Een zondag zonder zorgen

Een zondag zonder zorgen

Lekker genieten van een zonnetje, enkele koikenners in de zaak, koffie bij de vleet, een terraswarmer boven in het clubhuis en we hebben ons goed geamuseerd.

Het wordt echter wel tijd dat we terug op het terras kunnen zitten, want we zijn het moe, binnen onder de terraswarmer. De goede tijden zijn echter in aantocht. Wat ik wel merk dit jaar is dat het koivirus op een lager pitje staat dan andere jaren. Aan ons enthousiasme zal het wel niet liggen, want we gaan er nog altijd 100 % voor hoor...

Vandaag zijn er weer 2 Taniguchi kohaku weg gegaan, en het is voor mij echt wennen als ik nu in de binnenbakken kijk. Op dit ogenblik zijn de grote vissen bijna allemaal naar buiten, een aantal moeten nog opgehaald worden, en de binnenbakken zijn nu gevuld met een 150-tal tosai. Een klein deel komt uit de groeivijver, een deel komt van onze buitenbakken. Het laatste deel uit de groeivijver moeten we later deze week nog op gaan halen.

Uiteraard de 2 belangrijkste koi, zijn de koi uit de groeivijver van Katia en Geert, die hun topic op koivrienden geweldig hebben gepromoot en ondersteund. Ik heb deze 2 koi dan ook gebowld, en zo zien ze er nu uit.. Hier is nog een filmpje van eind december van dezelfde sanke, en een filmpje van de kohaku van Geert. Het tweede filmpje geeft een overzicht van beide koi met nog enkele Momotaro om het verschil duidelijker te laten zien.

Wat ik op het filmpje niet kan tonen, maar dat je in werkelijkheid wel goed kan zien, is het geweldige hi dat ze de laatste weken ontwikkeld heeft. De intensiteit en de kwaliteit is zeer aantrekkelijk. Vergeleken met de Taniguchi die in Arendonk zijn gebleven is het verschil enorm groot. Dit om aan te tonen wat algen kunnen doen.

Het atarashi sumi van de sanke van Katia dat zo sprekend was, is echter grotendeels verdwenen. Ik zou niet durven zeggen verloren, want wij denken, en zijn bijna zeker dat dit altijd nog terug zal komen. De plaats waar de sanke nu zit zou het sumi moeten promoten, dus we zullen wel zien binnen 14 dagen als de koi zullen gemeten worden. We laten ze nu een tijdje gerust om ze aan hun nieuwe verblijf te laten wennen.

Om even terug te komen op de kohaku die vandaag naar hun definitieve bestemming zijn gegaan, ga ik even de kohaku van Serge vermelden: Kohaku 1102076is niet de allergrootste geworden, maar zeker één van de betere. Met een bloedlijn uit "Taiho" - 96 cm van SFF Rose Queen Bloodline x SFF Rose Symbol Male - 74 cm, en dan uit de hogere kwaliteitsregionen, kan succes niet uitgesloten zijn, en zij zal zeker haar gewenste grootte behalen.

Het tegenovergestelde zie je bij bij deze kohaku uit dezelfde serie, maar die rond de 60 cm is op dit ogenblik. Zelfs sommige veilingkoi van Momotaro moeten het er tegen af leggen. Door ons gekozen als tosaike van 18 cm, denk ik dat wij van een succes in alle toonaarden kunnen spreken. Sam was er in ieder geval ontzettend blij mee, en wij begrijpen waarom. Hier nog een tweede filmpje van deze kohaku.

Omdat er enkele klanten waren die graag goede koi zagen, en ook verstand hadden van koi, hebben wij gedaan wat we graag doen...enkele koi bowlen en laten zien, bespreken onder een toeziend oog van de koiliefhebbers en gewoon...genieten.

Torazo kohaku en Showa Momotaro

Idem als hierboven, maar met een kohaku van Isa

Yamamatsuke

Isa Showa

Sanke Taniguchi

Meer afbeeldingen

Een zondag zonder zorgen: afbeelding 1
Een zondag zonder zorgen: afbeelding 2
Een zondag zonder zorgen: afbeelding 3
Een zondag zonder zorgen: afbeelding 4
Een zondag zonder zorgen: afbeelding 5
Een zondag zonder zorgen: afbeelding 6
Een zondag zonder zorgen: afbeelding 7
Een zondag zonder zorgen: afbeelding 8
Een zondag zonder zorgen: afbeelding 9
Een zondag zonder zorgen: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137