Ik ben er klaar voor

Ik ben er klaar voor

Alles staat klaar. Een beetje werk, een beetje organisatie en het jaarlijks bedankfeest kan weer beginnen. Ik hoop dat het zo gezellig wordt als andere jaren, ik kijk er naar uit....

Als laatste optie heb ik nog 6 koi aangeboden die enkel de personen die gisteren gekomen waren of vandaag aangemeld zijn kunnen kopen. Of er gebruik van gemaakt wordt of niet is niet zo belangrijk. Het is een gunst voor de klant, maar ook voor de koi.

Deze koi zijn ondanks hun kwaliteit niet verkocht. Vraag me niet om welke reden, want als ik dat kan voorspellen, dan is er niets meer aan en kan iedereen de koibusiness beginnen. Het blijft een spel dat niet doorzien kan worden.

Zoals ik vroeger al zei, wordt ± 30% reeds verkocht als ik in Japan ben, ± 30 tot 40% als ik terug ben, en ± 30% heeft het altijd moeilijk om verkocht te worden. Een reden kan ik niet bedenken, en ik vraag me dikwijls af waarom het zo moet zijn. 

Het is in ieder geval beter om wat verlies te lijden en de klanten een koi te gunnen die meer dan goed is, en prijstechnisch een haalbare kaart. Ik heb ze gisteren al laten proeven van het aanbod en ondertussen is één van de koi verkocht toen hij ze onder ogen kreeg.

In mijn ogen een verstandige keuze. Het is de sanke die Ben inschat als heel interessant voor de toekomst, en het filmpje laat al duidelijk zien waarom. Misschien dat Ben zich geroepen voelt om zijn oordeel te geven in de reacties waarom hij deze sanke veel toekomst toedicht.

Wat ik kan zeggen over deze sanke is dat ze buiten een gezonde gestroomlijnde body, een magisch shiroji heeft, een beni dat sterk en voldoende aanwezig is met sumi dat op dit moment nog niet aan de orde is, maar de sanke zal moeten maken.

Mensen die deze sanke misschien gevolgd hebben zien in dit filmpje al hoe haar sumi sterk aan het opkomen is. De open vraag blijft natuurlijk of ze het 4-jarenplan tot een goed einde zal brengen, want zolang zal het duren om de volledige rijpheid van deze sanke te mogen proeven, en zekerheid verkopen we helaas nog niet.

Of er vandaag nog een koi zal verkocht worden is nog de vraag, maar de rest van de aangeboden koi zet ik hieronder op een rijtje. Ze zijn van de website verdwenen en indien ze niet verkocht worden zullen ze terug hun oude of vernieuwde prijs krijgen,  en binnen enkele weken terug op de website verschijnen.

Een ondergewaardeerde showa van Momotaro. De reden dat ze nog niet verkocht is heeft vermoedelijk te maken met het feit dat het hoofd wat klein en smal is, zodat gedacht wordt dat ze niet tot jumbo zal kunnen doorgroeien. En het kan goed zijn dat de mensen gelijk hebben. Wie zal het tenslotte zeggen, maar als je een showa met deze huidkwaliteit kan kopen, met deze uitstraling, ga ze dan nog maar eens zoeken in Japan. Het  is een pracht van een showa.

De sanke van Adam. Het was tenminste de keuze van Adam. Een sanke met een sumi om van te snoepen, maar het beni is van een ander type dan het beni dat meer gewaardeerd wordt. Niet kopen aub, want ze mag zeker nog enkele jaren hier verder ontwikkelen.

De buldog van Sakai FF. Ik ga hier geen woorden aan verspillen. Als je dit niet ziet, dan houdt het gewoon op.

Een sanke van Momotaro die zich verheerlijkt door een prachtig inazuma-achtig patroon dat iedereen graag ziet. Ik stel me veel vragen, maar antwoorden kan ik niet geven.

Als laatste de lepel sanke, zo noem ik ze door de de lepelvormige tekening die niet weet of ze maruten moest worden of niet. 

Tenslotte een kort filmpje over de vijver waarin ze tot maandag even zwemmen. Morgen mogen ze terug naar hun vertrouwde vijver en hopelijk vinden deze koi vandaag hun weg  naar een nieuwe eigenaar. Het is wenselijk, maar geen must. Ik kan dit soort koi voor deze prijs momenteel niet meer aankopen in Japan.

Ondanks het feit dat ik gisteren maar tot 14.00 uur open was, heb ik de blijde mededeling dat  ik toch  nog een koi heb kunnen verkopen aan één van mijn Wimmen, welke ga ik niet vertellen, dat moet hij zelf maar doen als hij daar behoefte aan heeft, maar ik denk het niet.

Hij had al lang een showa in gedachten, maar de twijfel was de laatste weken nog sterker dan zijn dwang om aan te kopen. Maar gisteren werd de  knoop doorgehakt, en deze showa werd zijn eigendom.

Na meting bleek ze nog 3 tot 4 cm gegroeid te zijn vanaf aankomst in novembet tot nu  in omstandigheden die niet slecht, maar ook niet optimaal zijn. De groei is in principe wel verzekerd, en het vervolg moeten ze er zelf aanbreien. Het zijn in ieder geval koi die alles in huis hebben om tot fantastische dingen in staat te zijn.

Laat ons er vandaag een gezellige dag van maken.

OH JA, dit ben ik nog vergeten.

Tegen de muur hangen alle certificaten met daarop  de bijbehorende verkoopsprijs. De waardebon die je hebt ontvangen kan je enkel vandaag gebruiken. Als je er gebruik van wil maken, vraag me dan even waar de koi zich bevind. Indien gewenst zal Ben zal deze koi ook graag aan je uitleggen...

 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

Willy

Met dank voor de fijne en warme ontvangst. Het was weer kwaliteit ten top, net zoals de koikes van Luc. Geweldige kois gezien, fijne koikichi ontmoet, zelfs een\' zeemzoete\' Martin gesproken. In een woord: dit is Interkoi.


Johan

Was hartstikke gezellig 👍🏻👍🏻


Polleke

Toen ik deze morgen opstond had ik het gevoel zoals op vakantie te zijn in Japan , vandaag staat koi, kennissen en vrienden centraal en niet te vergeten onze Bompa (ja met hoofdletter) . Dan nog lekker eten en wat koi van dichtbij in de bowl bekijken en het (little) japan gevoel komt weer boven .  We zouden het toch allemaal wel wat missen volgens mij als Luc binnen een jaar of 20 op pensioen gaat 😂 . Grtjs en CU . 

interkoi

Maar Polleke toch, je doet me blozen. En ja...20 jaar daar teken ik voor, maar ik ben bang dat Ben niet zolang  kan volgen.

Polleke

@interkoi Haha die is goed , ik ben nu al jaloers op wat jij nog allemaal kan maar we maken er een feestje van en morgen .....zien we wel 🙈 .


phil

Kan er jammer genoeg niet bij zijn vandaag.


Johnny

Tot straks. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240