Blast from the past

Blast from the past

In dit nieuwsitem ga ik eventjes 11 jaar terug. In die tijd was koieagle een belangrijk forum voor koi. Wat zijn de tijden veranderd...

Het geeft toch een mooi beeld in de evolutie wat betreft de kleine wereld van de koi. Interkoi kreeg toen aandacht van Koieagle dat een reportage schreef op hun toenmalige website/koiforum. Nadien schreef ook koivergelijken.nl een verslag over Interkoi.

Beide verslagen geven een goed beeld van hoe alles is begonnen. Toevallig vond ik deze verslagen terug en vond het fijn om ze nog eens te laten lezen en te plaatsen onder de knop nostalgia.

De foto's zijn van een meer bedenkelijke tijd, want alhoewel de digitale camera toen al aan de opmars bezig was, werd het opslaan van foto's dikwijls verkleind naar een formaat dat minder duidelijik overkomt.

Op bezoek bij: Interkoi 14-08-2006. (Koieagle). Wim en Elly hebben deze zaak voor ons bezocht

Na jarenlange ervaring opgedaan te hebben in het aankopen en verkopen van koi is interkoi opgericht in 2006. Niet zozeer de kwantiteit, maar vooral de kwaliteit proberen we na te streven. Interkoi heeft een zwak voor Momotaro en voor Showa en deze combinatie vind je dan ook vooral terug in het aanbod.

Interkoi werkt enkel op afspraak, maar zal wel voldoende tijd vrijmaken om je te informeren en om de klant te ondersteunen in zijn keuze. Getuigenissen van klanten vind je terug in de referentielijst op de website.

Na een voorzichtige start dit voorjaar, is interkoi er toch in geslaagd om 4 mooie prijzen te halen in Hilvarenbeek, en dit met een beperkte inzet van koi. In het najaar zal interkoi vermoedelijk uitbreiden met een groot aantal vijvers, niet zozeer om meer koi te verkopen, maar vooral om de koi meer quarantaine en een eigen biotoop te geven.

Interkoi is gelegen in Arendonk, het eerste dorp na de grensovergang tussen Eindhoven en Antwerpen.

Koivergelijken.nl

Interkoi Arendonk. Het eerste nieuwsitem van Interkoi verscheen in februari 2007. Het is nu 22 januari 2007. De eerste stappen worden gezet voor de uit de hand gelopen hobby van L. B.. In de hal van B-Sign, de zaak van zijn zoon worden 4 quarantainebakken geplaatst die ieder afzonderlijk uitgerust zijn met een filter en verwarmingsinstallatie.

Peter Jacobs heeft voldoende ervaring opgebouwd tijdens zijn opleidingsperiode bij zijn vader, Dhr. Jacobs van Nippon Koi Garden in Brecht, om degelijke quarantainebakken te samen te stellen. Dit is de eerste stap in het Interkoi verhaal. De volgende stap is het boren van een put van 220 m. diep om drinkbaar water naar boven te pompen.

De website van interkoi was één van de eerste websites die de koi aanbood op deze manier. De aanpassing van de aanwezige koi, het brengen van interessante nieuwsitems, het informeren aan de klanten van nieuws uit Japan was toen redelijk uniek.

Ondertussen staan er ongeveer 4000 nieuwsitems vermeld, en kan je de opbouw en groei van Interkoi van kleine handelaar naar respectabel handelaar nauwgezet opvolgen. Geen ander bedrijf kan deze papieren voorleggen, en zelfs nu is Interkoi de enigste dealerwebsite die zo uptodate werkt.

Bovendien is er veel kennis en knowhow opgebouwd tijdens de jaren dat Interkoi bestaat. Buiten de strategische locatie op de grens van Nederland en België heeft Interkoi zijn waardering voor het hogere segment in de koihobby verdiend. Een belangrijke slogan die Interkoi hanteert is:

“Bij Interkoi zijn het enkel de koi die een codenummer hebben”.

Of het nu een koi is van 100 euro of een koi van 1000 euro, voor iedereen wordt er tijd gemaakt en wordt hetzelfde behandeld. Het aantal koi aanwezig ligt gemiddeld rond de 200.

Het aantal vijvers bestaat uit 5 buitenvijvers, en 3 opvangvijvers binnen. De buitenvijvers zijn respectievelijk 3 x 40 kuub en 2 x 15 kuub. De opvangvijvers binnen zijn 3 x 15 kuub. Kleine vijvers zijn niet besteed in de zaak bij Interkoi.

De 3 opvangvijvers en 1 buitenvijver van 40 kuub worden gecontroleerd verwarmd, zowel winter als zomer door een warmtepompsysteem, dat water uit de grond van 220 m. diepte automatisch opwarmd via een gesofisticeerd systeem.

Interkoi specialiseert zich in de jumbo koi die duidelijk uit het hogere segment komen. Zonder de pretentie te hebben om GC in huis te hebben, hebben we wel de pretentie om te zeggen dat het algemene aanbod uit de subtop geselecteerd worden.

Momotaro, Sakai en Taniguchi zijn de belangrijkste kwekers waar wij mee werken, en dat zal in de toekomst niet veel veranderen. Het accent ligt op Momotaro waar wij een goede relatie mee hebben opgebouwd.

Interkoi bezoekt een 3 tot 4-tal keer per jaar de veilingen van Japan, waar wij trachten op te boksen tegen de Aziaten die ons het vuur aan de schenen leggen.

Toch nog mooi om oude verhalen te lezen, niet ?

Meer afbeeldingen

Blast from the past: afbeelding 1
Blast from the past: afbeelding 2
Blast from the past: afbeelding 3
Blast from the past: afbeelding 4
Blast from the past: afbeelding 5
Blast from the past: afbeelding 6
Blast from the past: afbeelding 7
Blast from the past: afbeelding 8
Blast from the past: afbeelding 9
Blast from the past: afbeelding 10
Blast from the past: afbeelding 11
Blast from the past: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240