Ik ben overstag gegaan

Ik ben overstag gegaan

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om mij te overtuigen om iets te doen waar ik principieel tegen ben, en je moet van goede huize afstammen om mij te kunnen overhalen. Bravo Tiebo....

Deze eer komt Tiebo toe van Koiquestion, want hij heeft me na 8 jaar subtiel aandringen toch overhaald om sponsor te worden van koiquestion.

Uit principe doe ik nooit geen publiciteit, noem het eigenwijsheid, noem het wat je wil, maar ik heb gedurende de jaren dat ik bezig ben nooit ergens publiciteit gemaakt, behalve bij het forum van de koivrienden.

Eén van de redenen dat ik eigenlijk overstag ben gegaan heeft te maken met respect. Je hoeft het er niet eens mee te zijn, je hoeft ze niet lief te vinden, maar de manier waarop het gegroeid en onderhouden wordt, maakt de website van koiquestion toch een unicum in het koigebeuren, waar veel tijd en aandacht aan geschonken wordt.

In principe doen ze min of meer hetzelfde als Interkoi, zei het op een meer neutrale, meer uitgebreide en meer commerciële manier, maar daar moet je begrip voor kunnen opbrengen. Ze brengen bijna iedere dag iets waar de koiliefhebber naar uitkijkt, waar iedere rechtgeaarde koiliefhebber zijn hart aan ophaald.

Ik herinner me nog de dag van toen, het was in Hilvarenbeek en ik was aan het rondwandelen met Rini Groothuis om ooghoogte te nemen van de show aldaar, toen ik voor de eerste keer in contact kwam met Tiebo.

De website van Interkoi was toen enkele maanden online, en Tiebo zag Rini Groothuis, een potentiële klantenlokker, als een goed doel om zich op te focussen. Wat hij precies zei herinner ik me niet zo goed, maar het kwam erop neer dat hij ook iets op touw had staan, vergelijkbaar met de website van Interkoi.

Enige tijd later kreeg ik dan een mail aan of ik een deel van een nieuwsitem op mijn site wou zetten, maar niet helemaal, en dan eindigen met "lees verder…." en een link naar hun nieuwe website. Dat was slim…dat was verstandig, want ik had toen al bijzonder veel bezoekers op de site, en mensen die zakelijk slim zijn kan ik wel appreciëren.

In die tijd was het altijd zoeken om de laatste nieuwtjes te kunnen vinden op koigebied, maar met de opkomst van de website van Interkoi en ook die van koiquestion kwam hier wat verandering in.Interkoi is ondertussen uitgegroeid naar een website met een gemiddeld bezoekersaantal van 700-1200 personen per dag, en ik denk dat de website van koiquestion ook een veel gelezen website is.

Ook één van de redenen waarom ik overstag gegaan ben is de opkomst van facebook en alle andere sociale media. Facebook heeft zijn goede facetten, maar ook zijn slechte. Teneerste heb ik een hekel aan de vergankelijkheid der dingen. Er wordt iets gezegd, en binnen een uur is het weer vergeven en vergeten. Onpersoonlijkheid troef, terwijl het ook een open boek is.

Iedereen is vriend van elkaar, maar komen ze elkaar tegen, dan weten ze niet wat ze tegen elkaar moeten zeggen…Bovendien erger ik me aan het gezever en gezeik wat er allemaal rondverteld wordt via facebook, en als het even kan ook nog met een bijzonder commercieel tintje. Ocharme de mensen die de ballon niet kunnen doorprikken, want die zijn er vermoedelijk ook.

Ik MOET ook facebooken, ik moet mee met de stroming, want anders verlies ik een potentiële kracht. Ik wil eigenlijk niet, maar ik kan niet anders. Ik ben onderworpen aan de kracht van facebook. Daarom wil ik nu ook een steun zijn voor koiquestion, om toch iets meer degelijkheid, verstandige praat en nuttige informatie te bevorderen.

Tenslotte nog even iets anders

Ik kreeg gisteren een prachtig bericht binnen van iemand die zopas een bezoek had gebracht bij Interkoi. Ik was zo onder de indruk van zijn schrijven, dat ik het hier toch wel eens wil vermelden. Ik ga niet vermelden wie het is, want dat kunnen ze zelf eventueel via de reacties, maar het schrijven heeft me gepakt en veel plezier gedaan, zodat ik het toch even wil vermelden, want het maakt me trots...

Dag Luc,

Na een weekend waarin we veel koi en koidealers bezocht hebben, komt dan toch de orde van de dag weer tevoorschijn. Maar na het terugkijken van dit mooie weekend viel ons toch wel het een en ander op:

In totaal zijn we bij 8 dealers geweest en hebben we onze bevindingen tot een beoordeling gemaakt. Punten waar we op gelet hebben zijn:

- Klantvriendelijk vanaf minuut 1

- Orde en netheid

- Algehele kwaliteit van de koi

- Passie en enthousiasme wat de verkoper uitstraalt.

Er was echter maar 1 dealer die aan al deze factoren voldeed. Voor ons was dat duidelijk..... Interkoi Arendonk misschien was het zelfs geen goed idee geweest om u als een van de eersten aangedaan te hebben..

Ik wil de andere zaken niet afkraken dat is altijd wel heel gemakkelijk,maar om enkele min punten te noemen wat we geconstateerd hebben zijn dat toch wel:

- Te commercieel denken

- Geen orde en netheid

- Zaak gesloten terwijl op de website staat geopend staat tot 5 uur

- Vhq/tateshita en tategoi verkopen terwijl dit eigenlijk valt onder de bakharing (wat kom je dit veel tegen)

Kortom vanuit onze zijde een welgemeende compliment, dealers die het in onze ogen goed doen,verdienen ook een compliment.bedankt voor de geweldige en leerzame middag

Groeten van ons

Nadien kreeg ik nog deze mail aan van zijn vriend:

Dag Luc,

Allereerst wil ik je bedanken voor het hartelijk welkom en de passie voor koi wat er zeer duidelijk vanaf spat echt super. Een leuke gezellige plek met fantastische koi welke stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezichtigen hebben er echt van genoten en nog tijden over nagepraat. Wat ik bij jou (u) heb aangetroffen is nou net waar het om draait in deze fantastische hobby, genieten van mooie vissen !!

Ik moet zeggen dat dit me toch trots maakt, en me de nodige kracht geeft om creatief bezig te blijven en verder te gaan op de ingeslagen weg. Het motiveert me zelfs om nog beter mijn best te doen. Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen….bedankt voor deze mooie woorden…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137