Hier is de sanke dan

Hier is de sanke dan

Geduld is een eigenschap die makkelijk verloren gaat. Door de overrompeling van prachtige foto’s van onbetaalbare koi voor de meesten, de filmpjes die schoonheid als het hoogste ideaal beschouwen, maar voor weinigen vatbaar zijn, wordt de koiwereld in principe op een verkeerd been gezet.

Kijken kan zeker geen kwaad, maar denken dat al dat moois zomaar te koop is, is de waarheid geweld aandoen. Dikwijls, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk, moet men vooral tijd en liefde investeren in de ontwikkeling van koi en wat nog erger is…men moet veel teleurstellingen verwerken.

Het is niet altijd goud wat blinkt, maar met de nodige ingesteldheid kan men van eenvoudige eendjes ook mooie pareltjes maken. Een mooi voorbeeld is het verhaal van deze sanke.

Ik ga je eerste een filmpje laten zien bij aankoop. 24 oktober 2016 kwam meerstaps sanke binnen, ze was toen om en bij de 60 cm.

De uitleg van de huidige eigenaar:

Wel een Sanke waar tijdens aankoop erg veel kritiek op het patroon kwam lag te veel bovenop enz….enz….Vanmiddag even snel vanuit nieuwsgierigheid de maruten Sanke gemeten. Sanke is nog geen 4 jaar oud . Dit jaar is ze 4 jaar jong en gemeten op 78 cm. Ook maar gelijk kort filmpje gemaakt, maar ging mij even om de lengte.

Hier is de Sanke dan na twee jaar en 18 cm groei

Ik kocht toen een aantal van deze toenmalige nisai, waarvan er vermoedelijk ergens nog enkele rondzwemmen. Moesten er andere updates voorhanden zijn is het altijd interessant om deze ook te ontvangen.

Wat mij persoonlijk flateert in het zien van deze sanke is de opwaardering van het beni dat lekker zacht en egaal over het ganse lichaam is verspreid, en het sumi dat de sanke een extra uitstraling geeft. Een heerlijke maruten godan sanke, waar ik een bijzonder groot zwak voor heb...

Ik kan de eigenaar alleen maar proficiat wensen, maar vooral zeggen dat hij nu nog 3 jaar geduld moet hebben, de koi nog een 6-tal centimeter moet laten groeien, het sumi proberen nog wat dikker te krijgen en de body te verbreden zodat je een indrukwekkende sanke krijgt ! Chapeau, en dan inzetten op een show…

Dat is het plezierige van koihouden…een koi maken en niet kopen ! Mij gaf het in ieder geval een bijzonder goed gevoel om deze sanke na 2 jaar terug te zien.

Ere wie ere toekomt, deze evolutie werd verwezenlijkt door Johan, die zijn sporen probeert te verdienen door zelf ook koi te verkopen, zij het op kleinschalige wijze, maar wel met het hart op de juiste plaats.

Eventuele klanten kunnen op hem rekenen, en zijn kennis is gebaseerd op eigen ondervinding en ervaring die zich laat gevoelen in de ontwikkeling van zijn koi. Bij Johan kopen is kopen bij een koikichi en geen handelaar ! Hij heeft zich ook gespecialiseerd in het laten opgroeien van dankbare koi met ondersteuning van de nodige kennis.

Een interessant interview

Gisteren werd ik op de hoogte gesteld van een interview dat gemaakt werd door Engel kromhout van der Meer, medewerker van koiquestion als ik me niet vergis.

Het interview werd gemaakt bij Beereke, een koikichi in hart en nieren maar vooral met een bijzondere gave, namelijk het zelf aanleggen van een vijver en bijhorende zentuin.

Geen spectaculaire investering, maar de eenvoud van een koivijver met doorgedreven liefde en creativiteit gebouwd. geniet zelf van het interview dat wel meer dan 20 minuten duurt.

Bovendien kreeg ik nog een filmpje aan van zijn laatste impressie… met de woorden Waterverversing ; en zie mijn schatjes blinken . Een man met een visie, en man met liefde voor de koi !

Zelf komt hij nooit graag in het nieuws, maar ditmaal moet hij het maar eens door de vingers zien dat ik hem speciaal in het zonnetje zet !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137