Ik wil nog een man !

Ik wil nog een man !

Gewoonlijk wil iedereen een vrouwelijke koi, maar af en toe zijn er ook mensen die een mannelijke koi willen hebben. Nu heb ik overwegend vrouwen in het hogere segment, maar ook enkele mannen. Zelfs mannen die de moeite waard zijn vind ik.

Dan maar even op film gezet, want er moesten toch nog enkele aanpassingen gebeuren in de vijversituatie. Er zaten nog teveel koi binnen, en die moesten dringend naar buiten. Ik kan het nog altijd moeilijk verkroppen als koi te lang binnen zitten.

Een gehele reorganisatie is dan het antwoord, en dat heb ik gisteren eventjes gedaan, zodat bijna alles weer buiten zwemt, buiten de koi de verkocht zijn en in september moeten opgehaald worden. Maar ik zet alles op een rijtje, want ik had mijn camera in de aanslag.

Laat ons beginnen met de mannen. Zelf ben ik overtuigd dat deze mannelijke sanke tot één van de beste sanke behoort die je op dit ogenblik kunt vinden. Zowel qua body, zuiver en sterk beni, waarbij het sumi op strategische plaatsen zichtbaar is, zal deze sanke uitgroeien tot een aimabele sanke. Geloof maar wat ik zeg. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in, maar ik ben wel van oordeel dat hij bij een goede vijveraar terecht moet komen, want hier is dat altijd discutabel.

De mannelijke kohaku is misschien wat minder van kwaliteit, maar is prijstechnisch dan ook een stuk minder. De man is 60 cm, de vrouwelijke kohaku 63 cm, dus behoren ze tot de jumbo klasse waarbij 80 cm altijd tot de mogelijkheden behoort. De kohaku van Matsue is een droomkoi; de kohaku een mooie vijverkoi. Tot dat wat betreft de mannelijke koi.

Er moest een vijver leeggemaakt worden om de nieuwe bewoners een plaats te geven. Ik heb dan ook de moeite genomen om de overblijvende koi van dit jaar even samen in de bowl te zetten, zodat ik ze kon filmen en hun naar hun nieuwe verblijfplaats te leiden.

Eerst en vooral de laatste kujaku ! Geen echt succes wat betreft de verkoop. Ik had gedacht een meer geïnteresseerd publiek te trekken door deze kujaku aan te kopen, maar het is geen echt succes geworden, alhoewel ik ze best kan pruimen. 14 stuks in totaal blijven er over, we zullen wel zien wat ze in de toekomst zullen doen. Op dit moment zijn ze tussen de 37 en 40 cm.

Van de kleine showa zijn er nog een 18-tal over, dat bleek wel een succes, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. Er zitten nog enkele interessante tosai tussen. Gemiddeld zijn ze 26-30 cm. Eentje ervan had zich verstopt, en zeker niet de slechtste. Ze is vrij fors gebouwd en heeft alle eigenschappen om vrouwelijk te zijn. Het opvallende venster is niet weg te denken, maar voor de rest ziet ze er best goed uit. Een filmpje geeft meer uitleg, en misschien kan ik iemand warmmaken om deze aan te kopen.

De laatste koi die moesten verhuizen waren de mango van Sakai FF die ik aankocht via Narita. Het waren er bijzonder veel en deze 6 zijn de laatste overlevenden. Geen koi om geschiedenis te schrijven, maar wel aangename koi om in je vijver te zien rondzwemmen. Het karakter is fenomenaal lief, dat is hun sterkte. Voor de rest gewone vijvervissen. Deze zijn om en bij de 35-40 cm. 

Voor al deze gepresenteerde koi, de kujaku, de showa en de mango gelden speciale verkoopprijzen. Liever dan ze te laten overwinteren zou het fijn zijn om ze nog aan de man te kunnen brengen. Soepel prijsbeleid is dan noodzakelijk.

Tenslotte heb ik een aantal koi van binnen overgebracht naar hun nieuwe verblijfplaats, en dat is vijver 2 geworden. 15 serieuze koi van hoge kwaliteit met een hoogwaardig toekomst potentieel kan je nu aanschouwen. Enkele zijn samengebracht, een aantal naar een andere vaste verblijfplaats afhankelijk van hun kwaliteit. Ik zet ze hieronder op een rijtje. 

Een oudgediende showa die geen koper vind en een bijzonder interessante kohaku van Matsue openen het filmfestival. Wie graag een aangename showa voor een mooie prijs wil in zijn vijver mag me natuurlijk contacteren, het is het moment. De kohaku heeft een bijzonder aangenaam inazuma-achtig patroon, goede body en jumbo eigenschappen waar je verbaasd van zult zijn in de toekomst. Dit zijn krachtpatsers met inhoud.

Wil je een tancho ? Ja ik heb er nog enkele. De ene al wat beter dan de andere, en zelf kan ik ze heel goed pruimen. De tweevoudige winnaar zit er ook tussen. Deze verdiende haar eerste plaats op zowel de euregio koishow als op de Belgische koi show. Ik zou ze zeker in arcen kunnen inzetten, maar dat ga ik niet doen uit respect voor de koi, en ook omdat ik graag altijd andere koi inzet. 

En wat denk je van deze bowl kohaku ? Alle 5 van hoogstaande kwaliteit. Ga ze maar zoeken ! En vergeet vooral niet de problematiek die zich zal aandienen de volgende maanden of jaren in verband met zowel de aankoop als het transport van de koi. De prijzen zullen er niet om lachen en de pan uitspringen. Deze kohaku zijn de moeite om niet te grabbel te gooien.

Een shiro utsuri van Omosako en een kohaku van Taniguchi vinden ook hun weg naar buiten. Ik kan niet over alle koi met superlatieven praten, maar dat wil niet zeggen dat deze niet goed of mooi genoeg zijn. de shiro verbeteren iedere maand, het sumi wordt sterker en sterker. 

Dat laat zich ook vertalen in het volgende filmpje van deze 2 shiro utsuri van Omosako. Alle 3 zijn ze  in mijn ogen de moeite waard om er tijd in te steken. Een shiro utsuri is misschien de moeilijkste te verkopen koi, maar in iedere vijver zou zich zowel een shiro utsuri als een eenkleurige koi zoals een yamabuki of karashi moeten bevinden tussen een aantal gosanke. Tenminste dat is mijn bescheiden mening, maar wat ken ik er van ?

Last but not least laat ik je nog een glimp zien van de onvolprezen golden corn en ginrin orenji karashi. Blijkbaar ben ik de enige die deze variëteiten kan appreciëren, maar ik zal volharden in de boosheid. Ik kan er ten volle van genieten, en de rest is even geduld hebben totdat de hetze toeslaat ! 

Zo, dat was even een flinke brok nieuws met genoeg filmpjes om naar te kijken. Ik hoop dat jullie er plezier in hebben, maar gelukkig kan ik dat altijd lezen via de reacties die massaal gebeuren. Ik zie jullie in Arcen, want vandaag is het even werkendag. Ik ben van plan om de koi in te pakken rond 13.00 uur en daarna te vertrekken naar Arcen. Het is ook vandaag dus even traffakken en niet bij de pakken stilzitten. Gelukkig komt Johnny mij helpen !

Vergeet niet dat alle koi op de koishow aangeboden worden tegen speciale prijzen. Wie deze prijzen nu al wil kennen mag me contacteren, dan stuur ik alle info door met de daarbij horende prijzen. 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Johan

555


Ron

555


Manu

555


Matthijs

555


interkoi

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml