Secret places

Secret places

Niet iedereen wil gekend worden in de koiwereld, maar de drang om toch mooie koi te laten zien haalt de bovenhand, en bovendien is mijn charisma onweerstaanbaar om toch de mensen te overtuigen enkele foto’s en filmpjes te laten zien.

De relatie met deze koikichi dateert al van heel lang geleden. Niet veel maar wel koi van hoogstaande kwaliteit is het motto in een toch wel zeer speciale en intrigerende vijver.

Eén van de fraaiste kohaku, die bovenaan onze lijst stond werd aangekocht. Wij beschouwen deze als echte tategoi. Ik heb even een filmpje gemaakt vooraleer KO-V18-1045 werd ingepakt. Na een reis van 166 km en 100 minuten in de auto kwam ik ter plaatse en zo kwam ons meesterwerk uit de zak.

We weten bijna 100% zeker dat deze kohaku zich voortreffelijk zal ontwikkelen en zijn dan ook benieuwd hoe ze er binnen 2 jaar komt uit te zien. Ze werd aangekocht in oktober vorig jaar op 55 cm. Gisteren heb ik ze 61 cm gemeten en heeft ze altijd binnen gezeten, maar bewonder de kwaliteit van deze 22 maanden jonge kohaku. Het mooiste van het verhaal is dat we zo nog enkele kohaku van deze kwaliteit hebben rondzwemmen...

Het is geen bombastisch vijver, maar bevat wel koi die het geheel opfleuren en je telkens verbaasd laten staan. Ik ben dan ook altijd verheugd als ik mijn koi terug zie, waarbij het me telkens opvalt dat de koi een positieve ontwikkeling hebben gehad.

Niet meer dan enkele koi zitten in deze vijver van 25 kuub, en onmiddellijk herken ik de meesten. Misschien herkennen jullie ze ook.

Ik heb de filmpjes zo gemaakt dat je in het eerste gedeelte de koi bij aankoop ziet, en daarna zoals ze momenteel zijn met vermelding van aankoopdatum.

De showa die menig hart sneller deed kloppen was toch wel deze showa van Momotaro. Een showa die tot de top 10 van mijn lievelingsaankopen mag gerekend worden. Het doet me deugd om deze terug te zien op een gezegende lengte van 79 cm.

Ze is van mei 2015 en juist 4 jaar geworden, hier zit dus nog serieus wat rek op en zal zonder problemen over de 85 belanden. Ga ze maar zoeken showa van 85+

Een kohaku die me altijd op het netvlies is blijven hangen, was deze kohaku van Matsue. die ik aankocht op de event van Narita in mei 2017 als tosai.

Zijn ontwikkeling is eerder corpulent te noemen en dus niet optimaal. Ze heeft beweging nodig en de nodige maatregelen om dit proberen aan te passen zijn genomen. Ook heeft ze een beetje ongewenst secundair hi op het hoofd gekregen, maar dat is in principe makkelijk te verhelpen.

Desalniettemin blijft het een impossante kohaku die na de nodige oefeningen terug in vorm zal moeten geraken. Met haar 67 cm ook zeker niet de minste en ik weet zeker dat veel mensen zich deze nog zullen herinneren.

Een nog jongere uitgave van een showa is van de kweker Hosokai. Met zijn 73 cm imposant en expressionistisch patroon een niet te versmaden showa voor de toekomst.

Geloof het of niet, maar deze sanke komt van Hirasawa . Niet echt bekend voor zijn sanke, maar toch een niet te verwaarlozen schoonheid van bijna 75 cm. Deze werd niet aangekocht via Interkoi, maar via Jeroen van Keulen die met de eer mag gaan strijken.

Tenslotte een chagoi die eventueel in de verkoop mag komen. Geen reden tot ongerustheid, want het is omdat de eigenaar vind dat er één koi teveel in de vijver zit, en liefst zijn bestand beperkt wil houden.

Dus wie eventueel interesse heeft om de klepper van 79 cm aan te kopen, mag zich melden. Ze is 5 jaar en ook van de kweker Hirasawa.

Als je goed kijkt kan je er de kwaliteit van aflezen en maakt ze bijzonder goed geschikt voor de koishow in België, de BKS of in Arcen, de maat is perfect.

De chagoi zwemt niet bij Interkoi en blijft bij de klant rondzwemmen. De prijs is meer dan fair en zeker niet te hoog voor deze loepzuivere chagoi. Heb je interesse, meld je dan.

Meer afbeeldingen

Secret places: afbeelding 1
Secret places: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240