Hij ontpopt zich tot tategoi kenner

Hij ontpopt zich tot tategoi kenner

Dat Johan van Interkoi Nederland zich verder begeeft op zoek naar hoogwaardige koi is een feit. Zijn oog en kennis mag je niet onderschatten en zijn keuzes bevestigen zijn ervaring in het kiezen van de toppers uit een selectie.

Zo ook met de aankopen van de showa van Dainichi. Hij haalde er weer een prachtexemplaar uit, en ik kon tijdens het filmen enkel maar genieten van dit prachtbeestje. Ik heb ze niet gemeten, maar ik heb wel mijn best gedaan om ze in de beste omstandigheden te filmen. Bekijk hier de tategoi van Johan.

Misschien kan ik het filmen nog wat opwaarderen door iets meer verlichting, maar deze beelden bereiken al een bepaalde natuurlijke weergave van de koi, en dat vind ik het belangrijkste. Ik heb me trouwens gisteren geamuseerd met het filmen van een aantal showa van Dainichi, en heb bewust de koi  uitgezocht die verkocht waren, zodat de eigenaars hier ook wat plezier aan kunnen beleven.

De kohaku KO-V23-0278 van Michael

De showa SH-V23-021189 van Peter

De showa SH-V23-01158 van Jeroen

De showa SH-V23-01306 van Rudy-01

De showa SH-V23-011240 van Rudy-02

De showa SH-V23-011060 (nog niet verkocht)

De showa SH-V23-021166 (nog niet verkocht)

Vind je de filmpjes goed of zijn ze nog te donker ? Persoonlijk vind ik dat ze de werkelijkheid benaderen en vrij natuurgetrouw zijn, want de overbelichte filmpjes uit Japan kan ik niet echt waarderen. Het enige wat ik nog zou kunnen verbeteren denk ik is als Polleke de filmpjes maakt met zijn betere camera. 

De overige showa zal ik in de loop van de volgende weken allemaal filmen. Mijn bedoeling is om een zaterdag in het teken te stellen van deze showa en ze één voor één in het openbaar op een zaterdag te filmen zodat iedereen de koi ook live zou kunnen bewonderen. Ik heb zaterdag 25 maart in mijn hoofd geprent voor de presentatie van deze showa, maar ik weet niet of Polleke dan vrij is.

Het zou nog een een nostalgische dag kunnen worden om iedereen rond het koigebeuren te betrekken, maar daarover later meer informatie. Voor de liefhebbers noteer voorlopig al maar 25 maart.

Gisteren was het de Chugoku veiling. Ik heb me dikwijls moeten inhouden. Er werden een aantal begerenswaardige koi getoond, vooral die van Sakai Co, maar helaas werd ik weeral te licht bevonden en durfde ik de strijd niet aan wegens een te groot risico.

Ik moest me dan ook beperken tot de kruimeltjes die erover schieten, maar deze kruimels mogen ook gezien worden denk ik. Wat een pracht van een goshiki is deze mannelijke uitvoering die deel gaat nemen aan de All Japan Young Koi Show. Ik moest wat op mijn tanden bijten om hem toch aan te kopen, want ik ken de belachelijke vooroordelen tegenover mannelijke koi. Ik heb de prijs op een echt minimum gezet, en samen met de andere goshiki heb ik 2 prachtexemplaren in mijn bezit.

Een mooie tancho kohaku kan ik nooit weerstaan. Ik hou  nu eenmaal van tancho kohaku en besloot toch mijn kans te wagen, en met succes. Deze zou nog een jaar azukari kunnen blijven in Japan, dit is al in de prijs inbegrepen. Zo dat was het weer voor vandaag.

 

Meer afbeeldingen

Hij ontpopt zich tot tategoi kenner: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Arne Fuit

555


JR

555


Peter VDB

555


Marc roelvink

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml