Ik wil meer zwart in de vijver

Ik wil meer zwart in de vijver

Het was al enkele jaren geleden dat ik op bezoek was geweest bij Theo, en dan zie je eens oude bekenden terug.

Eén van deze oude bekenden was de fantastische mannelijke maruten kohaku van wie anders dan Momotaro. Ze ging naar Theo in April 2010, en toen was ze een nisai van 57 cm. Als ik in mijn archief duik, dan vind ik ze nog terug.

Hier zie je ze samen in de bowl met een andere mannelijke sanke van Momotaro die ik toen verkocht naar Duitsland. Het waren toen al 2 plaatjes, en zeg nu zelf, wat is er mis met een mooie man ?

We gaan hier niet uitwijden in een discussie over mannen en vrouwen. Het zijn gewoon 2 mogelijke opties. De ene is voor de vrouwen en de andere is voor de mannen. Persoonlijk ben ik ook voor de vrouwen, en kunnen de mannen er qua bouw er niet aan typen, maar qua uitstraling laten ze zeker niets te wensen over, integendeel.... En niet vergeten dat de mannen volop aan het emanciperen zijn...

Een 2de kohaku die mijn hart sneller deed slaan, was deze kohaku van Taniguchi. Hij kwam uit een vrij dure serie van Taniguchi waar ik serieus mee onder vuur heb gelegen in diverse forum. Laat het ons daar echter niet over hebben. Wel kan ik bevestigen dat daar prachtige koi uit zijn voortgekomen, die stuk voor stuk plaatjes van koi zijn geworden, waaronder deze kohaku.

Zelden zie je hi van deze kwaliteit en zo dik geschilderd op de koi. Deze kohaku heeft zich van zijn beste kant laten zien, en ze zouden het in Japan niet beter gedaan hebben. Hier is nog een filmpje van bij aankoop, toen 28 cm.

Wel zou ik er de potentiële kopers/liefhebbers op willen wijzen dat het hi bij jonge koi dus absoluut niet vuurrood moet zijn. De kwaliteit van het hi bepaal je aan de dikte van het hi, de egale intensiteit en de teri of de intrensieke glans van de koi. Zacht beni heeft zeker en vast mijn voorkeur op jonge leeftijd. Is het een man, dan zal het beni snel versterken naar rood zoals bij deze kohaku, bij een vrouw zal het wat meer tijd vergen.

Het verhaal ging echter over het feit dat Theo meer zwart in zijn vijver wou, en dat is uiteindelijk gelukt met deze mannelijke sanke die ik aankocht op de veiling van Momotaro in april. Nu wil ik binnen enkele jaren deze man nog wel eens terugzien, want met zijn 58 cm op dit moment als nisai, durf ik toch beweren dat 75 cm haalbaar is.

Dan praat ik niet over zomaar 75 cm, maar 75 mooie centimeters. Grote koi kopen is geen kunst, maar mooie grote koi met toekomst kopen is nog een ander verhaal. Ik denk dat jullie het met mij eens kunnen zijn dat ik toch weer enkele prachtige evoluties en aankopen laat zien of niet ?

Unieke bezoekers 10-06-2014: 736

Meer afbeeldingen

Ik wil meer zwart in de vijver: afbeelding 1
Ik wil meer zwart in de vijver: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240