Ik ben terug thuis

Ik ben terug thuis

Zaterdagavond 8.30 uur was ik terug thuis. Het was een lange dag, maar uiteindelijk is alles goed verlopen.

Ik ben ontzettend gelukkig met de aankopen die ik heb kunnen realiseren. Het was de 4de keer dat ik in Japan was, maar slechts de eerste keer dat ik koi ga aankopen in Japan. Als je ooit de gelegenheid krijgt, .... zeker doen zou ik zeggen. Ik ben trouwens aan het overleggen met Olav van Koibito om in het voorjaar een trip te organiseren zonder verplichtingen. Dat zou dan een gecombineerd koi en sight seeing trip worden. Plannen zitten in mijn hoofd, en als er mensen zijn die graag eens gaan, geef me een seintje, dan zal ik zien of er genoeg interesse is. Voordeel....je wordt niet verplicht om koi aan te kopen.

Na mijn thuiskomst heb ik natuurlijk eerst mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen begroet, met vooral de nadruk op mijn kleinkinderen waar ik dol op ben. Nadien echter heb ik alles op een rijtje moeten zetten om toch niet de grip te verliezen op datgene wat ik heb aangekocht.

Ik besef ook dat ik toch wel een stapje hoger in kwaliteit ben gegaan, wat je uiteraard wel zult terugvinden in mijn nieuwe koi. Ik kan je garanderen dat het de moeite waard is om toch mee te denken in dit gebeuren. Het verschil in kwaliteit is duidelijk merkbaar. Ik heb ook bewust gekozen om kwaliteit te laten primeren. Ik begrijp nu ook beter het gezegde dat de beste koi niet verkocht worden in Japan. Dit gezegde is NIET WAAR. De beste koi worden wel verkocht, maar men wil hier de prijzen niet betalen voor de beste koi.

Zo zegt men ook dat de vrouwtjes niet verkocht worden in Japan. Weer fout...de beste vrouwtjes zijn ontzettend duur en daarom koopt men ze niet. Ik heb nu bewust gekozen om dit misverstand te doorbreken, maar helaas zul je dit terugvinden in de prijzen. Nu is het een kwestie of de mensen mee willen denken in Nederland en in België, of niet. Mijn aankopen bestaan op dit moment voor 95 % uit vrouwelijke koi van hoge tot zeer hoge kwaliteit. Mijn prijzen zijn in verhouding tot de aankopen zeer laag. Ik verdien op dit moment minder op deze aankopen, dan op deze van verleden jaar, hoe onlogisch het ook mogen klinken.

Mensen die mee willen denken om de kwaliteit van de koi optimaal te verhogen zijn bij interkoi zeker aan het goede adres. Maak een afspraak en kom binnenkort eens langs. Zo gauw alles hier op zijn pootjes staat zal ik jullie graag eens uitnodigen.

De bijgevoegde foto op dit nieuwsitem heb ik van een Engelse website geplukt, waar men foto's van de Momotaro veiling had geplaatst. Hier kun je goed zien hoe hectisch en moeilijk het voor een Europeaan is om mee te bieden. Op de veiling werden er 7 koi van meer dan 20 000 euro verkocht, en de topper ging zelfs voor ± 37 000 euro weg. (naar Thailand). Hier zie je mij toch mijn best doen om voor jullie de beste aankopen weg te kapen. Het was geweldig leuk om mee te maken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240