Hoezo Taniguchi geen geweldige koi !

Hoezo Taniguchi geen geweldige koi !

Hier kan ik het zeker en vast niet mee eens zijn. Ik vind de koi van Taniguchi juist geweldig.

Ik kijk nog altijd met plezier terug naar het filmpje dat hij speciaal voor mij gemaakt heeft in 2011. Je moet begrijpen dat hij dus in principe geen woord Engels praat, en dat Paul een papier voor zijn neus hield met de woorden die hij moest proberen uit te spreken.

Bekijk anders dit exemplaar maar eens, een showa van Taniguchi. Als ik me niet vergis is deze eigendom van Koikichi in Thailand, maar zeker ben ik er niet van.

Laat deze nu een ietsjepietsje meer shiroji op het hoofd hebben en het zou bijna de perfectie zijn. Het zijn dit soort koi dat de ogen uitsteken, net zoals de Dainichi GC 2012. Niet de grootste, maar wel een juweel van een koi.

Nu is Dainichi niet dadelijk mijn uitgesproken favoriet, want ondanks het feit dat ik er een paar dure exemplaren van heb zwemmen, weet ik uit ervaring dat ze moeilijk te verkopen zijn, en dat ze ook nooit voldoen aan de normen van de wensen, en dan bedoel ik vooral de grootte.

Het exemplaar waar ik vooral naar uitkijk dit najaar is deze showa. De vraag zal zijn of er sumi naar bovenkomt of niet. Het was een gok, maar je weet nooit. Vooral de kruising met Monster 1, een showa van Momotaro intrigeert mij enorm.

Indien er sumi komt opzetten van goede kwaliteit zou het een schot in de roos kunnen zijn. Narita was erbij toen ik haar aankocht, en als de koi goed uit de mudpond komt, is er een mogelijkheid dat hij deze verder zal begeleiden. Spannend of niet ?

Bovendien wil ik nog even doorgeven dat ik deze avond alle prijzen van de overblijvende koi uit de mudpond ga verwijderen. Tussen dit en een 2-tal maanden zijn alle koi uit de mudpond gekomen en zullen ze opnieuw geëvalueerd worden. Sommigen zullen verbeteren, sommigen misschien niet, laten we er het beste van hopen. Zo gauw ik ze gezien heb zal ik de nieuwe prijs hanteren, afhankelijk van hun ontwikkeling.

Wie echter vooraf nog een gokje wil wagen kan me nog altijd contacteren. De prijs die er nu opstaat is de prijs dat ze moeten kosten. Zijn de koi overleden of slecht ontwikkeld, mag men het bedrag altijd gebruiken voor een andere aankoop. Ik denk dat ik niet sportiever kan zijn, ofwel ?

Nu zullen er al veel mensen op hete kolen zitten om de koi die verkocht zijn en in de mudpond zijn gebleven te kunnen zien. Het is echter te vroeg om de meesten te kunnen bekijken, omdat het nog te vroeg in het najaar is.

Uiteraard doe ik moeite om alles te registreren wat mogelijk is, maar ik denk dat de meesten onder jullie zullen moeten wachten tot mijn volgende reis die vermoedelijk eind november zal zijn. Ik zal dan ook iets langer blijven om alles goed vast te leggen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240