Het worden spannende dagen

Het worden spannende dagen

De reis was zonder problemen verlopen en zelfs de controle in Japan was niet anders dan anders. Enkel de mensen die in China geweest waren of van China afkomst zijn moesten in een afzonderlijke lijn apart gecontroleerd worden.

Het eerste wat we dan doen is naar Momotaro rijden om te zien wat er allemaal gaande is. Toch goed dat we bij de eersten waren, juist Max en Odokan waren aanwezig, en als je Odokan kent weet je dat hij er de beste uitpikt. Odokan is een gelijkwaardige dealer als Ryuki Narita, maar zit meer in het Noorden. Op de foto zie je hem bezig met selecteren.

Het overgrote aanbod echter waren mannen en daarnaast een deel ongesexte koi. Met andere woorden, het waren nog geen mannen, het waren nog geen vrouwen. In eerste instantie wou ik geen tosai kopen aan deze voorwaarden, en zou liever wachten tot april, maar de tancho waren zo goed, dat ik het niet kon laten.

Het zijn bloedmooie tancho met de perfecte stip op de perfecte plaats, beter en mooier kan je ze niet vinden. Momotaro is trouwens de tancho specialist. Ik heb al bloedmooie tancho bij Momotaro gekocht, en je weet dat ze ook groot kunnen worden.

Bij sommigen zijn ze populair, bij anderen dan weer niet. Ik kan er wel van genieten, zeker als ze zo zijn. En een ginrin tancho kohaku vind ik nog altijd speciaal. Ik vind ze geweldig. Ik heb ze allen op dezelfde prijs gezet, maar het zal bijzonder moeilijk zijn om ze uit elkaar te houden.

Wie deze weekt koopt, krijgt een korting van 100 euro, zoals aangegeven. Bovendien zijn deze tancho ook geschikt voor de groeivijver bij Christof, en zoals in een vorig nieuwsitem vermeld zal de prijs voor deze maat 200 euro zijn. 

Hier wil ik ook nog een speciale geste in doen. Wie deze week een tosai van de deze reeks (2002004 tot en met 2002013) aankoopt krijgt een extra korting van 50 euro op de verblijfkosten. Zaterdagavond vervalt dit aanbod.

Als je het samentelt, dan kom je op 995 - 100 = 895 euro + 200 - 50 = 150 euro is in totaal 1045 euro voor een nisai van vermoedelijk 55-60 cm. Ik weet niet of jullie het beseffen, maar dat is een aanbod dat niet van de poes is.

Het zou mooi zijn moest ik 7 mensen kunnen vinden die dit aanbod zouden aannemen en op het einde van het jaar een soort wedstrijd houden waarbij de klanten de beste tancho mogen kiezen na de opgroei, dus oktober 2020. Mits de tanchovlek goed te bestuderen en te fotograferen moet een onderscheid wel te doen zijn.  Ik ben echter bang dat ik geen 7 mensen samen krijg, maar ik hou het in mijn achterhoofd.

De 3 overige koi zijn een tancho showa, een showa en een kohaku. De tancho showa is wat gelig, maar ik weet uit ervaring dat die kunnen opwitten, en dan zou je wel eens een mooi exemplaar kunnen kopen. Spannender dan deze kan het niet zijn.

De showa is een topshowa, en toen Maeda San bij de bowl kwam en deze selectie zag, kon hij alleen maar goedkeurend zijn duimpje omhoog doen. Het ging vooral over de showa die hij geweldig vond. De kohaku is iets kleiner maar van bijzonder hoge kwaliteit met een aantrekkelijk patroon.

Vanaf morgen ga ik alle kwekers af en zal de gelegenheid hebben om alle koi die aangeboden werden op de veilingen afzonderlijk te bekijken. Op het programma staan vooral Sakai, Sakai Co, Takigawa, eventueel Taniguchi voor die prachtige sanke en dan nog Konishi. Alle koi waar je een bod op wilt brengen, mogen gebowld worden.

Normaal mogen we bij Konichi niet binnen, maar nu moeten we er wel langs gaan om de aangeboden koi op de Chugoku veiling te kunnen bekijken. We moeten gebruik maken van deze gelegenheid, want voorheen lukte het niet.

Hoe het allemaal in zijn werk gaat is nog uit te zoeken. Dinsdag ga ik in ieder geval bij Momotaro langs om de nisai te bekijken. Wie interesse heeft in een bepaalde koi  moet het me maar even doorgeven en dan zal ik deze koi bowlen, zodat je er een aangepaste bod op kunt doen. Ik zou zeggen stay tuned...

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

Matthijs

Mooie start idd! Belooft weer wat! Ook hier benieuwd naar Konishi... goodluck!


Jack

Hele goede start Luc , zeer fraaie Koi ! Zag nog een bowl met mooie Sanke ?! Benieuwd wat Konishi brengt , Karashigoi ? Mischien meer mogelijk ?! Geen Ueno ? I\"ll stay tuned !  Succes !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240