Info groeivijver 2020

Info groeivijver 2020

Dit jaar ben ik niet van plan om zelf koi in de groeivijver te zetten. Indien er klanten zijn die hier gebruik van willen  maken, geef ik een overzicht van de mogelijkheden. Het is uiteraard enkel mogelijk met koi die bij Interkoi zijn aangekocht.

Ik heb even overlegd met Christof, en dit zijn de prijzen die moeten betaald worden. Wel moet je ook nog afspraken maken over het voer dat moet gegeven worden tijdens deze periode. Opvolging zal door ons gedaan worden.

Prijzen tosai tot 49 cm: 200 euro/ stuk 

Prijzen nisai van 50 tot 65 cm: 250 euro/stuk

Prijzen sansai van 65 tot 80 cm: 300 euro/stuk.

De koi die in aanmerking komen moeten goedgekeurd worden, en de opvang is beperkt tot een bepaald aantal. Dus zal er telkens toestemming gevraagd moeten worden als je een koi in de groeiafdeling wil laten.

Interkoi zorgt voor de aankoop en de quarantaine periode van de koi. Tijdens de opvang wordt er een kieuwstaal genomen van 2 koi per vijver, die gecontroleerd worden op  CEV (Carp Edema Virus oftewel het slaapziektevirus) en KHV.

Na de quarantaine zullen de koi naar het verblijf in de serre gaan. Dit jaar komen de meeste koi binnen op 25 maart en 28 april. Ze zullen dan medio mei verplaatst worden. De periode van opvang loopt tot ± 15 oktober 2020. 

De koi zullen terug naar Arendonk komen ergens begin oktober en moeten door de klant opgehaald worden voor 15 oktober. Het is mogelijk om de koi verder te laten overwinteren op een temperatuur van 20°-24°. Dit moet uiteraard vooraf weer besproken worden.

Er wordt geen garantie verleend op het verblijf. Het is uw eigendom, wij zorgen ervoor, en dat doen we zo goed mogelijk. Wees er wel als de kippen bij, want de plaatsen zijn beperkt.

DE DAG VAN DE UPDATES

Eindelijk, eindelijk is het zover. Ik begon de moed te verliezen in mijn zoektocht naar een klant voor één van de allermooiste en allerbeste koi die ik ooit in mijn bezit heb gehad. De koning van de éénkleurigen, het meesterwerk van Momotaro, de Grand Champion B van 2019

Ik begrijp het soms niet, en het zal altijd een mysterie blijven, maar voor alle problemen wordt een oplossing gevonden. Waarom deze unieke koi met een kwaliteit om je duimen en vingers van af te likken niet snel verkocht wordt zal voor mij een raadsel blijven. Mogelijk is het de prijs, dat begrijip ik ook, maar geloof me, moest deze in Japan op een veiling komen, dan zou je dieper in je zakken moeten duiken.

Ik ben de nieuwe eigenaar dankbaar, zeer dankbaar, en bovendien heb ik ook nog de mogelijkheid om deze in te zetten op een show. Of ik dat ga doen weet ik nog niet. Hij kreeg niet wat hij verdiende in Arcen volgens mij, en dat zal me blijven storen.

Een 2de update omhelst het hebbedingetje, een ginrin tancho van Dainichi Toyota. Ik hoor de voorgekauwde uitspraak al van "ik zie niet graag ginrin", net zoals de voorgekauwde uitspraak "ik hou niet van doitsu". Ik kan er respect voor hebben als het niet zo voorgekauwd werd uit het verleden. Ze weten niet wat ze  missen. 

De ginrin en de doitsu zijn niet meer zoals vroeger, de tijden zijn veranderd. Bloed en bloedmooi kunnen ze zijn, en ik blijf ze ondersteunen. Vooral de ginrin kohaku van Momotaro zijn om van te genieten. Ik heb zelfs serieuze biedingen lopen op de huidige aanbiedingen in de veiling.

Ons Stientje is wat kleiner gebleven tijdens haar verblijf in de mudpond. Ze haalde een mooie prijs tijdens de show begin dit jaar, en ze kwam redelijk "gelig" aan van haar reis uit Japan, maar ondertussen is ze helemaal opgeklaard, heeft een groeispurt ingezet en zal ontluiken als een mooie bloem.

Als je de gelegenheid hebt om een video te maken van de eerste hoshikin die ik heb aangekocht om haar evolutie te zien, bedankt op voorhand. Natuurlijk wil ik dat doen ondanks de drukte van de dag. De showa van Hoshikin is een plezier om naar te kijken. Trouwens de evolutie van al deze showa stelt me meer dan tevreden.

Ik heb nog 2 showa van Ueno in de aanbieding. Niet de minste in mijn ogen. Waarom deze uitzonderlijk mooie reeks niet verkocht wordt is weer eens één van de raadsels die ik niet kan opgelost krijgen. Het is echter geen straf om ze te laten doorgroeien, ik zal er goed voor zorgen. Pascal keek ernaar, zoekt een mooie showa, maar daar is het bij gebleven voorlopig.

Als de koi nog een klant zouden vinden vooraleer ik dinsdag Japanse tijd aan mijn zoekronde begin naar koi, bied ik deze nog aan met een korting van 20% op de getoonde prijs. Ik zet ze nog even onder de knop nieuwe koi aanwinsten tot maandagavond Japanse tijd. Daarna vervalt mijn aanbod.

Zo dat was  het een beetje voor de gebeurtenissen gisteren. Ik ben ondertussen aan het voorbereiden voor de reis naar het onbekende. Ik weet niet precies wat me te wachten staat, maar dat vind ik eigenlijk spannend. Je weet nooit wat ik uit mijn hoed kan toveren, en baat het niet dan schaad het niet...in april zijn de volgende veilingen al aangekondigt.

 

Meer afbeeldingen

Info groeivijver 2020: afbeelding 1
Info groeivijver 2020: afbeelding 2
Info groeivijver 2020: afbeelding 3
Info groeivijver 2020: afbeelding 4
Info groeivijver 2020: afbeelding 5
Info groeivijver 2020: afbeelding 6
Info groeivijver 2020: afbeelding 7
Info groeivijver 2020: afbeelding 8
Info groeivijver 2020: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Matthijs

Fantastische mogelijkheid! In een paradijs voor onze koi! Prijzen idd ook meer dan politiek correct! Tof dat jullie dit doen Christof


Johan D

Een unieke gelegenheid om je koi er te plaatsen , prachtige groeivijver christof en de prijzen zijn heel tof .


Polleke

Voor die groeivijver moet ik toch even mijn hart luchten ....het is een droom . 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137