Waag je kans Weekend

Waag je kans Weekend

De temperaturen rijzen momenteel de pan uit. Hou je koi goed in de gaten, want het kunnen ook gevaarlijke momenten zijn.

Zorg ervoor dat er voldoende zuurstof in je water komt. Zorg ervoor dat er een watervalletje of iets anders klettert in je vijver... In het weekend zal het nog warmer worden, en momenteel staan mijn vijvers boven de 20°.

Ieder jaar doe ik mijn winddoeken over de vijvers zodat de zon niet continue in de vijvers schijnt en de koi zich als het ware beschermd voelen tegen de zon.

Vermits de neuzen naar de vakantie staan, en er minder interesse is voor koi moet ik weer proberen de harten sneller te doen slaan.

Ik heb nog een groot aantal "onverkoren koi" rondzwemmen tussen de 60-70 cm die allen nog de moeite waard zijn om aan te kopen. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes, maar om de één of andere reden worden ze niet verkozen.

Ik kan nu een keuze maken om deze koi te laten zitten en verder te laten ontwikkelen zodat ze hun geld vandaag of morgen toch eens opbrengen, of ik kan ervoor kiezen om de koi goedkoper aan de man proberen te brengen, om zodoende plaats te maken tegen de winter.

Het is een moeilijke keuze, maar soms moet je bepaalde beslissingen nemen waar je zelf niet 100% achter staat. Ik heb besloten om enkele malen in de zomer een weekend te organiseren waarbij je de mogelijkheid hebt om zelf je prijs te bepalen.

Ik heb dit vroeger meer gedaan en ik verwonder me er telkens op dat mensen bang zijn om een prijs los te laten. Als ze een te lage prijs zeggen, dan klap ik dicht, en kunnen ze de koi gewoon niet meer aankopen. Waarom ? Dit getuigt van weinig respect, niet alleen voor mij als koidealer, maar ook voor de koi.

Als ze een prijs zeggen die getuigt van respect, dan ben ik bereid om een deal rond te maken. Ik wil er vooraf wel bij vermelden wat het verhaal van desbetreffende koi is, en hoeveel deze koi in normale omstandigheden moet kosten, met een bespreking van zijn goede en slechte eigenschappen.

Ondanks het feit dat deze koi toch goed ontwikkeld zijn in minder dankbare omstandigheden, en ik het volle vertrouwen heb dat deze koi nog goed kunnen ontwikkelen als ze op de juiste plaats terechtkomen, geef ik de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van een uniek aanbod. Het gaat hier over alle koi die NIET beginnen met het codecijfers 15…..

In dit filmpje, meer bepaald in het 2de gedeelte van dit filmpje (vijver 1) kan je de koi rond zien zwemmen die zouden kunnen aangekocht worden tegen een prijs die misschien voor je haalbaar is, maar waar je over moet onderhandelen. De meeste koi zijn 2 en 3 jaar oud, en de meesten zijn 60 cm+

Maak er een heet weekeinde van….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137