Al wie interesse heeft

Al wie interesse heeft

Zaterdag staat er heel wat te gebeuren, tenminste dat is de bedoeling, en als je erbij wil zijn zul je moeten langskomen, anders mis je het.

Wat gaan we doen ?

Zaterdag worden een aantal koi opgehaald die momenteel nog binnen zitten. Het is het perfecte weer om de koi te komen ophalen en het laatste verslag of test op KHV is negatief binnengekomen.

Bovendien heb ik ook nog een extra test laten uitvoeren op een virus waar vroeger nooit over gepraat werd, maar waar dit jaar af en toe wat consternatie over is, namelijk het CEV virus of Carp Edema Virus oftewel het slaapziektevirus.

Het is een 40 jaar gekende ziekte die kan leiden tot erge verzwakking van het immuunsysteem, waarbij ernstige gevallen kunnen leiden tot sterfte van vooral jonge vissen. Ik vind het dus belangrijk dat ook dit onderzoek moet plaatsvinden.

Wat zijn de symptomen ?

Apathisch gedrag (vis hangt onder het wateroppervlak)

Oudere koi gaat vervolgens op de bodem liggen en is door aanraking alleen kortstondig aan het zwemmen te krijgen

Ingevallen ogen

Bloedingen

Oedeemvorming

Verlies van de slijmhuid

Opgezette kieuwen door opgezette, knotsvormige lamellen

Sterfte na enkele dagen

Dit onderzoek was dus ook negatief wat enkel een bevestiging is van de gezondheid van onze koi, en een zekerheid naar de klant toe.

Alle koi die momenteel in de belangrijkste en bekendste vijver zwemmen, bekend als vijver 5 worden met een sleepnet naar boven gehaald en voorlopig verplaatst naar binnen, buiten de genomineerden voor ons jaarlijks opgroeisysteem.

Alle overblijvende nisai die binnen zitten en nog niet verkocht zijn worden dan naar vijver 5 verplaatst, en hier komt het belangrijkste:

Deze koi zou je eventueel kunnen aankopen waarbij ik als toegift doe dat ik ze dit jaar gratis wil laten ontwikkelen en laten doorgroeien op ons speciaal systeem, net zoals vorig jaar

Let wel: de koi worden NIET geforceerd….ze worden wel op een constante temperatuur gehouden en op een speciaal voerregime dat we toepassen, het resultaat was vorig bijzonder positief.

We passen ons systeem toe dat puur bestaat uit een biologische toepassing met natuurlijke producten, gebaseerd op kennis.

Bovendien geef ik garantie op je aankoop. Als er iets gebeurd, iets wat altijd mogelijk is, mag je voor het geïnvesteerde bedrag altijd een soortgelijke koi uitkiezen op ieder gewenst ogenblik. Dit zou een bepaalde zekerheid moeten geven…

Bovendien het volgende: ik besef meer die iemand anders hoe kostelijk een koi kan zijn. Je mag gebruik maken van het feit dat je slechts 50% van de aankoopprijs moet betalen, en het saldo pas tussen 1 en 15 oktober, als de koi worden genormaliseerd om opgehaald te worden.

Enige voorwaarde ! Enkel die koi komen in aanmerking die volgens ons voldoende kwaliteit hebben om door te groeien, en ze komen enkel in aanmerking nadat wij ze geselecteerd hebben.

Ik heb voorlopig al een aantal koi onder opgroei 2 geplaatst en dit zijn mogelijke kandidaten. Wij beslissen pas na keuring van deze koi of we ze geschikt vinden voor de opgroei 2 of niet.

Zijn deze koi duur ?

Technisch gezien kosten deze koi veel geld, dat besef ik maar altijd goed. De vraag is echter of deze koi duur zijn, en dan moet ik antwoorden dat ze absoluut niet duur zijn, maar helaas wel veel geld kosten, laat dit duidelijk zijn.

Het is een ongekende oorlog momenteel om de betere koi binnen te halen in Japan, tenminste op dit niveau. Ik besef maar al te goed dat ik ook altijd maar de kersen uit de pap moet proberen te halen om koi zoals deze naar Europa te krijgen, want ik ben het kleine radertje in het netwerk van de grote mannen, de kopers met een budget dat ongeremd is.

De koi die we selecteren voor de opgroei zullen stuk voor stuk waardevolle koi moeten worden !

Deze week komen de nisai aan beurt, volgende week doen we hetzelfde met de tosai die momenteel nog binnen zitten.

Wil je dit volgen, dan ben je altijd welkom…

Van Heerenveen naar Arendonk

Ik kan alleen maar respect opbrengen voor mensen die 250 km rijden om een koi op te komen halen. Bovendien was Juriaan al eens in Arendonk geweest, maar ik was er toen niet…Ben was er gelukkig wel.

Juriaan kwam 2 tosai ophalen uit de selectie van de tosai van vorig jaar, namelijk sanke 1811077 en ginrin kohaku 1811082. Beiden net boven de 30 cm.

Persoonlijk vind ik het altijd interessant om de aankoop van de koi vorig jaar op 17 november te kunnen bekijken om de evolutie te kunnen zien, ze noemen dit een leerschool !

Sanke 1811077 bij aankoop

Ginrin kohaku 1811082 bij aankoop

Bedankt Juriaan, ik waardeer dit echt hoor !

Even melden dat ik vandaag zal open zijn van 11.00 tot 15.00 uur. Tot zo dadelijk...de koffie staat zoals altijd klaar...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137