Voorbereiding op Appeltern

Voorbereiding op Appeltern

Gisteren namiddag hebben we na het ophalen van de koi ook even tijd gemaakt om onze koi te selecteren voor de show.

Maar vooraleer daar wat over te zeggen, nog gauw een overzichtje van de koi die Arendonk hebben verlaten. Vooreerst is er de muto van Johan, een showa die nooit zal vervelen, en altijd plezier zal geven: Muto showa. De alombegeerde neusjes van Momotaro: Neusje van Momotaro, daarbij nog een mooi vierstapspatroon op een hagelwit lichaam. En laat ons deze inazuma showa niet vergeten: Inazuma showa . Helaas was de vin ingescheurd tijdens het transport. Dit werd vakkundig gehecht door Sam Gibbs, en hopelijk/vermoedelijk komt dit tot een goed einde. Ik heb al ergere dingen meegemaakt. Het is wel een spannende showa om te blijven volgen.

In de namiddag hebben we alle bakken door elkaar gerommeld om tot een selectie te komen voor de show. Wel slecht nieuws is het feit dat de maten van de koi niet goed zijn, niet bij één, maar bij allemaal. Ze zitten allemaal rond de 59-60 cm, perfect voor Arcen, slecht voor Appeltern, omdat de maatvoering daar tot 65 cm is, en dat verschil is groot. Ze moeten het dan maar met de kracht van hun klasse doen.

Wat ik wel plezierig vind, en dit wil ik duidelijk aan de mensen laten zien, is het feit dat ik allemaal koi meeneem die wij persoonlijk als nisai hebben aangekocht, en verder door ons werden grootgebracht. Ze zijn op dit ogenblik nog niet 100% klaar voor de show, maar dat vinden wij persoonlijk niet zo erg, we zullen onze prijsjes wel pakken. Maar zo laten we eigenlijk het resultaat van onze kennis zien, en laten we ons niet verleiden om dure prijswinnaars aan te kopen, want zeg nu zelf...dat is geen kunst....

We hebben een 25-tal koi geselecteerd die vandaag de binnenbakken bezetten, en daaruit zullen we een selectie maken voor de show. Ik neem geen kandidaat GC mee, want ik heb verleden jaar gezegd dat ik Shiba Zakura uit de competitie haal, en dan doe ik dit ook. Spijtig dat ik Ytashi niet mee heb mogen nemen, want dit is in mijn ogen een fenomeen, en zeker een prijswinnaar, al was het alleen maar door haar verschijning. NIet getreurd, binnen 2 jaar zal ze opnieuw haar neus laten zien....patience is a golden advice.

Vandaag is het fantastisch weer zo te zien. Het is nu 7.30 uur en de zon straalt. Hou nog wat rekening met de omleiding in Arendonk en jullie zijn allemaal welkom vandaag....(zie dit nieuwsitem voor verdere uitleg van de route die je moet volgen.

En nog wat filmpjes van mogelijke kandidaten voor Appeltern.

Enkele showa

Daredevil

kumunryo

The beauty not the beast

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137