Eindelijk de zon nog eens

Eindelijk de zon nog eens

Wat een verschil als de zon schijnt. Dat brengt leven in de brouwerij. Of het de inzet is van de lente weet ik niet, maar dat we ervan geprofiteerd hebben staat als een paal boven water.

Het liet dan ook niet lang op zich wachten toen de eerste gasten zich aanmelden. Ze kwamen van verre, nog een dikke 2 uur rijden onder Parijs vooraleer je in Arendonk komt, daar is maar één woord voor nodig, namelijk respect.

Ik was blij dat ik de mensen niet in de regen moest ontvangen, het zou een domper geweest zijn op de feestvreugde. Martin en zijn vrouw kwamen een showa ophalen van Kase die ze eind vorig jaar gekocht hadden. Dit was trouwens de eerste keer volgens hem dat ze een koi gekocht hadden zonder haar eerst gezien te hebben. Een primeur dus.

Als je van verre komt, wil je natuurlijk ook wel enkele koi zien. Hun aandacht werd getrokken door enkele showa die ik even in de bowl heb gezet. Ze waren toch onder de indruk van dit trio. Het is op dit ogenblik moeilijker om goede showa te vinden die tegelijkertijd voldoen aan de eisen, maar ik denk dat ik op dit ogenblik toch een aantal showa kan laten zien die de moeite waard zijn om te tonen.

De aandacht van Martin werd echter getrokken door een shiro utsuri van Omosako. Hij kon er zijn ogen niet van afhouden, je zou voor minder. Twijfel heerste om deze in de bowl te zetten samen met de showa die zij al aangekocht hadden, want het momentum was te gevaarlijk. 

Natuurlijk zette ik de shiro utsuri mee in de bowl en geniet zelf eventjes van dit prachtkoppel. Twijfel overheerste, maar ondertussen nam ik wijselijk even het besluit om koi van Marc die ze aangekocht hadden even te laten zien, zodat ze onderling wat konden overleggen.

Dit is wel een prachtexemplaar van een ginrin showa hoor ! Zelf geniet ik hier nog altijd van, en voor mij was het even wachten op de woorden die nog moesten vallen...."kan je deze mee  naar de Euregio show nemen aub." 

Dat is niet de eerste keer dat Marc dit vroeg, ik denk dat het nu de derde keer is dat dit gevraagd werd en ik meen me te herinneren dat het iedere keer prijs was. Ze wonen trouwens ook niet ver van Oldenzaal, dus het is voor hen een mooie gelegenheid om te genieten van deze prachtige show die begin juni zal plaatsvinden.

Ondertussen konden Martin en Axel zich beraden over de shiro. Het zorgde kennelijk voor problemen, en een helpend handje was noodzakelijk. Ik heb dan ook mijn best gedaan om ze over de brug te helpen zoals het een goede koidealer betaamd. 

Het mooie van deze deal moet ik toch even onderstrepen. Ze moesten nog 7 uur terugrijden naar huis, het was al donker toen ze aankwamen en ik kreeg bijgaande foto aan met daarbij nog een filmpje met de nodige uitleg van de aankomst van de koi

Ik ben altijd blij als het transport goed is verlopen. Ik zou me er eigenlijk niet meer druk om moeten maken, want als je klanten uit Zweden en Italië hebt, die 2x zo lang moeten rijden en ook altijd de koi gezond en wel kunnen thuis brengen, dan zou je je niet meer druk moeten maken. Toch ben ik altijd bijzonder blij met een update van de reis.

Tenslotte heb ik nog 2 van de mooiste koi even in een bowl gezet. Ik begon met de superdeluxe karashi van Hirasawa die trouwens 72 cm werd gemeten. Ze stond een hele tijd in optie, iets wat ik normaal niet doe, want zolang een koi in optie is kan je deze niet meer verkopen.

Dus vanaf vandaag zal ik dit ook niet meer langer dan een week doen, totdat de potentiële kopers langs gekomen zijn om een koi aan te kopen. Maar ik had het over 2 koi, en deze tancho kohaku van 74 cm vervolledigd een prachtige bowl van topkoi in mijn ogen. Twee pracht koi waar genieten de boodschap is.

Helaas kon ik de klant niet overtuigen ondanks mijn inzet om dit koppel aan de man te brengen, een domper op mijn dag, maar een kans voor anderen om koi aan te kopen die boven de gemiddelde kwaltiteit worden aangeschreven in mijn optiek. Ga ze maar zoeken en probeer ze maar aan te kopen.

Vandaag staat trouwens de Chugoku veiling online, één van mijn lievelings veilingen. Er staan prachtige koi tussen, maar ik durf niet goed tot aankopen overgaan. De tijd is er niet echt rijp voor, maar voor de mensen die interessante koi willen aankopen zou ik zeker een kijkje gaan nemen. Je mag me altijd contacteren om een gooi te doen naar één van deze koi. 

 

3
2
22
4
3
3
8
0

Meer afbeeldingen

Eindelijk de zon nog eens: afbeelding 1
Eindelijk de zon nog eens: afbeelding 2
Eindelijk de zon nog eens: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml