Het effect van een beetje zon

Het effect van een beetje zon

Ondanks het feit dat de winter niet echt koud is geweest, is de drang naar de zon enorm dit jaar.

5 Maanden is bijna een half jaar, en om de één of andere reden is het verlangen naar aangenaam weer sterker dan andere jaren.

Komt dit door de afbrokkelende maatschappij ? Komt dit door de veranderende wereld die mensen probeert terug te dringen naar 19de eeuwse toestanden ?

Ik heb geleefd kort na de 2de wereldoorlog en ik heb een verrijkende verandering van de maatschappij kunnen voelen, een gevoel dat moeilijk onder woorden te brengen is, maar een gevoel van vrijheid dat op dit ogenblik ingeblikt wordt door groter wordende bedrijven, globalisering en een destructieve maatschappij.

Maar laat me niet te filosofisch worden, en me focussen op de dingen die op dit ogenblik nog steeds vreugde brengen, namelijk onze koi.

Er werden gisteren verscheidene koi opgehaald, en het was de dag van de bling bling of de ginrin die hun weg naar huis vonden.

Het was ook het moment om wat koi na te kijken. Binnenkort gaan we een speciale dag houden om de ueno tosai even te bespreken, want het wordt tijd dat het verstand het gaat halen.

Ik moet nog even met Ben kortsluiten welk de gewenste dag zal zijn om deze bijoukes eens te bowlen en te bekijken. Ze beginnen te groeien, en wij zien iedere dag de veranderingen in deze Showa van een hoogst opmerkelijke kweker.

De donkere Showa kwam toevallig in de bowl terecht en is verkocht naar Duitsland. Dit zal volgens ons een gave showa worden hoor.

Een andere Showa die na een lang verblijf haar weg naar huis vond, was deze showa van Momotaro, één van de langst zwemmende Showa in Arendonk.

Niemand hield van haar, niemand wou haar ! Nu heeft ze eindelijk haar bestemming gevonden, en men heeft me uitgenodigd om eens te komen kijken. Datmoet ik onthouden, dat mag ik zeker niet vergeten, alleen tijd is momenteel kostbaar, want ik heb niet veel vrije tijd meer…

Tenslotte kwam men nog de tweede bling bling ophalen. Het werd op prijs gesteld dat Ben even de selectie zou meedoen, en zo gezegd zo gedaan. Dit was het eindresultaat.

Ik ben benieuwd hoe het vandaag gaat zijn. De zon doet haar intrede, ik ben benieuwd of dit ook zijn weerslag zal hebben op de bezoekers…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240