Hier kan ik van genieten

Hier kan ik van genieten

Tijdens de show nam ik even de tijd om ook een bezoek te brengen aan Noëlle en Peter, klanten uit de oude doos, om het zo maar te zeggen.

Als je binnenkomt in de tuin wordt je onmiddellijk op je plaats gezet door Emma, de Duitse Dog, een harlekijn. Het doet je nadenken om verder te komen, ondanks het feit dat ze poeslief is.

Duitse Doggen zijn mijn ding vroeger altijd geweest. Ik heb er zelf ooit 3 gehad, en ik moet er nog altijd met weemoed aan terugdenken. Hera, Hellas en Picasso waren hun namen. Hera en Hellas waren zwarte Duitse Doggen, en Picasso was ook een harlekijn zoals Emma. Helaas zijn grote honden geen lang leven beschoren….

De kleintjes zijn er ook en die maken soms meer lawaai dan de grote lieve loebas. Je word ook overweldigd door de alomheersende bloemenpracht… een waaier van kleuren zou Louis van Reusel zeggen. (schrijver van het gelijknamige boek).

Centraal echter staat de vijver met koi die op één na allemaal van Interkoi komen. Ik heb ze verkocht als tosai of als jonge nisai, en de meesten herken ik onmiddellijk, bij andere moet ik dan even dieper in mijn geheugen gaan, maar uiteindelijk komen ze weer te voorschijn.

Er wordt ten huize Noëlle en Peter gevijverd, zoals huize Interkoi dat zo graag doet. Ik ga hier geen betoog meer houden over hoe je vijvert, want dat brengt in principe geen zoden aan de dijk en iedereen doet toch wat ze zelf het beste vinden. Ik zou het ook doen hoor….

In ieder geval kan ik hier koi laten zien die ik 4-5 jaar niet gezien heb, en volgens mijn bescheiden mening is het een plezier om ze te tonen. Ik zal ze dan ook één voor één tonen, zodat jullie kunnen doen wat jullie toch graag willen zien, namelijk bekijken hoe koi zich ontwikkelen.

Als eerste de Mako showa, geboren 08 juli 2008 - 31 cm. Men was volop bezig met de ontwikkeling van de nieuwe bloedlijnen waar Lion Queen, Red Tiger en alle andere uit voort zullen komen. Ik laat speciaal het certificaat van deze Mako Showa zien, omdat je daar nog de moeder, een Dainishi showa kan zien, die veel heeft bijgedragen tot de verdere ontwikkeling van de Momotaro Showa lijn. Bovendien herinner ik me deze ook nog goed omdat Polleke er een zuster van heeft rondzwemmen.

In 2008 gebruikte ik helaas nog geen bibliotheek met codenummers zoals ik dat nu wel doe.Ik kan dus pas beginnen vanaf maart 2010. De showa zat toen nog steeds in Arendonk en was ondertussen uitgegroeid naar 55 cm, zoals je op dit eerste filmpje kan zien.

Ondertussen zijn we mei 2015, en heeft ze de gezegende leeftijd van 81 maanden of 6 jaar en 9 maanden, alle info kan je nog terugvinden in het archief . Genieten kan je van dit filmpje. Waar je vooral op moet letten is de teri en de glans van deze koi, met behoud van kwaliteit van het hi en het shiroji, terwijl het sumi zeker en vast niet slecht is ontwikkeld. Een flinke dame is het geworden….

Sproet, een kohaku van Matsu. Aangekocht als nisai in 2011 . Ze werd sproet gedoopt door Noëlle en je zult begrijpen waarom. Alle informatie kan je nog terugvinden onder kohaku 1102003

Ook deze herinner ik me goed, want als ik me niet vergis heeft Kathy, die onlangs de tosai van Taniguchi heeft meegenomen, hier ook een zuster van zitten. Als ik me niet vergis kocht ik toen 3 nisai tegelijkertijd. Het sproetje heeft ze nog, maar ondertussen is ze 66 of 68 cm. Ze zou nu ook rond de 6 jaar en 9 maanden moeten zijn.

Kleine Kohaku:

Nog een kohaku uit de bloedlijn van Bentley. is deze kohaku 1003043. Bij aankoop als tosai was hij 39 cm. Nu dus 5 jaar en 10 maanden. Misschien niet zo indrukwekkend als de vorige, maar ondertussen toch ook uitgegroeid naar kohaku van 64 cm.. Veel is ze niet veranderd qua uiterlijk, want ze heeft nog dezelfde kenmerken, maar weeral, teri, glans de kwaliteit van het hi is nog steeds bijzonder goed. Alle informatie van deze koi kan je nog terugvinden onder deze link.

Sanke zonder naam.

