Man of vrouw, that's the question !

Man of vrouw, that's the question !

Het blijft dikwijls een eeuwige discussie onder koiliefhebbers…is het een man of een vrouw.

Soms is het makkelijk te zien, maar soms krijg je er geen zicht op en blijf je in het ongewisse. Zelf heb ik al veel vergissingen gezien, en in Japan lachen ze er dikwijls mee als wij koi proberen te sexen.

Zelfs in Japan durven ze zich nog te vergissen, dus ik ga hier niet te diep op ingaan. De enige zekere manier is als er op een certificaat vermeld staat "guaranteed female", zoals je op het bijhorende certificaat kan zien.

Zelfs als er alleen het woord "female" vermeld staat op het certificaat mag je niet zeker zijn, want soms wordt er zelfs gesjoemeld met deze vermeldingen. Op dit gebied is Momotaro toch wel de zuiverste kweker, want deze vermeld "male" op zijn certificaten als dit zeker is geweten, en "guaranteed female" als ze zeker zijn dat het een vrouwelijke koi is.

Ik heb ooit meegemaakt dat ik zelfs koi van de veiling kocht die als "guaranteed female" geboekt stonden, en nadien uitgroeiden tot mannelijke koi. Dit werd tot voor enkele jaren ook vergoed, wat op dit ogenblik ook niet meer van toepassing is. Op dit ogenblik is de garantie "guaranteed female" tot op het ogenblik dat ze getransporteerd wordt. Nadien is er geen discussie meer mogelijk. Gelukkig praten we hier misschien over 1 per duizend gevallen...

Ik vond echter en paar filmpjes van "the ponddigger" die een mooie topic maakte over dit onderwerp. Of ze kenners zijn of niet is mij niet duidelijk, maar het is wel mooi om naar te kijken. Het geeft je toch 18 minuten filmplezier.

male or female_01

male or female_02

male or female_03

Mooi en interessant om te horen, het is helaas wel in het Engels...

Meer afbeeldingen

Man of vrouw, that's the question !: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240