Het was te verwachten

Het was te verwachten

Verwacht je veel volk vandaag ? Dat was de vraag die mijn vrouw zich stelde !

Ik antwoordde dat ik bang was dat er niet veel volk zou komen, en wie had weer gelijk ? Ikke natuurlijk. Ik zou op dagen zoals gisteren ook profiteren van het goede weer, en er lekker met de kinderen of kleinkinderen er op uit trekken.

Ik denk al aan de momenten van vroeger dat je lekker in de natuur naar een plas water kon gaan met de kinderen, picknickje erbij, lekker op de grond op een paar dekens....och ja, dat mag allemaal niet meer....eeuwige zonde....

Ik heb echter de ganse middag niet alleen gezeten, en heel de middag was er wel iemand om met mij een babbeltje te slaan.

Johan….één van de vele Johannen die ik ken, kwam even poolshoogte nemen van deze doitsu karashigoi een koisoort waar ik nu zelf altijd een zwak voor heb gehad.

Ondanks het feit dat doitsu niet voor vol worden aangezien, kan ik een doitsu bijzonder apprecieren, en vooral de doitsu karashigoi, en om niet te spreken over het 9de wereldwonder, mijn kokugyu winnaar die zich nog steeds in Japan bevind.

Nu moeten er ook geen 25 rondzwemmen in je vijver, maar een leger go sanke geflankeerd door enkele eenkleurigen en 1 doitsu doet mijn hart sneller slaan. Ohja, één ginrin mag er van mij ook nog bij....

Toen Tom ook even passeerde, was het een goed moment om de nieuw aangekomenen ook eens even te bekijken, en vooral de showa van Dainichi en de sanke van Marudo kunnen de show zeker stelen. Prijs kwaliteit van beide tosai is eigenlijk niet in evenwicht, want het zijn mogelijke hebbedings voor mensen die net iets meer willen dan een koi….

Toen Geert kwam onderhandelen over deze sanke, werd ik op de proef gesteld. Hij waagde zijn kans en verloor. Als je echter een koi die je heel graag ziet, laat schieten voor 50 euro, dan zie je niet graag een koi in mijn ogen. Daar heb ik een bloedhekel aan en dan weiger ik pertinent om de koi weg te doen. Het is echter zijn keuze....

Wel was ik gelukkig dat de deal niet doorging, want wat bleek….ik heb altijd gedacht dat dit een mannelijke koi zou zijn, ondanks het feit dat ik deze als vrouw heb aangekocht. Nu ik ze in de bowl zette en de koi vastnam in mijn handen, voelde ik de eieren die aanwezig zijn op dit ogenblik, 100% female...

Zeker een vrouwelijke sanke en ik bedankt Geert dat hij de laatste 50 euro heeft laten schieten. Een vrouwelijke koi van deze kwaliteit aankopen…hahahaha gemiste kans…, en het is niet de eerste keer dat mensen een kans missen.

Toen Jens ook even kwam proberen om zijn kans te wagen, moest ik 2 koi in de bowl zetten. Een showa van Momotaro en een showa van Sekiguchi. Helaas konden we hier ook weer niet tot een overeenkomst komen. Zonde, maar ik moet helaas geld verdienen om de koibusiness verder te kunnen zetten….de waag je kans formule is dit jaar geen succes gebleken, wat andere jaren toch wel eens tot plezierige dialogen kan leiden. Ik moet weer wat anders gaan verzinnen….

En toen zat ik helemaal alleen. Gelukkig is er internet en kreeg ik van Polleke weer een mooi filmpje toegestuurt van zijn vijver. De profiteur lag met een biertje naast zich lekker te profiteren van zijn gezonde vijver. Je word het nooit moe om naar deze filmpjes te kijken vind ik.

En weet je wat het mooie is ? Ik ken iedere koi die daarin zwemt. Wij hebben iedere koi aangekocht als tosai of als nisai, en verschillende van deze gaan al boven de 80 cm. De onlangs ingezette sanke die nogal wat heisa heeft gezaaid, (laat ons daar nu maar over zwijgen), zwemt rond alsof hij nisai is. Met rustige zwembeweging, enorm veel passie uin zijn bewegingen zie je deze sanke zienderogen ontwikkelen en verbeteren. Dit wordt een kanjer van een sanke, een plezier om deze te zien genieten…[

Mensen, mensen toch....stuur me filmpjes en foto's van je vijver met de koi...liefst van Interkoi natuurlijk, en laat ons meegenieten van je vijver. Filmpjes sturen kan heel eenvoudig via wetransfer.com...je doet er ons allen een plezier mee.Je word ook niet in de vergankelijkheid en onpersoonlijkheid van facebook gesmeten, maar je kan altijd terugvallen op de info via mijn website...

Tot slot nog even een bedankwoordje aan Johan die gisteren zijn eerste nieuwsitem zelf op de site heeft gezet. Heel interessant om te volgen….en zelfs ik ben al benieuwd naar het vervolg. De schrijfstijl is goed, iets anders dan de mijne, maar het leest plezierig.

Moesten er meer mensen zijn die graag een column hebben op de website, dan kan ik dat alleen maar toejuichen. een 8-tal jaren geleden was Interkoi één van de weinige media waar je nieuws over koi kon vinden, maar ondertussen is alles geëvolueerd en wordt je te pas en te onpas geïnformeerd over alles en nog wat betreffende koi.

Hierdoor wordt het voor mij moeilijker en moeilijker om nieuws te blijven produceren, want het meeste is er al. Ik heb er ook geen probleem mee als er een publiciteit wordt neergepent in het nieuwsitem, als het maar interessant is. Ik denk hierbij aan vijverbouwers, aanleggers van Japanse tuinen, noem maar op. Misbruik de site, maar wel op een subtiele manier. Ik zal het trouwens met argusogen volgen...

De website wordt nog iedere dag gelezen door 7-1000 mensen, wat nog altijd een groot medium is. Wie enig schrijftalent heeft, wie interessante nieuwsitems kan produceren is altijd welkom.

Het plaatsen van een nieuwsitem op de site is eenvoudig mits een kleine uitleg, en kan zelfs ieder kind. Johan zal dit kunnen beamen.

Dus koivrienden, wil je een eigen column, kan je een goed en interessant verhaal schrijven, met een touch of publiciteit, geef me maar een seintje. Ik zal het bekijken, beoordelen en mijn oordeel geven.

Is het interessant, kan je schrijven en bevalt het me, dan heb je de vrije hand….

Tenslotte alle koi nog eens op een rijtje

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240