De vooruitzichten zijn goed

De vooruitzichten zijn goed

Er is ons hier een zonnig weekend beloofd, een dag om eindelijk nog eens te genieten van de koi.

Als het goed is beginnen we vandaag aan het bouwen van een overkapping, niet voor de koi ditmaal, maar voor de mensen die op bezoek komen.

Het vorig jaar was gebleken dat er te weinig zonnige dagen waren om buiten te zitten, en dikwijls moesten de mensen gaan schuilen. Regen en wind zijn slechte omstandigheden…

Dat probeer ik nu op te vangen door een eenvoudige “veranda” te plaatsen. Veranda is een mooi woord, want het wordt gewoon een functionele zitplaats. Niet te veel poeha, maar ik hoop toch een gezellig hoekje te maken.

Het gedeelte dat nu gebruikt wordt om wat te babbelen zal verhard worden, en een eenvoudige overkapping zal je voortaan beschermen tegen de regen en de wind.

Geen dramatische ingreep, maar het is iets waar ik al lang behoefte aan heb. Het zou dus kunnen dat er dit weekend een kleine bouwwerf te zien is, maar normaal zou het maar enkele dagen duren, en het zal zeker niet storend zijn.

Wat betreft de proeven met de enzymen. Blijkbaar zijn we nog niet aan de gewenste temperaturen om de testen uit te voeren. Ondanks het feit dat de temperaturen hier in de vijvers 12-13° is, blijkt het op vele plaatsen nog onder de 10° te zijn.

Ik stel dan ook voor om even te wachten met de proefnemingen totdat de gemiddelde temperatuur overal een eindje boven de 10° is.

Wat betreft het voer. Er staan nog altijd een X aantal dozen met voer die moeten opgehaald worden. Mijn vraag is dan ook om dit toch zo snel mogelijk te doen.

Ter informatie:

ik ben nu zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur, maar zondag ben ik gesloten.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137