De moeite om nog eens te zien

De moeite om nog eens te zien

Mercikes weer voor de lekkere cake met callebout chocolade gegarneerd, die speciaal voor mij gemaakt wordt, de lekkere soezen die voor ons meegebracht werden en de dankbare merci chocolaatjes die altijd van pas komen.

Niet alle koi staan momenteel op de website. Soms verander ik de reeksen zodat sommige koi weer op de voorgrond treden, soms haal ik een aantal koi van de website.

Dan kun je je afvragen waarom ? Eigenlijk heel eenvoudig: “honger doet eten” en door regelmatig veranderingen te doen, krijgt men soms meer honger.

Op dit ogenblik ben ik bezig wat koi er terug op te zetten die een tijd van de website verdwenen waren, maar die nog bij mij rondzwemmen.

Op dit moment staan er ongeveer 150 koi op de website vermeld, exclusief de koi die nog in Japan zitten. In totaal zwemmen er eigenlijk ongeveer 200 koi rond, waarvan er toch nog een 50-tal rondzwemmen die pas in maart of april opgehaald moeten worden.

Als je bedenkt dat ik ongeveer 250 kuub ter beschikking heb, is het een eenvoudige berekening dat de koi gemiddeld 1 kuub per koi ter beschikking hebben. Een magische grens, want hoe meer hoe liever. Alleen is dat niet altijd mogelijk.

De temperaturen in de vijvers onder de kap is nog steeds 12,5°, een zachte winter momenteel, maar het kan natuurlijk nog snel veranderen.

Er kunnen dus nog oudgedienden gebowld worden, want ze zijn echt nog niet aan hun winterslaap bezig. Oudgedienden is een onverstandig woord, want de meeste koi zijn soms noch maar 3 jaar oud, wat in koitaal nog pubers zijn.

Voor de Wim moest ik een aantal showa bowlen, en zogezegd zo gedaan.

Ze zijn al een kleine maand aan het vasten, maar zie jij enig verval ? Je kan hier toch nog blijven spreken over goed gevulde koi met een degelijke body en met een gezonde uitstraling.

Hou ze eventjes boven de waterlijn, want dan is het ook nog eens zoveel mooier…ja hoor, ze blinken als een spiegeltje. Kleien doet er goed aan en door de winter, de mindere groei komt het hi ook weer goed tot zijn recht.

Ondertussen hebben we ook een aantal kleingehouden nisai gebowld, die je nu kan zien onder de knop van de nieuwe aanwinsten.

Het is bijzonder interessant om deze showa nu te zien. Ze zijn serieus veranderd en het sumi ligt er dik op momenteel. Ze zijn tussen de 40 en 45 cm nu, en ik verzeker je dat ze ook een gezonde grootte zullen krijgen.

Ze werden kleingehouden, dus niet geforceerd, wat in het voordeel van de koi spreekt. Ik wil deze in het nieuwe jaar voor een aanvaardbare prijs verkopen, De foto's zijn niet geweldig, maar ze zijn wel natuurlijk en niet van die aard dat ze mooier gemaakt zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Bekijk vooral de filmpjes dat zegt iets meer.

Het zijn stuk voor stuk deugdelijke showa uit de stal van Momotaro, met in de hoofdrollen Lion Queen, Black Dragon en de dochters van Lion Queen die nu de scepter zwaaien.

Deze koi zullen in het nieuwe jaar mits opgevangen in een goede vijver een flinke ruk geven aan hun grootte, en mijn schatting is dat het showa zijn die een gezonde 65 cm moeten kunnen halen, zoniet meer.

Ik besluit 2 minuten geleden dat ik ze als volgt ga aanbieden:

1ste keuze: 895 euro

2de keuze: 870 euro

3de keuze: 845 euro

4de keuze: 820 euro

5de keuze: 795 euro

6de keuze: 770 euro

7de keuze: 745 euro

8ste keuze 720 euro

9de keuze: 695 euro

10 keuze: 650 euro

Daarna blijven ze op 650 euro staan. Ik laat de koi staan onder de knop nieuwe koi aanwinsten, zodat je kan opvolgen wanneer een koi verkocht is en ik zal er bij vermelden welke keuze het was.

De uitzondering op de regel is de young tategoi 1703003. Deze blijft ongewijzigd op de prijs van 1250 euro staan.

Bovendien betaal je slechts 500 euro bij opdracht, tenzij je het volledige bedrag wil betalen, wat wenselijk is, en betaal je het saldo bij het ophalen van de koi voor 1 april.

Ze zitten momenteel onder de kap, het zijn er in totaal nog een 40-tal en zullen in het voorjaar opnieuw aangeboden worden, ik zet ze nu al op de website zodat je deze al kan bekijken, want dan kom ik tot het volgende punt.

Volgende week zaterdag ben ik voor de laatste keer open. Daarna zal Interkoi gesloten zijn tot en met 16 februari. Ik wil de aanwezige koi nu de volledige rust geven. Er zit teveel kwaliteit in de binnenvijvers om risico te nemen, en wil ze dan ook volledige rust geven, het zal ze deugd doen.

Tot en met 15 januari kan men me nog altijd contacteren om een afspraak te maken en zaterdag 17 februari zal ik dan voor de eerste keer terug open zijn.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137