Ik zou nog een showa willen

Ik zou nog een showa willen

Dat was voor mij een verrassing, want voor zover ik wist, stonden showa laag op de verlanglijst van Marcel.

Omdat de showa uit de hogere kwaliteitsregionen moest komen, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons sterk assortiment showa nog eens samen in de bowl te zetten.

Wij kunnen er nog steeds met volle teugen van genieten, en dat moet ook. Je ziet de grote verscheidenheid aan showa in de bowl, waarbij de voorkeur voor de kindai showa toch de boventoon voert.

Bowl met 5 showa

De klassieke showa of hi showa van Momotaro zet momenteel al zijn energie om in het sumi en het shiroji, zodat het sumi nu iets wegtrekt en dunner wordt. Slecht voor de verkoop, goed voor de ontwikkeling van de koi.

Daarnaast zie je een oude bekende uit de shiro showa bloedlijn met zijn 2 dots op zijn hoofd. Een showa die door mijzelf altijd geliefkoosd is, en die de laatste jaren enorm is geëvolueerd. Ze zal nu om en bij de 65 cm zijn, maar je herkent duidelijk de markante Shiro Showa bloedlijn. Gisteren heeft ze echter een kandidaat eigenaar gevonden, dus staat ze op dit ogenblik in optie.

De vierstapper van Yamamatsu is eigenlijk een boegbeeld van Interkoi, omdat deze vraatzuchtige showa met zijn grote kop en mond, bovenaan onze lijst van tategoi staat. Het is voor mij nog iedere dag een verrassing om deze koi te mogen bekijken. Deze koi op een goede plaats is volgens ons goud waard. Ze heeft volgens ons nog zoveel verborgen eigenschappen dat er maar één remedie is. Tijd en jaren geduld….

De massieve showa van Takigawa, ook een 65 cm breed laat volop haar zware sumiplaten de hoofdtoon voeren. De stevige en sterke body verraden een krachtige showa die altijd een herkenbaar punt in je vijver zal zijn.

De laatste, en dit werd ook de uitverkorene, is er nog eentje uit de 42 reeks, waarvan er een tijdje geleden nog een van verschenen is in het nieuws.(misschien herkent Franc ze nog wel) Deze kindai showa van 3 jaar is ondertussen uitgegroeid tot een flinke meid van 67 cm. Traag maar zeker klimt zij op naar het Jumbo predikaat. Zou je dit gedacht hebben als je het certificaatje erbij haalt waarop ze ocharme 28 cm groot was ? Hier zie je haar nog bij aankoop in februari 2009. Ze zal in haar nieuwe vijver van 100 kuub een rol van formaat gaan spelen.

Samen met de showa gingen ook de sanke van Momotaro naar hun uiteindelijke bestemming, samen met de kigoi van Otsuka. De sanke werd aangekocht als nisai en was toen 48 cm. Nu is ze een koi met jumbo allures geworden van 72 cm zoals je kan zien op dit filmpje. Ondanks het feit dat ze bij mij heeft gezeten heeft ze een enorme metamorfose gemaakt. Het hi, de fukurin en de teri is van voortreffelijke kwaliteit, en als je de kop van deze koi bekijkt dan moet ik er hopelijk geen tekening meer bij maken. De kigoi van Otsuka is een aangenaam ontspanningspunt in je vijver. Met haar 72 cm zal ze haar rol zeker en vast vervullen.

Het afscheid van al deze grootheden valt me zwaar, maar geeft me ook voldoening. Ik heb lang voor deze koi gezorgd en de vreugde om deze mee te geven is enorm. Ik ben er gewoon trots op dat dit soort koi de heimat verlaten.

Last but not least, deze charmante tancho sanke van Torazo. Even alle koi goed nagekeken zodat je zeker bent dat alles in orde is, en ze mogen vertrekken.

Mijn bestand in Arendonk geraakt zo goed uitgedund, maar er zitten nog hele goede koi om te verkopen. Het is niet zo dat de beste reeds weg zijn, integendeel….er is nog keus genoeg.

Maak de komende weken gebruik om je koi voor volgend jaar te kiezen. Gisteren hebben er 5 koi afscheid genomen, nog 25 to go zou ik zeggen. Wij zullen ze je graag presenteren en de gewenste uitleg geven.

Meer afbeeldingen

Ik zou nog een showa willen: afbeelding 1
Ik zou nog een showa willen: afbeelding 2
Ik zou nog een showa willen: afbeelding 3
Ik zou nog een showa willen: afbeelding 4
Ik zou nog een showa willen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137