Ik noem haar White Tancho

Ik noem haar White Tancho

Het geeft een geweldige voldoening als een koi doet wat je van haar verlangd. Eén van deze koi is gisteren boven water gekomen en heeft meer gedaan dan wat we verlangd hadden.

Deze kohaku 1712005 kocht ik nog als laatste vorig jaar in december. Ik wist op dat moment dat ik open stond voor kritiek wegens de dubieuze vorm van het beni op het hoofd.

Zal het dichtgroeien, zal het openblijven, that’s the question….het zal me worst wezen…kijk eerder naar de kwaliteit van het beni en van de gezonde natuurlijke bouw van de kohaku Takigawa waardig.

Eén probleem. ….schijnbaar had ik een prijs afgesproken met een verdienstelijke klant in het begin van het jaar als de koi 65 cm zou worden. Ik herinnerde me wel dat ik de koi zou verkopen als ik kon aantonen dat ze einde seizoen 65 cm was, maar het financiële aspect ben ik gewoon vergeten.

Ik ga er dan ook van uit dat de klant gelijk heeft en moet me bij de beslissing neerleggen, maar ik zal de volgende keer meer voorzichtig moeten zijn. Nu moet ik mij aan de afspraak houden, en blijkbaar waren er getuigen.

De koi is in ieder geval op dit moment veel meer waard dan wat ik haar verkocht heb, maar het is de k lant gegund. Ik weet niet of ik zijn naam mag vermelden, dus zal ik het niet doen, maar een dikke proficiat, een beeld van een kohaku die ik White Tancho heb gedoopt.

Ondertussen krijg ik een massa updates aan van klanten, wat me het leven iets makkelijker maakt in verband met de nieuwsitems die ik iedere dag moet maken. Maak je niet ongerust, alle updates zitten in de wachtrij.

Deze update is van John, en ik ben blij en trots om deze updates te laten zien. Ik zal ze je één voor één presenteren zodat je een goed overzicht hebt.

Ginrin Oshiba Shigure 1411003.

De commentaar van John is als volgt: Okawa Ginrin Ochiba Shigure 1411003, gosai, 5jaar, nu 62cm (vorig jaar 59cm), dus weer 3 cm gegroeid. Deze koi pakt 3 jaar op rij 3 cm lengte. Blijft een blikvanger. Als ik bezoekers heb (ervaren of niet), dan wijzen ze meteen naar deze koi…..Het ginrin spettert er van af en de symmetrie van de bruine vlekken vind ik erg mooi.

De ginrin oshiba bij aankoop

De ginrin Tancho Kohaku TA-V14-04280

De commentaar van John is als volgt: Momotaro Ginrin Tancho TA-V14-04280, 5 jaar oud, nu 70 cm, (vorig jaar 67cm), dus 3 cm gegroeid. Ik schrok even toen ik hem in de bak had en moest even in mijn ogen wrijven…een mannelijke Tancho van 70cm en pas 5 jaar oud? Zou deze de 80cm kunnen halen? Ik ben erg benieuwd. En ook hier geen enkele shimi…….Weet je nog dat je deze van Kentaro kocht als tosai? (Hoe zou ik het kunnen vergeten !

De ginrin tancho kohaku bij aankoop

Showa van Isa 1403011

De commentaar van John is als volgt: Isa showa (male) nr 1403011, gosai, 5jaar, nu 68 cm (vorig jaar 66 cm), dus 2 cm gegroeid. Dit blijft een blikvanger waarvan ik hoop dat hij qua huid en patroon zo blijft. Hopelijk tikt hij volgend jaar de 70cm aan – iets waar jij jaren geleden al op hoopte. Ik ben nog steeds erg benieuwd wat de broertjes uit deze serie hebben gedaan qua lengte. Misschien dat mensen kunnen reageren.

De showa van Isa bij aankoop

Taniguchi kohaku 1304025

De commentaar van John is als volgt: Taniguchi kohaku 1304025, 6 jaar, nu 68 cm (vorig jaar 66 cm), dus 2cm gegroeid. Nog steeds de mooiste kohaku van de vijver…en er zwemmen er 4 + 2 tancho’s. Enne, nog steeds geen enkele shimi. Ik volgt al je Taniguchi aankopen op de voet en kan beamen dat ze supergoed ontwikkelen. Ga je er in november langs? Ook van deze serie ben ik erg benieuwd naar de ontwikkeling van de broertje en zusjes uit deze (als ik het goed herinner) grote serie.

De kohaku bij aankoop

Sanke Momotaro 1511019

De commentaar van John is als volgt: Sanke Momotaro (male) – nr. 1511019 (a.k.a. Popov). 4 jaar en 64 cm. Dit is de laatste aanwinst. Vorig jaar mislukte het filmpje (te wazig). Het shiroj is iets minder op de rug, maar ik blijf het een prachtige Sanke vinden. Ik hoop dat het zwart op de linker flank nog doorkomt, wat het patroon meer in balans gaat brengen.

De Momotaro sanke bij aankoop

Tenslotte nog even een filmjpe van de vijver van John.

Zo dat is een flinke boterham. Stof genoeg om te lezen, maar het geeft een goed gevoel om te zien dat je koi het goed gedaan hebben en ja…ik herinner me iedere aankoop nog als de dag van gisteren.

NIEUWE SPECIALE DAGELIJKSE AANBIEDING

Vanaf vandaag ga ik iedere dag een nieuwe aanwinst op de buis toveren. Ik besef maar al te goed dat bepaalde koi prijzig zijn en niet geschikt voor ieders beurs.

De prijzen van de koi worden helaas niet door mij gemaakt maar zijn afhankelijk van de vraag en aanbod in Japan, en daar moet ik verder op borduren.

Toch wil ik een klein handje helpen om die mensen die twijfelen over de brug te helpen. Daarom zal ik iedere dag een koi in the picture zetten aan de voorwaarden hieronder omschreven.

Sanke Momotaro SA-V1810164

Lees even goed het certificaat, want de sanke is pas geboren in augustus verleden jaar, dus slechts 14 maanden en 54 cm. Ik ga niet in superlatieven vervallen, maar geloof me dit wordt een beer van een sanke.

Als je de kwaliteit niet ziet…dan moet je niet kopen, maar ze heeft alles in huis om een prachtsanke te worden.

Mijn aanbod:

Voorstel 1

Bij aankoop betaal je 2000 euro.

Bij afhaling voor 15 april 2019 betaal je nog eens 2000 euro.

Voorstel 2

Bij aankoop betaal je 1500 euro.

Voor 1 april betaal je 1500 euro.

De koi blijft azukari tot 1 oktober 2019: je betaald 1250 voor 1 oktober 2019

Door deze aanbieding maak ik het misschien wat makkelijker om enkele mensen over de brug te tillen. De sanke mag gratis in een verwarmde grote vijver van 40 kuub (18°) blijven zwemmen tot volgend jaar of tot eind volgend jaar.

Meer afbeeldingen

Ik noem haar White Tancho: afbeelding 1
Ik noem haar White Tancho: afbeelding 2
Ik noem haar White Tancho: afbeelding 3
Ik noem haar White Tancho: afbeelding 4
Ik noem haar White Tancho: afbeelding 5
Ik noem haar White Tancho: afbeelding 6
Ik noem haar White Tancho: afbeelding 7
Ik noem haar White Tancho: afbeelding 8
Ik noem haar White Tancho: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240