Hoe schoon kan schoonheid zijn

Hoe schoon kan schoonheid zijn

Ze was vlug verkocht, ondanks het serieuze prijskaartje. De prijs was geen bezwaar, de schoonheid overtrof elke twijfel.

Ik kan wel in superlatieven spreken en jullie zullen wel weer denken, “daar hebt ge hem weer”, maar ik zou zeggen kijk en bewonder.

Als je dit niet graag ziet, dan mankeert er iets aan je ogen of kom je van een andere planeet anders klopt het niet.

Alles klopt aan deze kohaku van Matsue, het evenwichtig patroon, het kiwa het sashi, het shiroji, het hi, alles ademt zuiverheid en schoonheid uit. En neen, ik overdrijf nu niet. Schoonheid zit dikwijls vanbinnen, maar bij deze kohaku zit schoonheid duidelijk zichtbaar van buiten.

Zelden heb ik de mogelijkheid gehad om koi zoals deze aan te kopen. Bovendien weet ik waar ze in april naartoe gaat, en dat schept nog extra mogelijkheden.

Sommige klanten willen niet gekend zijn, en dat moet je respecteren, maar ik weet uit ervaring ditmaal dat de ontwikkeling niet beter kan zijn dan op deze plaats waar ze naartoe gaat.

Laat ons in ieder geval hopen dat dit negende wereldwonder binnen enkele jaren haar charme mag tonen in één van de shows, zodat iedereen kan genieten van de uitstraling van dit wonderlijk fenomeen.

Zo, dat is mooi gezegd, en bovendien meen ik elk woord van hetgeen ik hier even uit mijn pen heb laten vloeien !

Tussen de soep en de patatten heb ik nog een trio in een bowl gezet om even de kieuwen na te kijken en hun conditie te observeren, want eentje ervan heeft zichtbaar wat problemen om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving.

Er is niets speciaal aan te merken, maar het gedrag van deze pas binnengekomen koi moet ik in de gaten houden. Het hoeft niets te zijn, maar op deze momenten is je aandacht vereist.

Nu heb ik bewust deze 3 jonge nisai in een bowl gezet omdat ik deze als tosai in april dit jaar had aangekocht. In totaal had ik er 6 gekocht, waarvan er slechts 2 verkocht werden, eentje met een gedraaide staart rondzwemt, en 3 die hier in de bowl zitten en niet verkocht werden.

Nochtans zie ik 3 formidabel gebouwde koi waar toekomstgericht weinig op aan te merken is. Ik laat me natuurlijk weer leiden door mijn fantasie en kan niet anders dan het bloemachtige patroon van de kindai showa bewonderen.

Ik heb nu eenmaal een zwak voor wat ik noem “het bloemenmotief”. Waarom ik het een bloemenmotief noem weet ik niet, maar het doet me blijkbaar denken aan bloemetjes, en wat is er mooier dan een sierlijke bloem.

Ik heb op dit moment meerdere bloemetjes in de aanbieding, denk maar aan de sublieme sanke die ik onlangs aankocht. Ik kan hier nog altijd met volle teugen van genieten. Hou mijn bloemetjes maar goed in de gaten !

Deze kindai showa heeft mijn interesse en het is zowaar een showa waarvan ik nog veel toekomst in zie, maar blijkbaar zie ik dit alleen. Maakt niet uit want ze is gebouwd voor ontwikkeling, ze is een krachtpatser als je naar de body kijkt, net zoals de kohaku.

Je verschiet je een bult als je ze in de bowl zet of even door je handen laat glijden. Zij verdienen goede vijvers, zij verdienen goede baasjes. Toch zal ik er moeite voor doen om ze te kunnen verkopen, al begrijp ik niet altijd alles ! Och ja, ik ben ook maar een mens….

Wel vind ik het een fijn gevoel om na zoveel jaren koi te hebben aangekocht nog altijd het warme gevoel te hebben als ik kwaliteit tegenkom, en dat ik een assortiment goede betrouwbare koi kan laten zien.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137