Ik MOET koi hebben

Ik MOET koi hebben

Vandaag vertrek ik naar Japan. Het is een hele opgave om telkens de zware reis te maken, maar het is onontbeerlijk.

Mijn bestand begint te veel uit te dunnen, en daarom rest mij de moeilijke taak om degelijke koi naar hier te laten komen.

Ik ga ditmaal echter niet lang. Wie graag mijn aankopen opvolgt, als die er al zijn, kan het natuurlijk altijd lezen.

De bedoeling van mijn reis is om een 30-40 tal jumbo tosai aan te kopen. Ik ga de koi die nog in de mudpond zitten niet meer storen, want dat is een dikke maand geleden al gebeurd, en nu heeft het geen enkel nut meer.

Het verwachtingspatroon is laag, maar dat is een goed teken. Gewoonlijk vallen de aankopen dan mee. We zullen zien zei de blinde….

Het was gisteren een rustige dag. De echte koigekte is nog niet losgebroken, maar toch hebben we een aantal mooie koi gebowld die iedereen blij maakte.

Ronny en Amber kwamen hun nieuwe aanwinsten ophalen. De temperatuur onder de kap was 13-14°, wat geen enkel probleem mocht zijn. Het mailtje dat ik nadien mocht ontvangen zei voldoende om me gerust te stellen.

Even deze korte mail om te laten weten dat de overzetting perfect verlopen is.De kohaku’s zijn stuk voor stuk topatleten in hun segment en de ginrin benigoi is gewoon een zaligheid om bezig te zien.

Met zijn 31 cm is het een mini tegenover mijn andere koi, maar met zijn uitstraling en levendigheid kan je er onmogelijk naast kijken.

Wat een actief visje…. Hij (zij) komt al vlot eten en ook de kohaku’s hebben bij hun eerste maaltijd voorzichtig enkele korrels voeder verorberd. Ik weet nu al zeker dat ik geen spijt ga krijgen van deze aankopen. Iedereen blij. Succes morgen in Japan.

Het geeft me altijd een goed gevoel als ik te weten kom dat alles goed verlopen is. Ik heb er tenslotte maanden zorg voor gedragen.

Iedereen is begeestigd door de bijzonder hoge kwaliteit jumbo tosai van Taniguchi. Een prachtselectie met hoog toekomstpotentieel. Niet goedkoop, maar wel een bijna zekerheid. En iedereen valt meteen voor kohaku als je deze bowl kan bekijken. Echte kenners zien de kwaliteit, en wij zullen er zeker mee gaan werken.

Een niet te onderschatten sanke noem ik dit geweld van Sakai FF. Dochter van New Love Symbol, uit de rechtstreekse lijn van Rose als ik me niet vergis, een sanke die misschien niet onmiddellijk beantwoord aan de moderne eisen qua patroon, maar als je ze in de bowl ziet verdwijnen alle vooroordelen en ga je voor de bijl voor deze sansai.

En om van het grote geweld ook te laten zien dat we respect kunnen opbrengen voor de kleintjes, werd er even een selectie gemaakt van de ginrin chagoi want onze Peter moest nog zijn keuze gaan maken van zijn nieuwe aanwinst. De keuze was binnen de minuut gemaakt, en dat was ook niet zo moeilijk….

P/S: een klapke = een praatje...

Meer afbeeldingen

Ik MOET koi hebben: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240