De perfectie nabij

De perfectie nabij

Ze kunnen bloedmooi zijn. En deze golden corn is zo goed als een voorbeeld van de perfectie. Ze zijn te vinden in alle uitvoeringen, van subliem geel naar een donkerbruine tint en worden vooral in de Aziatische landen bijzonder geapprecieerd.

De golden corn staat in de voetsporen van de erkenning naar een nieuwe soort in de koiwereld. Waar horen ze onder ? Zijn het kawarimono of behoren ze onder de ginrin variatie, het is soms moeilijk te zeggen.

Wat bijzonder hoog op prijs gesteld wordt is dat ze de uitstraling hebben met gepigmenteerde schubjes, letterlijk egaal verdeeld over het ganse lijf. Ze geven een speciale uitstraling, alhoewel de andere variaties ook hun klasse tonen.

Het schijnt dat ze veranderlijk zijn, en dat klopt. De genenpoel van deze soort is een combinatie van verschillende koisoorten dat ik hier nog eens eventjes op een rijtje zet. 

Fase 1
Female Chagoi x Ginrin Asagi male ---> ziet eruit als een Ginrin Soragoi Female

Fase 2
Ginrin Soragoi Female x  Asagi male ---> ziet eruit als Ginrin Asagi Female

Fase 3
Ginrin Asagi Female x  Karashi Male(Karashi Benigoi) ---> golden corn

Zoals je kan zien zijn het de oudere soorten die de basis vormen voor het ontstaan van de golden corn. Dat vind je ook terug in het karakter van deze soort. Ze zijn ontzettend rustig in de vijver, maar als je ze bowlt laten ze zich kennen als duiveltjes die tegen spartelen, en laten zich niet graag vangen.

Dikwijls gebeurd het ook dat ze een bloeduitstorting krijgen uit de kiewen. Vooral vervelend, maar niet verontrustend, het is gewoonlijk een uiting van stress. Nadat je ze enige keer gebowld hebt, verdwijnt dit en ondergaan ze het met minder tegenstribbelen. Het lijkt wel op gewenning. Het verstand van koi wordt dikwijls onderschat.

Dat merk je ook als ik de koi wil bowlen. Dat gaat niet specifiek over de golden corn, maar over alle koi in het algemeen. Ik heb altijd een schaduwdoek hangen over 40% van de vijver als bescherming tegen de zon. Van het moment dat ik boven ga staan met mijn schepnet, zie je de koi stilaan verdwijnen onder het net, zodat je ze niet kan zien. 

Het is vervelend maar wel begrijpelijk, hoe zou je zelf zijn. Dit onderstreept nogmaals dat koi goed kunnen inschatten wat er zich rond hen afspeelt. Op dit ogenblik heb ik veel jumbo koi in vijver 5 rondzwemmen en ze zijn een duidelijk voorbeeld van hoe ze zich proberen te verbergen onder het schaduwdoek.  Ik krijg er af en toe medelijden mee !

Maar vandaag wil ik het eigenlijk hebben over de golden corn hier aangeboden. Ik kocht deze in juni 2021. Ze was op dat ogenblik nog piepklein, amper een tweetal decimeter groot. We konden toen niet naar Japan en deze werd geselecteerd door Taniguchi San zelf.

We zijn nu precies een jaar later en ze is ondertussen uitgegroeid naar 56 cm pure klasse.  Het filmpje is bovendien met een telefoon gemaakt, stom van mij, want het accentueert zeker niet de schoonheid.

Ik kan hier met bewondering van genieten. De schakering van de schubben, de gekartelde indruk van het bruin in het goudkleurige veld is subliem en geeft de koi een speciaal uiterlijk. 

Ik weet dat het moeilijke tijden zijn om te verkopen, maar toch wil ik deze aanbieden. De startprijs is 1500 euro, en wie interesse heeft mag me contacteren. De ganse dag is het mogelijk om de verkoop te bezegelen. Ik zal vermelden wanneer er een bod binnenkomt en je mag tot deze avond eventueel overbieden. Ik verwacht er niet teveel van, geloof me, maar niets doen is stilstaan, en dat is het laatste wat we willen in deze extreme tijden.

showa van momotaroOndertussen kreeg ik ook enkele foto's aan van tosai die Inez en John enkele maanden geleden aankochten.

Ze behoorden tot de groep tosai van Momotaro die toen rond de 15/20 cm behoorden en waarvan er nog enkele overblijven op dit moment.

Ik kreeg enkel de foto's aan zonder verdere uitleg qua grootte, maar aan de meetlat te zien zou ik ze rond de 33 cm inschatten momenteel.

Het beni zal zich in de loop van de volgende weken of maanden nog verder verstevigen. Misschien nuttig om ze Probites Chlorella te geven nu het nog kan in het warme water, en vooral regelmatig wat mineralen toevoegen in de vorm van klei. 

Zelf gebruik ik altijd breeders secret van Nedkoi, klei die makkelijk oplost en geen verstoppingen veroorzaakt in de trommelfilters. Het bevordert de teri van de koi, vooral in de buitenlucht.

