Hoogwaardige koi selectie

Hoogwaardige koi selectie

Ik mag trots zijn op mezelf. Eerlijk, ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in het bowlen van nisai en tosai als gisteren.

De sansai die ik verleden jaar aankocht waren top en hebben hun weg gevonden naar de klanten. Ditmaal echter heb ik de toekomst gebowld en ik heb genoten.

Niet alleen ik, maar ook enkele aanwezigen, waaronder enkele nieuwe potentiële klanten waren verrukt over de koi die getoond werden. Nu ga ik ze vandaag niet allemaal op een rijtje zetten, want anders krijg ik weer het verwijt dat ik ellenlange nieuwsitems schrijf met veel te veel filmpjes, dus ga ik het op een andere manier doen.

In de loop van de volgende dagen zal ik sporadisch een aantal koi laten zien die naar de groeivijver gaan, met andere woorden naar opgroei 2. De prijzen worden weggehaald, want er is maar één iemand die interesse getoond heeft om een koi aan te kopen.

Waarom ? Je weet niet hoe de evolutie van de koi gaat zijn, en wie weet is de ontwikkeling beter dan verwacht en zullen de prijzen automatisch aangepast worden. Als de koi achteruitgaan dan moet ook de neerwaartse trend gerespecteerd worden.

In dit geval maak ik me echter geen zorgen, want de koi die tot de elite gaan behoren zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezitten. Niet te vergeten, het was een hels werkje en zowel Ben als ik waren serieus moe van het sleuren en showen van de koi. Genot en vermoeidheid samen is echter een goede combinatie.

Als je nu naar de koi kijkt onder opgroei 2, zul je zien dat er op dit ogenblik enkel die koi opstaan die al verkocht zijn, of in optie zijn. De volgende dagen zullen er iedere dag enkele koi meer verschijnen die in de opgroei gaan, met hun daaraan gekoppelde voorwaarde. Volg het op en leer ervan…

Ik hou me momenteel dan ook even aan het noodzakelijkste en dat zijn filmpjes laten zien van de koi die naar huis zijn gegaan en enkele koi die mogelijk mee naar de Belgian koi show worden genomen.

Willy en Rita, trouwe klanten kwamen hun buffel ophalen. 84 cm showa van Momotaro dwingt respect af, en geloof me, je kan op film niet weergeven wat de werkelijkheid laat zien. Een machtig machien dat nog veel plezier zal geven in de vijver samen met enkele andere geweldenaars waaronder de heerlijke Virgin die volgens Willy de meter aantikt in volle glorie zonder verlies van kwaliteit. Dat moeten we toch even gaan bekijken dit jaar !

Dan beginnen we natuurlijk om een glimpje te laten zien van het vangen van de kohaku die plaats moesten ruimen, namelijk de kohaku van Matsue. Het water was zo groen als gras, dus moest er met het sleepnet gewerkt worden.

Gelukkig hadden we wat hulp en die wordt onmiddellijk aangesproken om te helpen. Zoals je op het einde van het filmpje kan zien bevestigt het werk van de algen zijn ding, namelijk een teri om je handen en vingers van af te likken en een huidkwaliteit om van te dromen. Het beni is optimaal, en meer uitleg is niet nodig.

Al deze kohaku zitten nu tijdelijk binnen totdat er buiten plaats is. Voldoende kijkgenot binnen. Komen kijken, dromen en kopen is de boodschap, want ze zijn meer dan de moeite waard.

Een in onze ogen uitzonderlijke kohaku KO-V17-1077 die ik aankocht als nisai en een seizoen in de mudpond heb geladen dwingt respect af. Tenminste dat vinden wij. Ik weet niet hoe groot ze is, we zullen het volgende week opmeten, maar we nemen ze mee naar de show, moeilijke maat of niet…het zal me worst wezen, ze is bloedmooi en iedereen verdient het mooie koi te zien !

Nieuwe klanten hadden graag wat tosai gezien. Geen probleem, dan zetten we ze wel even in een bowl om te bekijken.

Bekijk het filmpje en zeg je mening. Op het einde van het filmpje zul je een mannelijke sanke zien, waarvan het haar op je armen recht komen staan. Deze had ik nog niet goed bekeken, maar nu even onder de loep genomen. Bijzondere kwaliteit, het is een man, maar dat kan de pret niet bederven. Mooi project voor iemand die een opgroeifaciliteit heeft…

Mijn neusje moest ook even naar binnen. Charmant, kwiek en vooral liefdevol kijkt ze me telkens aan. Ik ga hier geen woorden aan verspillen. Niet verkopen is zelf genieten. Wie de koper ook wordt, die heeft een goudmijn in puur genot gevonden. De minpuntjes ? Daar wil ik het nog niet over hebben ! Totaal onbelangrijk.

Mee of niet mee naar de BKS. Ik weet het nog niet, maar ze heeft alles om een prijs in de wacht te slepen. Zeggen jullie het maar, dan doe je ook iets…

De maruten showa is een trouwe bondgenoot, want die zwem al jaren bij mij rond. Niet getreurd, want gij wordt met het jaar beter en beter. Weggeven kan altijd nog, maar daar is hij nog niet aan toe.

De kohaku gaat richting Schiedam en is een product van Taniguchi san. Jan Hendrik heeft op het juiste moment een koopje gedaan…en hij weet het.

Als laatste van de dag ging de kohaku van Matsue naar huis. Een aankoop van de Wim waar hij al een jaar op wacht. Ze straalt van genot nadat ze de winter binnen heeft doorgebracht, en nu haar verenkleed weer in volle glorie kan laten zien, en ons kan laten genieten van een prachtige 68 cm grote kohaku van Matsue.

Er staan nog 40 filmpjes in de wachtrij, ik kan voorlopig voort. Ik bedank iedereen die aanwezig was, want het was niet alleen een stralende vermoeiende dag, maar wel een dag om van te genieten !

DENK ERAAN

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 11.00 uur, daarna MOET Ik weg....

Meer afbeeldingen

Hoogwaardige koi selectie: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137