Hij kwam, hij zag en hij was tevreden

Hij kwam, hij zag en hij was tevreden

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik toch ook zeer gecharmeerd ben van deze sanke van Okawa, en de verleidelijke tancho showa van Momotaro.

Okawa is voor mij een vrij onbekende kweker, en dan heb ik het over persoonlijke kennis, want ik heb deze kweker nog nooit ontmoet. Ik moet hier wel over 2 broers praten, namelijk Yuji Tanaka-san, de jongste, en Yoneichi Tanaka-san, de oudere broer. Hun koifarm is gelegen in Kyushu, hebben een eigen 'Okawa-Sensuke' kohaku bloedlijn, en zijn gespecialiseerd in voornamelijk Go Sanke.

De sanke die ik momenteel heb rondzwemmen van deze broers zijn in ieder geval de moeite om er toch werk van te maken. Voor zover ik heb begrepen is het een 500 km van de Momotaro koi farm, maar wat is nu 500 km ?

In ieder geval was Ton tevreden over zijn aanwinst, ben ik heel tevreden over de sanke die nu nog bij mij zit, en die ik zeker een tijdje appart zal houden om te zien evolueren, en dan zit de beste sanke nog in de mudpond van Japan, en naar het zeggen van de broers: "in hun beste mudpond". Dit zullen we dan zeker aannemen, en ben ik benieuwd naar de evolutie van deze tategoi.

Vermits een filmpje altijd meer zegt dan woorden, kan je hier het filmpje bekijken met de gedachte: liever 1 koi zoals deze in mijn vijver, dan.......

Sanke Okawa

Tancho Showa Momotaro

Dat niet alles rozegeur en maneschijn is, is helaas evident. Niet alle koi in de mudpond ontwikkelen voorspoedig, en soms komen ze minder goed uit de mudpond. Nu kan ik dit verzwijgen, of ik kan dit vertellen, wat is het beste ? Ik denk dat het het eerlijkste is om hierover ook inlichtingen te verschaffen.

Verleden jaar kwamen er 2 showa minder goed uit de mudpond. Daisuke zag de verslagenheid op mijn gezicht, want niets is minder vervelend dan dat. Toen Daisuke onze ontgoocheling zag, beloofde hij me dat hij de koi nog tijdens de winter zou bijhouden en er het beste van zou proberen te maken.

De verbetering is enorm, maar natuurlijk kan je op 4 maanden een koi niet ten volle terug in orde maken. Daar heb je misschien wel een jaar of meer voor nodig. Beide koi zijn ondertussen in Arendonk, en hebben de reis goed doorstaan. Hun verbetering is aanzienlijk, maar er is nog werk aan de winkel.

De ene heeft het al wat beter gedaan dan de andere, en ik begrijp de ontgoocheling van de mensen natuurlijk. Toch wil ik hier de moed niet helemaal verliezen, en de koi de nodige tijd te geven om zich verder te laten ontwikkelen. Het herstel is ingezet, de goede verzorging zal de rest doen. Het is dan ook mijn wens om beide koi een jaar gerust te laten, en deze binnen een jaar nogmaals te zien, om een vergelijk te maken.

Dit is een volle zuster van showa SH-V11-34 en zijn samen aangekocht op de veiling. Showa SH-V11-33 is grotendeels hersteld tegenover verleden jaar november, heeft tijdens het transport vermoedelijk wat sumi ingeboet, maar ik heb er eigenlijk alle vertrouwen in dat het dit jaar zeker weer in orde komt. Zijn gedrag in de vijver vertelt me dit.

Showa SH-V10-1121 heeft zich al beter hersteld, en wetende waar deze naartoe gaat ben ik eigenlijk helemaal gerustgesteld. Zo zie je maar dat alles niet altijd van een leien dakje loopt, en dat er ook minder plezierige dingen gebeuren. Het is dan ook mijn wens om beide koi in de loop van volgend jaar terug te zien, om de ontwikkeling op te volgen, met de hoop om de ontgoocheling om te laten buigen naar verrukking. De koi zijn nu respectievelijk 61 en 63 cm.

Meer afbeeldingen

Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 1
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 2
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 3
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 4
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 5
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 6
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240