Geboren in juni 2009, dus ook 5 jaar en 10 maanden jong is deze maruten yondan sanke waar ik van bij het begin een bijzonder plezierig gevoel bij had. Helaas is het een gevoelige koi wat ik heb begrepen, en had ze juist een beschadiging opgelopen door het schuren of springen.Ze is rond de 72 cm, en ondanks de beschadiging in perfecte conditie. Ze doe me nog altijd terugdenken aan Masami een andere grootheid uit mijn stal, die ook een kruimeltje pakte op de show in Appeltern, namelijk senior Tategoi…

Filmpje bij aankoop - november 2011 - 64 cm

februari 2012

mei 2015

De benigoi is van dezelfde lichting als de kleine kohaku. Die heeft in het archief gestaan volgens mij. Maar ik kan hem niet meer vinden. Dit is ook een koi van Momtaro, is ondertussen 5 jaar en 10 maanden en meet nu 64 cm. Benigoi Momotaro. Een kleine dikke shimi staat centraal in het midden van haar lieflijke lijf…oh wat een ramp, ik ben niet perfect…

De karashi die Noëlle Beluga heeft gedoopt, komt uit een setje van takigawa dat ik volgens mij in 2011 heb aangekocht. Deze heeft vermoedelijk tumoren wat ik kan zien aan de bouw van de koi. De rug is doorgezakt, en de buik is opgezwollen. Dit is een voorteken van tumoren en kan in principe niet meer behandeld worden. De koi kan er nog jaren mee leven…

ik heb nog een setje Takigawa gevonden van karashigoi die ik in augustus 2011 heb aangekocht, en volgens mij was het uit deze reeks. Ik kocht toen als eerste 40 karashigoi, een soort die nu gretig opvolging heeft…zo zie je maar dat ik er al heel lang mee bezig was…

Onder tussen is het kleine sanketje 1409026 van Taniguchi aangekocht, en zullen we misschien over 5 jaar kunnen zien hoe deze is geëvolueerd. Ik ken het resultaat, en als jullie nu nog niet overtuigd zijn, dan kan ik je niet meer helpen, en ben je overgeleverd aan….

Raar maar waar, Noëlle is de vrouw van de koi, Peter is de man van de modelbouw. Ik krijg de kriebels als ik het zie, maar dat het klasse is wat hij doet staat als een paal boven water. De bijgevoegde foto's laten dan ook zien tot waartoe Peter in staat is.

Tenslotte nog even een antwoord op mijn vraag van gisteren om een voorkeur te geven op de 2 sanke die ik in het nieuwsitem had gezet. Veel is er zoals verwacht niet uit de bus gekomen, want het is ook bijzonder moeilijk om 2 seconden tijd te maken en neer te pennen of je voor 1 of 2 kiest.

Resultaat is dat de meesten toch voor koi 2 kiezen. Ik had het inderdaad wat moeilijker om met mijn sanke (sanke 2), die ondertussen van eigenaar is veranderd, te verliezen tegen nummer 1.

Niet dat ik sanke 1 niet goed vind, want ik heb deze nadien goed bekeken, en de kwaliteit is er inderdaad. Ik was echter van mening dat de bouw 50% uitmaakte van de keuze, en dan komt sanke 1 echter veel te kort in mijn ogen. De kwaliteit van de huid was grotendeels gelijkwaardig, het patroon van sanke 2, is dan weer meer aansprekend, en het zogezegde stippelige sumi is bij beide koi achteraan aanwezig.

Als je dan bedenkt dat het sumi zou kunnen samentrekken, wat niet altijd het geval is, en altijd van voor naar achter groeit, denk ik dat het atarashi sumi bij sanke 2, dat duidelijk aanwezig is op het voorste gedeelte, zeker en vast nog gaat uitzetten en de koi nog meer toekomst zullen geven. Als dit geen atarishi sumi is, dan breekt mijn klomp....Ik hoop dat Nico vijvert zoals ik het graag heb, en dan wil ik deze zeker en vast binnen 5 jaar nog eens zien.

Het kiwa en sashi van sanke 1 kan beter zijn, maar ik las deze morgen het antwoord van Ben, en hier was ik eigenlijk zeer blij mee. Hij verwoord zonder dat hij het weet, datgene wat ik altijd fout doe, namelijk teveel naar de toekomst kijken, en de koi inprenten zoals deze binnen enkele jaren is.

Zijn antwoord verwoordde alles wat er moest gezegd worden, en nu kan ik er beter mee leven. Geniet van de filmpjes, geniet van de foto's.

Meer afbeeldingen

Hier kan ik van genieten: afbeelding 1
Hier kan ik van genieten: afbeelding 2
Hier kan ik van genieten: afbeelding 3
Hier kan ik van genieten: afbeelding 4
Hier kan ik van genieten: afbeelding 5
Hier kan ik van genieten: afbeelding 6
Hier kan ik van genieten: afbeelding 7
Hier kan ik van genieten: afbeelding 8
Hier kan ik van genieten: afbeelding 9
Hier kan ik van genieten: afbeelding 10
Hier kan ik van genieten: afbeelding 11
Hier kan ik van genieten: afbeelding 12
Hier kan ik van genieten: afbeelding 13
Hier kan ik van genieten: afbeelding 14
Hier kan ik van genieten: afbeelding 15
Hier kan ik van genieten: afbeelding 16
Hier kan ik van genieten: afbeelding 17
Hier kan ik van genieten: afbeelding 18
Hier kan ik van genieten: afbeelding 19
Hier kan ik van genieten: afbeelding 20
Hier kan ik van genieten: afbeelding 21
Hier kan ik van genieten: afbeelding 22
Hier kan ik van genieten: afbeelding 23
Hier kan ik van genieten: afbeelding 24
Hier kan ik van genieten: afbeelding 25
Hier kan ik van genieten: afbeelding 26
Hier kan ik van genieten: afbeelding 27
Hier kan ik van genieten: afbeelding 28
Hier kan ik van genieten: afbeelding 29
Hier kan ik van genieten: afbeelding 30
Hier kan ik van genieten: afbeelding 31
Hier kan ik van genieten: afbeelding 32
Hier kan ik van genieten: afbeelding 33
Hier kan ik van genieten: afbeelding 34
Hier kan ik van genieten: afbeelding 35

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137