Tancho Weekend 13-14 juni

Tancho Weekend 13-14 juni

Het is eens iets anders dan anders, maar eerlijk gezegd heeft het wel wat…een vijver met serieuze tancho.

Door toeval eigenlijk sla ik een heleboel tancho's op de kop van de veiling van Sakai FF laatstleden. Gisteren kregen ze hun eerste voederbeurt en kon ik ze tegelijkertijd even op film zetten.

Het is best mooi als je die witte lijven door de vijver ziet zwemmen met hun rode bollen op hun hoofd. Ik hoor van mensen dikwijls dat de tancho dikwijls hun rode bol verliezen, en eerlijk gezegd, kan ik me niet herinneren dit ooit meegemaakt te hebben met één van mijn tancho.

Daarom heb ik besloten om voor de tancho liefhebbers een speciaal weekend te organiseren, waarbij ik de tancho presenteer. Dit zal gebeuren op zaterdag 13 juni tussen 12.00 en 13.00 uur. Tegen die tijd zal ik ze allemaal geëvalueerd hebben, en zullen ze in enkele afzonderlijke vaten gepresenteerd worden, zodat je ze goed kan zien.

Na 13.00 uur gaan ze allemaal naar hun respectievelijke vijvers, want ik wil ze ook niet te lang op de proef stellen. De prijzen zullen zeer democratisch zijn tussen de 650 en 850 euro. Het zijn ook niet van de kleinste. Ik heb ze nog niet afzonderlijk gemeten, maar de meesten zullen over de 40 cm gaan, daar ben ik zeker van. Ik laat ze nog even rusten tot volgende week en dan zal ik ze wel eens allemaal per stuk op foto en film zetten.

Het is de bedoeling dat ik een speciaal weekend wijdt aan deze tancho om te proberen ze aan de man te brengen. Het zijn stuk voor stuk tancho die toch richting jumbo koi kunnen gaan. Hier kan je het filmpje bij aankomst bekijken en dan moet je erbij bedenken dat ze een reis van anderhalve dag achter de kiezen hebben.

Niet vergeten dat het de echte jumbo tosai van Sakai zijn, en die durven nogal eens groeien. In deze vijver zitten trouwens bijzonder hoogwaardige sanke en showa van Momotaro, die ik binnenkort een special treatment zal geven.

Alle vrouwen gaan binnenkort in dezelfde vijver, die opgewarmd zal worden naar een constante 22°. Bovendien ga ik trachten om een licht algenbrouwsel te creëeren om op die manier de best mogelijke resultaten te behalen.

Welke koi zou jij kiezen ?

Op de laatste 2 foto, heb ik 2 sanke naast elkaar gezet. De vraag is heel eenvoudig. Welke zou de sanke van je keuze zijn, 1 of 2. Het is geen wedstrijd, ik wil gewoon weten welke koi mensen zouden verkiezen.

Meer afbeeldingen

Tancho Weekend 13-14 juni: afbeelding 1
Tancho Weekend 13-14 juni: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137