" /> " />
Koi geschikt voor de show

Koi geschikt voor de show

Zoals je vermoedelijk kan zien heb ik gisteren een aantal koi bijgeplaatst onder koiaanbod, met name "nieuwe koi aanwinsten".

Het zijn dus geen nieuwe koi, maar vernieuwde koi, en behoort tot de jaarlijkse update van mijn bestand, zodat alles actueel blijft. Tegelijkertijd heb ik wat koi bekeken die eventueel in de show mee zouden kunnen doen.

Ik heb geen speciale koi die ik bewaar om mee te dingen naar de prijzen, ik maak altijd een keuze uit de voorraad die ik heb. Zo doe ik altijd mee met andere koi, en dat vind ik zeker zo plezierig.

Ik zet ze hier even op een rijtje, en misschien kan jij wel zeggen welke koi geschikt zijn voor de show, en welke niet. Ik geef zelf ook een klein oordeel. Bovendien heb ik de prijzen voor sommige koi erbij gezet die ze normaal kosten, maar waar je een gokje kan wagen door een koi aan verminderde prijs aan te kopen en mee te doen aan de show. Wint ie, dan heb je in principe pech, maar ben je wel gelukkig. Wint ie niet, dan heb je een goede koi voor weinig geld. Je bent dus altijd winnaar.

1304056:

Een showa van Isa die bij mij rondzwemt vanaf verleden jaar april. Hij is 49 cm, en heeft dus de perfecte maat om mee te dingen. Volgens mij een goede kanshebber. Ze is normaal 50 cm, maar ik heb een cm van haar staart geknipt zodat ze nu de juiste maat heeft.

Normaalprijs: 1250 euro

Showprijs: 950 euro

Als hij wint: + 300 euro

Als hij 2de is of eender welke prijs: + 150 euro.

Oh ja, van dat knippen, dat is een flauw mopje hè

SA-OS13-0242

Een sanke van Momotaro die ik in februari vorig jaar heb gekocht op de veiling van Momotaro. Een sanke waar ik altijd een zwak voor heb. De maat is goed, de kwaliteit is ook voldoende, maar ik geloof niet dat deze een kans maakt op een show. Vraag me niet waarom, maar ze behoort niet tot de voorgeprogrammeerde kenmerken die een sanke moet uitstralen. Voor mij doet ze dit echter wel.

Normaalprijs: 2750 euro

Showprijs: 2250 euro

Als hij wint: + 500 euro

Als hij 2de is of eender welke prijs: + 250 euro.

1204007

Een sanke van Kanno. Gekocht als vrouw wat ik ten zeerste betwijfel, maar wel een mooi uitgebalanceerde sanke, die het misschien wel zou kunnen maken op de show. Mooi 4 stapspatroon, goed geplaatst sumi en een aantrekkelijke uitstraling. De maat is niet slecht.

Normaalprijs:1250 euro

Showprijs: 950 euro

Als hij wint: + 300 euro

Als hij 2de is of eender welke prijs: + 150 euro.

1110006

Een showa van Matsu. In mijn ogen een bijzonder mooie showa, maar blijkbaar vind ik dit alleen maar. Ze zwemt ondertussen al 3 jaar bij mij rond, en niemand wil ze ? Eeuwige zonde, wat ze alleen te wijten heeft aan haar hoofd dat niet voldoet aan de standaardnormen...laat me niet lachen....Vermoedelijk maakt ze geen kans in de show, want met haar 63 cm zou ze moeten uitkomen tegenover kleppers die 69 cm zijn, dus maakt ze in principe geen kans. Ik neem ze dan ook niet mee naar de show, maar wil ze wel laten zien voor eventuele slimmerikken.

Normaalprijs:2750 euro

Promotieprijs: 2250 euro

1110004

Een sanke van Momotaro. In mijn ogen een zeer sympathieke sanke, maar niet geschikt voor de show. Ze heeft ook een moeilijke maat, zodat ze niet tegen de concurrentie op zal kunnen. Ik wil ze toch wel even laten zien.

Normaalprijs: 1750 euro

Promotieprijs: 1500 euro

1110007

Een sanke van Momotaro, die toch nog iets in de mars heeft. Het is dit jaar dat het sumi zich pas ontwikkelt, en dat vind ik altijd spannend. Bouw is goed, patroon is goed, en de sanke heeft toch iets. De reden van de zware promotie is het feit dat ze 2 cm van haar rugvin heeft verloren. Dit is bijna niet te zien, maar het is zo.

Normaalprijs:1750 euro

Promotieprijs: 950 euro

SH-V13-0209

Een showa van Momotaro die ik gekocht heb op de veiling van februari 2013. De maat is goed, maar de koi is niet goed genoeg voor de show. Het is wel een showa waar je van kan leren, en daarom heb ik haar indertijd ook gekocht. Tot op dit moment zie ik wel positieve ontwikkeling, maar niet zoals ik het graag zou willen. Het is wel een showa uit een Dainichi moeder, dus tijd brengt raad.

1403098

Een karashigoi van Takigawa van dit jaar. Ik had zeker gedacht dat ik veel succes zou hebben met de 3 enorm grote karashigoi van Takigawa. In mijn gedachtengang zou ik ze snel verkocht hebben, maar nietes dus, ik verkocht er geen enkele. Vind ik dit erg ? In principe niet, want nu kan ik er zelf iedere dag van genieten, en zoals je kan zien hebben ze een sterk en gezond karakter. Deze is bovendien loupezuiver en met haar 73 cm een groeikanon voor de toekomst. Zo zie je maar dat je je wel eens serieus kan vergissen in je aankopen.

1403068

Showa van Sekiguchi. Moeilijke maat maar bijzonder mooie uitstraling, die neem ik gewoon mee ondanks de concurrentie van de showa hierna vermeld

1403077

Showa van Sekiguchi. Mooi afgeborsteld showaatje van 19 cm, je weet maar nooit.

Normaalprijs: 375 euro

Showprijs: 275 euro

Als hij wint: + 100 euro

Als hij 2de is of eender welke prijs: + 50 euro.

1403059

Showa van Sekiguchi, ik heb er een goed gevoel bij.

Normaalprijs: 475 euro

Showprijs: 375 euro

Als hij wint: + 100 euro

Als hij 2de is of eender welke prijs: + 50 euro.

Wie dus van gokken houdt of graag spelletjes speelt, kan hiermee aan de slag, het leven is al zo saai als je er geen spanning in brengt. De kans om te winnen is altijd kleiner dan de kans om te verliezen. De koi hebben dus alle kansen, maar geen zekerheden. Een eventuele koper is altijd een winnaar, want het zijn stuk voor stuk goede koi.

Zoals ik verwachtte hebben de meesten de draad weer opgepakt en hebben ze de tijd genomen om mijn nieuwsitems opnieuw te doorbladeren. Er waren dan ook 851 unieke bezoekers gisteren op de website

Meer afbeeldingen

Koi geschikt voor de show: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht