Iedereen naar de show, en ik maar werken

Iedereen naar de show, en ik maar werken

Uiteraard was het een rustige zaterdag, want met het showgeweld en dan nog eens de voorbereidende amateurwedstrijd voor de ronde van Vlaanderen, kan je moeilijk mensen warm maken om naar Arendonk te komen.

Wat de ronde van Vlaanderen voor ons is, is de elfstedentocht voor de Nederlanders, met het verschil dat wij ieder jaar feest vieren, en jullie maar eens om de 20 jaar....

Het kon echter de pret niet drukken, want ik had toch een fijne zaterdag. Vooral het bezoek van mijn nieuwe koidealer deed me plezier. Zijn keuze was vlug gemaakt, en met 3 jumbo koi reed hij huiswaarts. Zijn doelstelling: 1.30 m. binnen enkele jaartjes...

De koi die Arendonk echter verlieten waren niet van de minste, en ik denk dat het zeker gepast is om deze op een rijtje te zetten om ze gewoon te bekijken en te bewonderen. Ze zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Laat ons eerst beginnen met de Taniguchi kohaku. Door het enthousiasme (en ook door mijn dikke vingers) heb ik echter op het verkeerde knopje gedrukt van mijn camera, en is de film niet opgenomen. Gelukkig had ik in oktober nog een filmpje gemaakt zodat je deze koi nog kan bewonderen. Wel moet ik zeggen dat ze er gisteren fabuleus beter uitzag, en dat is niet gelogen. Het shiroji en het hi was van een fabelachtige kwaliteit. Een koi om zeker je tijd in te steken.

We kochten deze op 18 cm toen ze pas enkele maanden oud was, en nu 1,5 jaar later hebben we dit resultaat geboekt. Er is niets, maar dan ook totaal niets op deze kohaku aan te merken, wat een rariteit is. Ik laat ze dan ook met lede ogen naar Urk vertrekken. Bij een gepaste verzorging voorzie ik nog een gouden toekomst voor deze kohaku.

1011036 bij aankoop oktober 2010

Taniguchi kohaku 1011036 oktober 2011 - 55 cm

Maar wat moeten we dan nog vertellen over deze showa van Ueno ? Waar gaat dit monster naartoe ? Is er op de kohaku niets aan te merken, dan is er een klein akkefietje aan te merken op deze Ueno showa, namelijk het opkomen van een beetjes secuncair hi op het neusje. Je zou het de kwekers moeten verbieden om de de vissen te bewerken, want achteraf zitten wij met de gebakken peren. Ik vergeef het deze showa, en het is mogelijk om dit minpuntje te laten verwijderen, maar so what...Als ze in je vijver zwemt, zie je het helemaal niet, en zeg nu zelf, is dit geen wonderbaarlijke showa ?

Showa Ueno 1104035 - 65 cm

En last but not least een zeer speciale sanke van Momotaro uit de yondan Mako bloedlijn. Met een moeder van 103 cm, die al vele prijzen gepakt heeft in Japan, weet je wat je mogelijk kan verwachten. Nog geen 2 jaar en nu reeds 59 cm, moet ze niets onderdoen voor de veilingvissen van onlangs. Kracht en elegantie straalt ze uit....

Sanke Momotaro SA-V11-1137 - 59 cm

Als je deze koi op een rijtje zet, dan geloof ik dat we met recht mogen zeggen dat we 3 fantastische koi in onze vijver hebben zwemmen. Reken daar nog de 3 jumbo koi van onze nieuwe dealer Peter bij, en je behoort onmiddellijk tot de top van Nederland....

In Duitsland is de show volop aan het draaien, zoals je in het vorig nieuwsitem kan lezen, en in dit filmpje heb je nog een overzicht van een aantal aanwezige vissen.Interkoi Show 2012

Het lijkt me een prachtig georganiseerde show te zijn, en ik hoor dat Danny en Mie het weer geflikt hebben. Het werd trouwens ook tijd dat Rini zijn schrijverscapaciteiten nog eens bovenhaalde, en ik was blij nog eens iets van hem te lezen. Wel vind ik het spijtig dat Rini enkel de naam van Danny vermelde, en niet die van Mie...want ik geloof dat zij evenveel recht heeft op die eer. Dus Danny en Mie...dikke proficiat....

Meer afbeeldingen

Iedereen naar de show, en ik maar werken: afbeelding 1
Iedereen naar de show, en ik maar werken: afbeelding 2
Iedereen naar de show, en ik maar werken: afbeelding 3
Iedereen naar de show, en ik maar werken: afbeelding 4
Iedereen naar de show, en ik maar werken: afbeelding 5
Iedereen naar de show, en ik maar werken: afbeelding 6
Iedereen naar de show, en ik maar werken: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240