Ik probeer het om de 2-3 dagen in kleine hoeveeheden toe te dienen. Waarom om de paar dagen ? Ik ben in de veronderstelling dat kleinere porties beter zijn dan ineens grote hoeveelheden. Het is meer werk, maar dat moet je erbij nemen. 

Uit ervaring weet ik dat deze tosai ook enorm groot kunnen worden. Ik heb daar al dikwijls voorbeelden van laten zien  Niet op een jaar tijd, want dat wordt door veel mensen altijd verwacht, maar over de loop van enkele jaren zie ik soms dankbare tosai die vrij goedkoop zijn toch uitgroeien tot koi van 70-80 cm en meer. Er zwemmen er nog een paar rond, ik schat een tiental.

Het opsturen van foto's en filmpjes wordt altijd gewaardeerd, vooral met de bijhorende codenummers, zodat ik de aankoop en de bijhorende info terug kan vinden ! Altijd mooi om het vervolg van de ontwikkeling te zien, daarom de foto's hieronder bijgeplaatst. Bedankt in ieder geval !

Chlorella ? Wat is Chlorella ! Een woordje uitleg.

In Azië wordt het “wondermiddel” Chlorella al decennialang gebruikt en dat is niet voor niets! Wat is dat nu eigenlijk, dat Chlorella? Chlorella is een eencellige, groene alg die groeit in zoet water, en voor het eerst gevonden werd in Oost-Azië. Eencellige algen als Chlorella zijn al 2,5 miljard jaar op aarde en hiermee een van de oudste vormen van leven op aarde! Dit komt doordat zij super goed kunnen aanpassen aan allerlei extreme omstandigheden. Om je een idee te geven; de Homo Sapiens lopen hier, na schatting, “nog maar” 200.000 á 300.000 jaar rond.

Mocht je dus in de veronderstelling zijn dat Chlorella iets nieuw is, dan zit je er goed naast. Naast het feit dat Chlorella al miljarden jaren bestaat, kwamen honderd jaar geleden wetenschappers als achter de vele voordelen van deze groene alg. Er werd toen zelfs gedacht, wegens de rijke voedingsstoffen en snelle groei van Chlorella, dat Chlorella een einde zou maken aan alle honger in de wereld. De hoeveelheid Chlorella kan zich binnen tien uur verdubbelen!

Helaas bleek uit nader onderzoek dat onze spijsvertering het alg niet zomaar verteren en de voedingstoffen dus niet in ons lichaam opgenomen kon worden. Hier moest dus eerst een oplossing voor komen! Deze oplossing kwam uiteindelijk in 1975, toen er in Japan een manier werd gevonden om Chlorella beschikbaar te maken voor de menselijke consumptie. Het enorme verwerkingsproces wat hier aan vooraf gaat bleek echter vervolgens te kostbaar te zijn om Chlorella als betaalbare proteïne bron massaal onder de bevolking te verspreiden en zo de wereldhonger uit te roeien.

Al sinds 1940 wordt het gebruik van Chlorella aantoonbaar door wetenschappers onderzocht. Gedurende deze onderzoeken kwam met er achter dat er verschillende soorten van deze super alg bestaan. De vandaag de dag meest gebruikte, door de rijke hoeveelheden aan voedingssupplementen, zijn de Chlorella Vulgaris en de Chlorella Pyrenoidosa. Uit de eindeloze onderzoeken bleek daarnaast dat de o.a. vele mineralen, eiwitten, aminozuren en vitaminen in Chlorella een positief effect hadden op het immuunsysteem en zorgden voor een natuurlijke ontgifting van het lichaam.

Maar hoe komt het nou dat Chlorella zo’n goede werking heeft op ons lichaam? Zoals al eerder gezegd is Chlorella een superalg welke groeit in zoetwater. In de meren en rivieren waar Chlorella groeit neemt het een belangrijke functie in. Zo fungeert het als fundament van het water en produceert het zuurstof door middel van de zon en koolstofdioxide. Dit zuurstof gebruiken andere planten en dieren vervolgens weer, want die hebben net als wij zuurstof nodig om te leven en groeien. En eigenlijk is dit ook wat Chlorella in ons lijf kan doen!

Zo kan Chlorella de rol aannemen in ons lichaam die het ook aanneemt in de meren en rivieren. Je lichaam krijgt namelijk, door het innemen van Chlorella, extra aminozuren, eiwitten, Omega-3, vitaminen, enzymen, antioxidanten, mineralen, voedingsvezels en chlorofyl binnen en dit heeft een heleboel gezondheidsvoordelen. Naast dat je lichaam de kans krijgt om op natuurlijke wijze te ontgiften, kan ook je weerstand en immuunsysteem een aanzienlijke boost krijgen. 

 

Meer afbeeldingen

De perfectie nabij: afbeelding 1
De perfectie nabij: afbeelding 2
De perfectie nabij: afbeelding 3
De perfectie nabij: afbeelding 4
De perfectie nabij: afbeelding 5
De perfectie nabij: afbeelding 6
De perfectie nabij: afbeelding 7
De perfectie nabij: afbeelding 8
De perfectie nabij: afbeelding 9
De perfectie nabij: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Ben

555


William

555


William

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml