Huub was er blij mee

Huub was er blij mee

Huub was er als eerste bij, en dat was al om 9 uur. Komende van Hilversum is dat toch een kleine twee uur rijden denk ik, en moet hij al vroeg vertrokken zijn.

Als men dan nog tevreden is met de aankopen dan is het helemaal top. De getoonde koi op de foto's zijn in levende lijve niet verschillend, zoniet beter dan de foto's en de filmpjes zijn toch een kleine garantie dat de werkelijkheid klopt met de droom die men heeft. Ik kom het tenminste niet dikwijls tegen dat de gekozen koi tegenvalt, tenzij men het mij niet gezegd heeft.

Ik tracht dan ook altijd met de foto's en de filmpjes zoveel mogelijk de realiteit te benaderen. Bij navraag via mail kan er atlijd bijkomende informatie worden gegeven. Uiteraard zal ik de foto's altijd in een zo mooi mogelijke versie weergeven als het even kan. In ieder geval Huub, bedankt voor je komst en veel plezier ermee.

Wat wel mogelijk is, en dat is natuurlijk een minder prettige zaak, is dat men een koi aankoopt die nog in Japan verblijft en die eigenlijk niet aan de verwachting voldoet. De getoonde sanke is in een eerder nieuwsitem volledig afgekraakt. De eigenaar was hier zo van onder de indruk dat dit toch een stempel heeft gedrukt op zijn enthousiasme. Komt er nog bij dat Wieger helemaal uit Groningen komt, en niet altijd de mogelijkheid heeft om even binnen en buiten te wippen.

Ik heb hem de mogelijkheid gegeven om tot de aankoop van een soortgelijke koi over te gaan, en heb hem verschillende alternatieven laten zien. Tenslotte heeft Wieger toch beslist om bij zijn aankoop te blijven, wat ik ontzettend respecteer. Zo zie je maar dat mensen zich toch laten leiden door bepaalde uitspraken door derden gedaan. Ik moet hierin wel eerlijk blijven en toegeven dat de koi bepaalde minpunten had ontwikkeld die negatief waren. Ik dacht echter met de beoordeling een objectieve weergave te doen van de positieve punten, met een subtiele vermelding van de negatieve punten, maar de reacties waren compleet verpletterend. Dat dit geen showkoi is, weze duidelijk, maar dat dit geen eenheidsworst is zoals Wieger het zo netjes verwoordde is een feit dat zeker is. Het is in ieder geval een koi die nog 2 jaar moet worden, 61 cm is, een fantastische bloedlijn heeft, en ook vele pluspunten zoals uitstraling, kracht, opvallendheid, sterkte, grootte, noem maar op, allemaal pluspunten die ook kunnen tellen.

Alhoewel ik er geen probleem mee had dat Wieger een andere koi zou gekozen hebben, ben ik blij dat hij standvastig bij zijn keuze is geworden, en het karakter van deze koi zal alles goedmaken. Anna vond haar in ieder geval de mooiste. Hier het filmpje van SA-V8-220.

De showa die erbij zwom was een mannelijke tosai showa van Momotaro met het gekende en beminde neusje....Zij zijn beiden richting Groningen gegaan, en ik hoop er toch nog iets over te vernemen in de toekomst.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml