Ik heb een zwak voor Matsue

Ik heb een zwak voor Matsue

Dat waren de woorden van Mario die langs kwam om naar een Matsue kohaku te komen kijken. Blijkbaar heeft hij een zwak voor Matsue, en ik kan hem niet helemaal ongelijk geven.

Het is misschien een kweker die niet zo populair is in onze streken, maar zeker hoog in het vaandel staat in Japan. Hij is de kweker van de Sensuke bloedlijn en kweekt voornamelijk kohaku.

Onlangs heb ik er een hele serie van hem aangekocht via het Narita event, en een aantal zitten er nog in Japan te wachten op hun thuiskomst.

Vandaag gaan we de kohaku die hier nog verblijven overzetten naar binnen, want ik heb de vijver nodig om in gereedheid te brengen voor de azukari, of de koi die hier een seizoen blijven om verder te ontwikkelen. Wil je erbij zijn ? Het kan, we proberen vandaag de nodige tijd vrij te maken.

De koi uit vijver 1, de overblijvers genoemd, werden in een bowl gezet om te bekijken, en na een gezonde evaluatie werd uiteindelijk de eerste keuze toch als de goede keuze bestempeld.

Kohaku 1803007 van Matsue, klein maar oh zo fijn heeft zijn einddoel bereikt en gaat nu iemand anders verblijden. Groot zal ze nooit worden, maar mooi is ze en zal ze blijven, daar twijfel ik niet aan. Ik heb het gevoel dat ze in een liefdevolle vijver terechtkomt.

Heb je deze bowl met tosai sanke al gezien ? Moeilijk kiezen nietwaar ? Eentje ervan heeft een gescheurd vinnetje heb ik gezien, vervelende zaak. Wie hiervoor toch interesse heeft mag zich aan een fikse korting verwachten, of ik laat het vinnetje hechten.

Het is een vrouwelijke sanke van Momotaro die 1250 euro geprijsd staat, en wie de tosai nu koopt zoals ze is, krijgt een korting van 30%...zal het dichtgroeien ? Rare plaats dus ik durf het niet goed zeggen. Ik wil het laten hechten, maar de kosten zijn dan voor de koper.

Nu kan je zeggen wat je wil, maar dit is wel een bowl tosai sanke die je hart sneller laat kloppen en de Rudie nam de gelegenheid te baat om niet 1, maar 3 van deze kleppers uit te kiezen voor zijn opgroei.

Zet die maar terug, zet die maar terug en zet die maar terug totdat er 3 overblijven, en pak die dan maar in…zo werkt het het beste en het makkelijkste voor beide partijen. Maar hetgeen ik ken en weet, wist ik welke er over zouden blijven…zijn oog is dan ook niet van de minste….

Volgende week gaan we zo de overige tosai bekijken en eventueel verkopen ofwel naar de opgroei 2 brengen. Altijd plezant, en wil je erbij zijn…afkomen dan.

Ik heb de sanke ook gemeten, want ik weet uit ervaring dat ze hier op korte tijd ook nog een flinke scheut pakken. Even een filmpje gemaakt met de certificaten erbij gehaald., en ja hoor…ik had inderdaad gelijk.

Ze waren respectievelijk 39-40 en 41 cm bij aankomst, en nu waren ze 43-42 en 43.5 cm. Welke de beste, de grootste en de mooiste wordt is nog af te wachten, maar de V-sanke, of de sanke met de V-vormige tekening op het hoofd spreekt mij in ieder geval enorm aan, terwijld de grootste de betere huidkwaliteit bezit.

Vandaag komen ze een geweldenaar ophalen, dat is mij al bekend. Daarna komen er nog een paar mensen koi ophalen, maar dat moet gepaard gaan met het netten van vijver 5, de matsue. Deze worden naar binnen geplaatst en dan gaan we de overblijvende nisai die goed genoeg zijn om naar de opgroei 2 te gaan over te plaatsen.

Een drukke gezellige dag voor de boeg, tenminste dat hopen we.

Meer afbeeldingen

Ik heb een zwak voor Matsue: afbeelding 1
Ik heb een zwak voor Matsue: afbeelding 2
Ik heb een zwak voor Matsue: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137