The mysterie man

The mysterie man

Van de week kreeg ik een update aan van iemand die liever onbekend wil blijven. Deze wensen moet je respecteren.

Wel mooi is het om te zien hoe zijn koi fourageren en korreltje per korreltje genoegzaam uit het water opslurpen….puur genieten.

Je bemerkt de rust en de geborgenheid van de koi dat een bijzonder ontspannen sfeer weergeeft, waarvan de koi duidelijk gebruik maken.

Laat ik ook vandaag weer alle koi op een rijtjes zetten, zodat we van zijn koi kunnen genieten.

Een sanke van Sakai 1611005 kwam als magere Hein binnen, was 58 cm en werd aangekocht op de opensales. Niet dadelijk een eyecatcher maar bepaalde mensen zien iets verder dan hun neus lang is.

Ondertussen heeft ze een stevige metamorfose ondergaan. en het is een brok dynamiet, geloof me.Ze is nu 71 cm maar het mooiste is dat er nog dankbaar werk aan kan verricht worden.

Deze zal zeker voor verrassingen kunnen zorgen in de toekomst. Het is een sanke die hij van plan is naar de 85 cm te begeleiden, en ik ben zeker dat het hem lukt.

Het is april 2017 en ik vroeg Taniguchi om een paar tosai te tonen van behoorlijke kwaliteit. Hij liet me enkele kohaku zien, en ik selecteerde deze sandan kohaku, ze was 43 cm bij aankoop.

Bij aankomst was ze beschadigd, en ik was er absoluut niet blij mee. Er was een zichtbare wond aan de zijkant van de koi, die weliswaar helemaal genezen was, maar dat zie je niet graag bij kostelijke aankopen.

Ik weet dat Taniguchi het ook niet opzettelijk doet, het zijn van die dingen die kunnen gebeuren. De kwaliteit spat er echter vanaf, en je vergeeft ze nu het nog licht zichtbare litteken. Ondertussen is ze 67 cm . en dat is al een flinke maat voor een jonge sansai. Hier is ook nog interessant werk aan de winkel.

In mei 2013 kocht ik voor de verandering eens een tosai van Dainichi. Niemand durfde zich hieraan te wagen wegens het niet zichtbare….maar dat is juist het interessante aan een koi. Liever dit dan een afgewerkt product dat bijna nooit meer veranderd.

Ze wordt misschien niet zo groot, maar ik denk dat iedereen deze showa nu wel in zijn bezit zou willen hebben.. Met haar 66 cm is ze een beetje aan het einde van haar latijn denk ik, ze is ondertussen in haar 7de levensjaar, maar ze heeft al genoeg uitstraling.

Eén van zijn proefprojecten is deze showa 64 genaamd. Hier heb ik geen filmpje van bij aankoop, want die heeft hij zelf aangekocht ergens anders. Hij wou van een goedkope koi, 64 euro, een koi met ballen maken. Ik denk dat het gelukt is voor zover mogelijk, en met haar 70 cm ondertussen een flinke joekel geworden.

Als laatste heb je nog een ogon uit de verkwikkelijke reeks van Momotaro van dit jaar. Ze staan bekend om hun uitbundigheid en dat springt er ook dadelijk uit. Ze is ondertussen 57 cm.

Ik heb al veel updates gezien van deze monstertjes en ik krijg telkens dezelfde uitleg over hun vraatzucht en hun dartelheid. Het zijn geweldige koi om in je vijver te zien rondzwemmen. Ik heb er nog een 3-tal van, ze zijn iets kleiner nog, net boven de 50 cm, maar het is normaal dat ze hier iets minder groeien.

Vandaag is het een verlofdag hier in België met morgen een overbruggingsdag. Een lang weekend staat voor de deur, het is Allerzielen. Ik geloof dat er in Nederland hier geen verlofdag voor gepland is.

Ik ga een fantastische showa aanbieden en op een bepaalde manier aanbieden. Het is momenteel één van de mooiste showa die ik heb rondzwemmen in mijn ogen.

Mijn aanbod: Deze heerlijkheid mijn lievelingsshowa Showa SH-V18-10233

Voorstel 1:

Bij aankoop betaal je 2450 euro.

Bij afhaling voor 15 april 2019 betaal je nog eens 2000 euro.

Voorstel 2

Bij aankoop betaal je 1750 euro.

Voor 1 april betaal je 1750 euro.

De koi blijft azukari tot 1 oktober 2019: je betaald 1700 voor 1 oktober 2019.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137