Wonderen zijn de wereld nog niet uit

Wonderen zijn de wereld nog niet uit

Annick nam ditmaal de touwtjes in handen, en dat kwam geheel uit een onverwachte hoek.

Vrouwen en koi, het gaat zelden samen, maar uitzonderingen bevestigen de regel. Als man en vrouw samen de koihobby beoefenen, dan is het toe te juichen en kunnen ze er samen veel plezier aan beleven. Meestal verloopt het anders….

Ik had nooit gedacht dat ik de doitsu karashigoi zo snel zou verkopen, want in principe is het een koi die ik zelf heel graag zie en min of meer op mijn verlanglijstje heb staan. Zo zoek ik al jaren naar een maruten ai goromo, maar heb nog nooit het ideaalbeeld gevonden.

In dit geval was Annick blijkbaar al jaren aan het zeuren over een doitsu, maar vermits de meeste doitsu niet te groot worden, viel dit uit de boot….totdat ik deze doitsu op de website liet verschijnen.

Het hek was vlug van de dam en verschillende mensen melden zich om dit mooi exemplaar dat slechts 3 jaar is in zijn bezit te krijgen. Nu heb ik er nog wel eentje in de wachtrij staan, maar die zet ik even nog niet op de website.

Ik ben heel benieuwd om deze terug te zien als ze binnen 2 jaar de 80 cm aantikt, en ik hoop dat Annick er nog veel plezier aan mag beleven. Ik vind dit een kanjer…

Na de doitsu karashigoi ging er ook nog een kunstwerk van Momotaro mee naar een nieuwe thuis. Dit was een showa met een verhaal, een verhaal dat een extra dimensie geeft aan een koi.

Het is een tosai van de veiling van april 2014, en om je te bewijzen dat ik geen verhaaltjes verzin, laat ik je zelfs de foto zien zoals ze op de veiling werd aangeboden als tosai van maar liefst 41 cm, en dan nog uit de Lion Queen bloedlijn, hetgeen de waarde enorm verhoogt.

De tosai werd aangekocht door Kentaro himself, maar door één of ander gebeuren is achteraf de verkoop teruggeschroeft in het kader van een andere aankoop of iets dergelijk, het fijne weet ik er niet van.

In ieder geval kwam deze te zitten tussen al de mannen die in de vijver van Momotaro rondzwemmen en waar ik beslag op legde in April van dit jaar. Ik was onmiddellijk onder de indruk van deze showa, en hield haar zelfs geruime tijd achter de hand, en plaatste ze pas onlangs op de website.

Ik zet ze hier in de bowl met een andere fantastische man uit dezelfde serie. Een koningskoppel zou je het kunnen noemen, want de man is een formidabele koi met maruzome sumi, iets wat niet zo vaak voorkomt.

Maruzome sumi is sumi dat de schubrand volgt, en kan bijzonder attractief zijn. Het geeft een meerwaarde aan een koi, en deze showa met een body van een vrouw is dan ook één van de beste showa uit deze serie.

Welke zou ik kiezen ? Tenslotte werd het de Lion Queen, en dat is zeker terecht, maar wat is het moeilijk om te kiezen uit 2 grootheden…

De nieuwe eigenaar had vooraf ook een studie gemaakt van de toekomstmogelijkheden van deze showa, en liet me het beeld zien dat hij ingetekend had, en wat je ook kan zien op de bijgevoegde foto. Laat zien je kunsten en tover het sumi op de koi…het is in ieder geval een uitdaging….

Naast deze showa gingen er ook nog 2 andere kunstwerken naar huis van Momotaro. Deze veilingtosai , nummer 12 van de veiling van april verliet ook mijn vijvers. Ze was sinds haar aankomst eind april tot nu al 5 cm gegroeid, en het verwachtingspatroon is veelbelovend. Ze is uit Black Dragon, mijn favoriete oyakoi.

Deze bloedmooie sanke uit de Momoko bloedlijn doet mijn hart ook sneller slaan. Het was nummerke 217 van de veiling van april, en Momoko haalt oude herinneringen op.

Momoko gaat terug naar de oorsprong van Momotaro, en haalde haar genen uit de Matsunosuke sanke van Yamamatsu, waar Momotaro zijn eerste sporen mee verdiende. Ik moet de bloedlijnen nog eens goed gaan bestuderen, want het begint indrukwekkend te worden…Momoko is echter niet meer, en de oyakoi van deze sanke is een dochter uit Momoko.

Er werden echter nog andere koi gebowld, en deze wil ik je ook niet onthouden:

Een leuke vis !

Een mannelijke nisai van 62 cm !. Misschien nu niet de mooiste, maar wacht een jaartje of 2 en dan weet je pas wat je gekocht hebt. Let vooral op het sumi dat opkomt op het hoofd.

Meesterwerkjes van Momotaro !. En eindelijk naar buiten in de natuur, onder de zon...

Een klein overzicht van de kleurensymfonie die deze tosai uitstralen. Wie jumbo tosai zoekt en de mogelijkheid heeft om deze koi een goede huisvesting te geven, zal niet ontgoocheld worden met dit soort tosai die stuk voor stuk richting 45 cm gaan. Waag je kans is nu helaas voorbij….

Meer afbeeldingen

Wonderen zijn de wereld nog niet uit: afbeelding 1
Wonderen zijn de wereld nog niet uit: afbeelding 2
Wonderen zijn de wereld nog niet uit: afbeelding 3
Wonderen zijn de wereld nog niet uit: afbeelding 4
Wonderen zijn de wereld nog niet uit: afbeelding 5
Wonderen zijn de wereld nog niet uit: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240