Het nieuwe koihuis

Het nieuwe koihuis

Vorig bezoek waren ze volop bezig om het volgende koihuis te bouwen. We hebben er een bezoek gebracht, maar het was nog niet klaar toen.

Ondertussen is Toon aangekomen op de Momotaro koifarm om enkele weken te helpen. Hij heeft een sterke binding met Daisuke en hij gaat dan ieder jaar met veel plezier naar de farm.

Bovendien zit hij op een degelijke plaats om verslag uit te brengen van de gang van zaken en informatie over de lopende zaken uit te brengen, altijd nuttig.

Voor zover ik kan begrijpen zitten momenteel alle mudponds vol met vissen die nog niet klaar zijn om ikeage te doen. Er zijn ook geen nieuwe kweken want alle vijvers zitten overvol. Morgen zal het echter veranderen, want dan is de volgende ikeage aan de beurt en het zal weer druk worden.

De oude Senbetsu kamer (selectie koi) is ondertussen opgedoekt en deze is nu in het nieuwe koihuis gevestigd. Het nieuwe koihuis is echt gemaakt voor het oogsten van koi en het selecteren in de zomer, maar vermoedelijk zullen er in de herfst en winter ook grotere koi geplaatst worden.

Wat is het grote nieuws ? Er komen grote males in de verkoop, echt groot. Toon heeft kohaku gezien van over de 90 met een female body en super beni, en de verkoop is fenomenaal.

Volgens zijn info ben ik nog één van de weinigen die gewoon vissen koopt zonder er direct een klant voor te hebben. De meesten die kopen zijn in opdracht en betalen fenomenale prijzen. Ik voel dus dat het er niet makkelijker op wordt.

Sachi (Maeda San) was bijzonder trots op het winnen van de Grand Champion B prijs op de Euregio koishow met zijn mannelijke ogon die de Momotaro koifarm gegeven had aan Toon. Volgens Toon liet hij de koi aan iedereen zien en was bijzonder trots op deze prijs.

Wat ik uit alle info ervaar is dat het er niet makkelijker op zal worden in de toekomst en dan het zal kiezen zijn tussen meedrijven met de flow, of mijn eigen moeilijke koers blijven varen ! Het eerste is geen optie voor mij, want dat wil ik niet, dus de keuze lijkt me eenvoudig.

Het zal pompen of verzuipen worden.

Meer afbeeldingen

Het nieuwe koihuis: afbeelding 1
Het nieuwe koihuis: afbeelding 2
Het nieuwe koihuis: afbeelding 3
Het nieuwe koihuis: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137