eventjes een glimp laten zien van de "lucky draw sanke" van sakai. Wie deze gekocht heeft weet niet wat hij in handen krijgt. Deze wordt met de dag beter en beter, zijn staartaanzet versterkt zienderogen, en de huidkwaliteit spat er vanaf…Lucky Draw ? Ik denk eer dat je kan zeggen, "Winning draw", een monster van jewelste.

Maar Kurt was ook nog onder de indruk van deze nisai sanke. Zoals je kan horen is hij lyrisch over deze sanke, want die heeft in principe totaal geen fouten. Het enige wat je moet proberen te doen is body te kweken op deze koi, en dan heb je een winner pur sang. Jong, en vooral egaal zacht beni, tsubo sumi oftewel sumi dat bijna overal op het wit ligt, een kop die lang en breed is zodat je kan voorspellen dat dit een grote koi kan worden. Laten we dan nog niet praten over het patroon, want dit patroon is een exclusiviteit hoor….

Toeval of niet, maar Ben kwam even langs, want die moest nog wat brengen. Hij is nog altijd zo begeesterd als vroeger, en hij neemt onmiddellijk het heft in handen om een koi te beoordelen, en het vuur is nog altijd aanwezig….geniet van zijn passie....

2 showa van Momotaro

3 showa van Momotaro

Sakai en Momotaro in 1 bowl

2 kohaku van Momotaro

Zalige Showa van Momotaro

2 toptosai van Momotaro

Ik had aan enkele mensen beloofd om veel te bowlen, en dat heb ik dus ook gedaan. Naar het einde toe kwam Wesley en zijn vriend nog even gedag zeggen, en daar heb ik dan ook nog wat koi voor gebowld, waaronder deze 2 kohaku.

Ik zou bij iedere koi nog een ellenlang verhaal kunnen schrijven, maar dan wordt het een te uitgebreid nieuwsitem. Wat ben ik tevreden met mijn bestand van koi….ik geniet iedere dag meer en meer…

Meer afbeeldingen

Een vruchtbare zaterdag: afbeelding 1
Een vruchtbare zaterdag: afbeelding 2
Een vruchtbare zaterdag: afbeelding 3
Een vruchtbare zaterdag: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240