Ik heb het gevoeld...

Ik heb het gevoeld...

Het is gisteren voor de eerste keer dat ik weer het gevoel kreeg dat het zomer zou gaan worden.

Het is precies of het ieder jaar langer en langer duurt, die vermaledijde winters. In het begin pas je je even aan, na een maand begin je te zuchten, maar na 4 maanden ben je het kotskliederbeu.

Het is geen verlangen, maar smachten naar de zomer, en je wil dat die dekselse temperatuur van de vijvers maar naar boven zal gaan. De koi liggen verkrampt op de bodem en kijken je vragend aan...wanneer....wanneer....

Ik kan er helaas geen antwoord op geven, maar vandaag heb ik het gevoeld, er zit beweging in, de lente komt eraan. Het bloed begint weer stilaan te koken, het koivirus begint weer stilaan vorm te krijgen, de gemoederen beginnen weer verhit te geraken, en we hebben het gelukkig weer gehaald.

Hier en daar zijn er wat schermutselingen, en zullen er koi zijn die zich langzaam moeten herstellen, maar dat is hun jaarlijks ritueel, en ze zullen er snel genoeg bovenop zijn. Het is in ieder geval een natuurlijk proces, en natuurlijke processen zijn er om te laten gebeuren, en niet om te beïnvloeden.

Ik heb hier nog meer dan 50 koi zitten die moeten opgehaald worden. Niet van de kleinste, integendeel. De verantwoordelijkheid is drukkend en men moet van goede huize afstammen om ieder jaar weer de zorg voor deze dieren op je te nemen.

We moeten ons echter voorbereiden op de uittrede van deze dieren, en zorgen dat ze rustig hun weg naar hun nieuwe habitat kunnen aanvangen. Laat ons hopen dat het snel 15° wordt, zodat het water en de vissen zich rustig aan de nieuwe omstandigheden kunnen aanpassen. De nieuwe kandidaten zitten reeds ongeduldig te wachten om hun reis naar Europa te maken, en wij zullen er zijn om ze met alle zorgen op te vangen.

Waar ik wel benieuwd naar ben, is het feit of er mensen zijn die de promotie opvolgen van de sandan kohaku. Puur nieuwsgierigheid, geen info die ik wil verzamelen om te weten of ik deze zal verkopen of niet. Het detail van deze koi werd op dit ogenblik 363 maal bekeken, dus niet onverdienstelijk zou ik zeggen. Ik ben dan ook benieuwd wie dit onderdeel van de promotie opvolgt....laat het ons weten via de reacties...(alhoewel ik betwijfel of iemand zich zal melden...:)

Lopende promoties.

Kohaku promotie momenteel 2700 euro

Opensales evenement...niet te versmaden

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240