Een weekend zon

Een weekend zon

We hebben nog niet veel plezier gehad aan het weer dit jaar. Vorig jaar zaten we al lang in het zwembad plezier te maken, dit jaar is het heel wat minder.

Maar dit weekend wordt het geweldig weer met veel zon en hoge temperaturen, het gepaste moment om even langs te komen en een keuze te maken uit het aanbod, en een laatste blik te werpen op de koi die op een geweldige manier de kleuren van Interkoi verdedigd hebben.

En er zitten een massa goede en dankbare koi die wachten op hun keuze en zich kandidaat stellen om eindelijk naar betere oorden te gaan.

We blijven nu éénmaal dealers, en de omstandigheden zijn goed, maar niet optimaal. Een vast verblijf heeft toch zeker zijn voordelen, laat dit gezegd zijn.

De koi die meegedaan hebben aan de show zwemmen ondertussen relaxed rond in hun voorbereide vijver. Je kan zien dat ze ervan genieten...

Gisteren moest ik even een filmpje maken van een kohaku voor een klant die zijn oog had laten vallen op dit schepseltje. Het is nu misschien al de 10de klant die deze kohaku van Matsue van nabij wou bekijken. Er moet toch iets aantrekkelijk aan zijn zou je zeggen.

Ik kan er weinig aan afkeuren, en Rio vond het zijn lievelingsvisje, wat kan je nog meer verwachten. Zuiver shiroji, aangenaam patroon en vriendelijke uitstraling, meer moet dat toch niet zijn.

Zelf zou ik niet aarzelen, maar om de één of andere reden wordt de kohaku nooit verkozen, leg mij maar uit waarom niet ! Zolang ik haar echter mooi vind, is er geen probleem.....

De sandan kohaku van Momotaro werd ook opgehaald. Het wordt tijd dat ze naar buiten verhuizen. Na meting werd ze 44 cm geregistreerd, terwijl ze aangekocht werd op laatste veiling van Momotaro op 41 cm.

Het tosai gebeuren wat betreft de grootte neemt razendsnel andere vormen aan de laatste jaren. Of dit goed is of niet, laat ik nog even in het midden, maar bewonderenswaardig is het wel. 10 jaar geleden zouden het nisai kunnen geweest zijn...

Het is ook een ongekende meerwaarde die niet te verwaarlozen is, als de koi niet binnen, maar buiten kunnen rondzwemmen. Geen discussie mogelijk en ik ben altijd blij als ik de nieuw binnengekomenen kan buitenzetten.

De meesten zal ik in het weekeinde van volgende week naar buiten brengen, maar ik wil er nog een happening aan koppelen. Eerst moet ik er echter nog wat over nadenken en fantaseren wat de mogelijkheden zijn. Voorstellen zijn altijd welkom.

Zoals ieder jaar valt de verkoop stil bij mij vanaf juni. Raar, want alle mensen hebben nu hun vakantiegeld getrokken, het zou dus juist nu kunnen gebeuren.

Ik ga me ondertussen voorbereiden voor de Belgian Koi Show op 22 en 23 juni. Het wordt een feestelijke show heb ik begrepen, maar door bepaalde omstandigheden wel op een andere locatie…ik ben benieuwd.

Ik ga dit weekend even uitzoeken welke koi ik ga gebruiken om mee te doen

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137