Indrukwekkend

Indrukwekkend

Er wordt veel over mudponds gesproken, en meer en meer worden de belangrijke koi binnen gehouden, maar niemand heeft een voorstelling over mudponds, buiten die ene die zij ooit bezochten.

Daarom is het filmpje van de Sakai FishFarm ook zo indrukwekkend te noemen, en geeft het een beeld of een overzicht van de verschillende mudponds. En bovendien nog voorzien met de muziek van één van mijn lievelingsgroepen...Enya, muziek die ik zelf meerdere malen gebruikte...

Vele mudponds zijn gewoon een gat in de grond bij wijze van spreken in de bergen of de bossen gelegen, de andere zijn manueel gemaakt en liggen verspreid naast de greenhouses of de serres zoals wij ze zouden noemen.

In het filmpje kan je ook lezen hoeveel mudponds ze bezitten, en het is voor ons onvoorstelbaar hoeveel vierkante meter ze in beslag nemen. Het gaat niet over vijvertjes van enkele honderden vierkante meter, maar men praat over 350 000 vierkante meter of om het visueel beter voor te stellen 1000 x 350 meter of zowat 54 voetbalvelden...

Bovendien vergt het een enorme organisatie om alles tot in de puntjes te regelen, om te weten welke koi waar, van wie en alle daarbij horende informatie op een ordentelijke manier te laten verlopen. Mogelijk is het ook niet op één dag gegroeid maar is het een opéénvolging van ervaring, uitbreiding en kennis. Zeg maar een ge-oliede machine die af en toe eens sputtert.

Sputteren hoort er helaas bij, want af en toe geraakt er iets kwijt, gaat er iets dood, of is er iets verloren. Kan je het ze kwalijk nemen ? We mogen al blij zijn dat alles zo ordentelijk mogelijk afgehandeld wordt.

Nu is het zo, dat zelfs ik, met een beperkt aantal koi, dat totaal niet te vergelijken is met een koifarm, in principe iedere koi kan thuiswijzen, weet waar deze zit, en van wie deze is. Bij nieuwe koi heeft het wat tijd nodig omdat deze eerst in je hoofd moeten opgenomen worden, maar dat gebeurt vrij snel.

Het zou mooi zijn om een overzicht van de mudponds van iedere kweker op deze manier te mogen zien, en misschien zijn er al meerdere filmpjes te bekijken, maar deze kwam ik toevallig tegen, en ik had eigenlijk maar één woord…indrukwekkend.

Ondertussen gaat het bijzonder goed met de koi die een paar weken geleden aangekomen zijn. Ze vinden het goed in hun winterverblijf, en de laatste koi komen deze avond binnen. In totaal bijna 100 stuks, maar ditmaal zijn er veel kleintjes bij…

In dit 6 minuten durend filmpje kan je alle vijvers waarin de nieuwe koi zitten bekijken, en misschien zie je wel jouw koi rondzwemmen, wie weet. Je zult veel wit-rood-zwart zien rondzwemmen, of met andere woorden, veel gosanke met hier een daar een gelig en een grijs tintje, maar ik ben nu eenmaal bekend voor een groot aanbod van gosanke…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137